Hufiec ZHP Warszawa Wola [137]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Pragnienie wrażeń i adrenaliny? Ambicja większa niż Rysy? Brak pomysłu na wyczyn wędrowniczy? A może potrzeba dobrej, meczącej zabawy?

Podejmijcie wyzwanie - rAId!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Niniejszym chciałbym zaprosić Was na rAId - Alternatywną Inicjatywę dla Niezłej Korby.

Czego możecie się po nim spodziewać?
    Przede wszystkim: dobrego "napierania" - czeka na Was około 80 km trasy do przebycia na rowerze (50) i na piechotę (30).
    Straszne? Mam nadzieję, że... intrygujące!
    Cel jest prosty - jak najszybciej dotrzeć na metę.

Start w dwuosobowych zespołach; koszt - do 10 zł/osobę; termin 11/12 kwietnia. Zgłoszenia do czwartku (10 kwietnia).

Więcej informacji?
    Oczywiście! Zapraszam Was na http://niezlakorba.pl
    W newsie na stronie głównej znajdziecie wszystkie informacje.
  • Anonim

beee na NK trzeba byc chyba w lo? co nie?
  • Anonim

chyba nie. ale w tym roku chyba odwołana. Czyż nie?
  • Anonim

Niezła Korba jako duża impreza została odwołana. Być może odbędzie się na jesieni. Jednak w dawnym, kwietniowym terminie, w zamian, organizujemy coś mniejszego - rAId.
  • Siekson!

jak dorwe jakis rower to sie przejade :D
  • Don Kiślo Padre

>♥Kinguś♥ napisała:
    >beee na NK trzeba byc chyba w lo? co nie?

na korbe trza byc harcerzem starszym czyli gimnazjum albo wedrownikiem 16-25
  • Ania W.

hehe, jeszcze się łapię :)
    Jak już mamy taki wątek, to pozwolę sobie na garść pytań - kiedy wracamy stamtąd?
    Czy dysponujemy nocą sobota/niedziela i warto wziać na nią śpiewniki?
    Czy są juz jakieś zgłoszenia?
  • Siekson!

one more time

"Start: Ratusz Bemowo, godzina 0000; spotykamy się o 2330, do 2345 czas na zdanie przepaków (bagaży dostępnych w strefach zmian dyscyplin na trasie)."

Startujemy dokładnie o godzinie 00:01 w piątek czy sobotę? i Jak wyglądają noclegi jeśli w piątek?
  • Anonim

Aniu:
    Wracamy w sobotnie popołudnie, kiedy wszyscy ukończą trasę.

Sieksonie:
    Godzina 0000, na którą przewidziany jest start, to moment zmiany daty z piątku (11 kwietnia) na sobotę (12 kwietnia). Czyli sama część rajdowa odbędzie się w sobotę.

Co do "noclegów". Rywalizacja trwa non-stop od początku do końca trasy, więc sen jest nieopłacalny :-). Niemniej opcje spania są:
    1. po prostu walisz się w krzaki na kwadrans (podczas etapu pieszego raczej, bo tak to rower Wam mogą świsnąć) i budzisz się z nowymi siłami;
    2. docierasz do któregoś przepaku (strefy zmiany) i tam ucinasz sobie drzemkę (jeśli weźmiesz namiot to nawet możesz go sobie rozstawić, pytanie tylko, czy warto na to tracić czas?);
    3. heh, można też wziąć na trasę namiot, ale na te kilka dodatkowych kg chyba tylko twardziele sobie pozwolą :D
    4. idziesz spać po dotarciu do mety, czekając na innych uczestników lub nawet później :-).

Przy okazji:
    Polecam stronę http://napieraj.pl - internetowy ośrodek polskiego światka adventure racing. Warto poczytać przed startem.
  • Anonim

O, rety, a kto będzie zbierał trupy z trasy? :-) Ania, ja mogę przyjechać po twojego.; -)
  • Ania W.

Dobrze Mario, że proponujesz, bo ja też miałam pytać o jakiś patrol sanitarny.
    Na pielgrzymce takie są i całkiem śmiesznie wyglądają.
    A no i przygotujcie się, ze zanim ja dotrę do końca trasy, to moze już wcale nie byc sobotnie popołudnie...
    (a Grzegorzowi została jeszcze godzina i 49 minut, zeby zdecydować, czy ze mną pójdzie...)
  • Anonim

ależ Ty ostra dla tego Grzegorza :)))
  • Anonim

Są już pierwsze zgłoszenia :-)

Trasa będzie obstawiona przez dwa samochody, które ewentualnie będą mogły zdjąć kogoś z trasy. Wzięliśmy to pod uwagę :D.

Zachęcam!
  • Anonim

Będziecie zdejmować poprzez strzał w głowę czy w korpus ? :)
  • Anonim

Obuchem w głowę. Ale ććśśśś!
  • Anonim

Jak warszawski łomiaż ale ok nie wydam was :)
  • Ania W.

To dobrze, ze mojego trupa zbierze Maria...
  • Maciek

Oni przynajmniej uprzedzili, a Maria? To jest dzika i nieobliczalna dziewczyna...; )
  • Anonim

wszak jakąś szanse trza dać by nudno nie było. :D
  • Maciek

a sama nadzieja nie wystarczy?; )
| |

Druhny, druhowie oraz inni użytkownicy grono.net!!! Oto grono wspaniałego Hufca Warszawa Wola!!!!!

Fotki

Miejsca grona (0)