-
**EDNA**
hello!!
odkryłam dzisiaj to grono i jestem happy :)
i tak sobie pomyślałam, że może powspominamy sobie jak to było w Czartorychu? czyli podzielmy się najbardziej odlotowymi czartorychowymi historyjkami z życia wziętymi.... :)
pozdrawiam
Edyś -
Anonim
Z gatunku "historie obleśne". :-D
Na plastyce z jedną z miłych pań które przyszły do czarta na jeden rok uczyć i zniknęły jak sen jaki złoty (tak że nazwiska już nie pomnę) ubrudziłem sobie bluzę farbami. Poszedlem to meskiego kibelka na parterze sie obmyc i przy okazji pomyslalem ze zrobie siusiu. W muszli leżało za przeproszeniem gówno, owinięte w papier toaletowy, a w to wszystko wbita byla strzykawka z igłą. :->
Smacznego.; ->
-
**EDNA**
-
.ofca.
-
-
Blade Dziecko Astralnego Planu
A ja pamiętam, że jak chodziłem do pierwszej klasy to co tydzień w piątek na dużej przerwie w tym samym klopie pojawiało się GUFNO.
Niemal cała klasa chodziła je podziwiać.
Ze względu na jego rozmiar doszliśmy do wniosku, że robił je jakiś czwartoklasista:)
Utwierdziło nas w tym przekonaniu to, że G. przestało się pojawiać koło kwietnia (zniknęło razem z maturzystami:)
Nie wiecie przypadkiem kto je robił?
Ci czwartoklasiści to rocznik 1982, jakby co;) -
.ofca.
-
Anonim
Gwoli ścisłości to to że ja zacząłem te opowieści historią z gównem w roli... gównej :-) nie oznacza ze wasza ekspresja powinna sie do tego kierunku ograniczać. :-)
Na wsparcie ruchu restoracyjnego anty-gównianego historyjka:
Jestem sobie w pierwszej klasie, wchodze po schodach z parteru na pierwsze pietro, zaczepia mnie dwóch czwartoklasistów słowami:
- hej, kolego, chciałbyś przeżyć swój pierwszy stosunek seksualny?
- z kim? - pytam przytomnie
- no jak to, oczywiście ze mną - odpowiedział ten brzydszy
po tej krótkiej wymianie zdań oddaliłem się skonfundowany, zachodząc w głowę skąd oni wiedzieli że to byłby mój pierwszy stosunek. :-) -
Anonim
-
**EDNA**
ej rocznik "82 jest oki :)
a mnie się np zdarzyło ujrzeć Opi ( mam nadzieje że wszyscy szanownie zgromadzeni wiedzą o kim mowa) jak wychodzi z kibelka a jej przewspaniała wełniana spódnica hehe, zadarta pozostała w taki żenujący sposób, że całe mniej lub bardziej szacowne 4 litery sorki zostały odsłonięte... jeden z koszmarniejszych widoków.... w zyciu... -
Luulek
opi byla dobra, pamietam jak wystarczylo zrobic zadanie i byla ocena:D
z zeszytem troja a bez zeszyty niby samodzielnie - cztery;-)
lubilem tez lekcje z czezykiem na ktorych jego "poprawny" angielski wzbudzal we wszytkich emocje;D -
Anonim
ach, Opi... przez rok byłam jej sąsiadką, mieszkałam w 86 :) pamiętam jak kiedyś na stołówce chłopcy rzucali się masłem. Kawałek wylądował koło drzwi wejściowych. Pech chciał, że akurat przechodziła Opi... usłyszeliśmy wielki huk, życie na stołówce zamarło, oczy wszystkich skierowały się w kierunku wyjścia... wreszcie ktoś wstał i pomógł jej wstać. Ale psioczyła! heh, to były czasy... -
osama
ja kiedys zanosilem jakies pudelka z ksiazkami to pokoju Opi... takiego burdla nawet w 42 nigdy nie widialem!!!! Ona tam miala jaskinie zasyfiona tak, ze scian nie bylo widac! Wchodzac wypierdolilem sie na czyms, ale upadek zamortyzowala warstfa gazet na podlodze! Od tamtego czasu juz nigdy nie pomagalem Opi zanosic niczego na gure :) :)
narka! -
Anonim
a pamietacie jak Opi zlamala reke i nie bylo zajec przez 3 miesiace? z dobrego serca odiwedzilysmy ją z kolezanka, zapytac jak sie ma i w ogole. faktycznie jaskinia... jeszcze nas zaczela przepraszac ze nie sprawdzila klasowek. tylko ze zadnej klasowki nam nie robila :-) -
Jacek220v
nam z Rozim kiedyś się udało wkręcić Opi, że wygrał szóstkę w Lotto i przez pół lekcji opowadała co by za to kupiła gdyby to jej się udało wygrać (niestety nie pamiętam tych jej marzeń) -
Anonim
szkoda, że Opi była tylko moją sąsiadką... ciekawa jestem jak było u niej na lekcjach. Mnie uczyła Wandzia G. O francuskim manicure wie więcej niż wszystkie gazety kobiece razem wzięte! :) -
Anonim
ja z kolei pamietam jak po wyborach wkrecilismy Opi ze koles od nas z klasy (Olson) byl w sztabie wyborczym Kwasniewskiego i zaczal jej opowiadac jak bylo. zwolnila go z lekcji zeby zdazyl jeszcze dojechac do warszawy na przyjecie, zeby mu pan prezydent mogl podziekowac. -
Anonim
Ha!! mam jeszcze lepsze! Byl u nas na fizyce taki okres ze pewna grupa zorganizowana grala w ostatniej lawce zacięcie w pokera. chlopcy wydrukowali nawet jednostronnie pieniadze: 20, 50, 100 i 200. Opi postanowila zapuścic się pewnej lekcji w rewir koncowy sali i ich przylapala z jakims 1000zl na lawce. Oczywiscie niezawodny wzrok jak zawsze jej nie zawiodl i dała się wkrecić że to prawdziwe. dała sobie wmowic ze gramy na pieniądze równiez z niektorymi nauczycielami (ale po szkole, wieczorem bo wiemy ze to nielegalne) a jeden z nich nawet przegral raz samochod... niechcacy zlozylo sie ze akurat w tym samym tygodniu Hansowi buchneli samochod... :-)
fizyka to byl jedyny przedmiot na ktory chodzili wszyscy. tradycja bowiem kazala wrabiac przed Opi kazdego nieobecnego akurat w klasie. mnei nei bylo tylko raz - Opi "dowiedziala" sie ze jestem niby satanistka, chodze na czarne msze i mam wielk tatuaz na plecach. oczywiscie mnie przepytala jak wrocilam. to samo spotkalo Dzidka, ktory mial w wolnych chwilach zajmowac sie wrzucaniem petard matkom do wozkow, tez zostal przemaglowany -
Anonim
a czy ktoś z obecnych w tym gronie zna/pamięta UFA, który podczas jednej z dyskotek zhaftował się pani Grzeszczyk na żakiecik, który chciał uciekać w kontenerze do Meksyku, kiedy wmówiłyśmy mu z koleżankami, że jego dziewczyna jest w ciąży, który chciał wstąpić do Legii Cudzoziemskiej, który bał się się sorki Drzazgi na wycieczce i spał pod drzwiami Smolarkowej... Ach, to był dopiero gość! -
Anonim
cóż... jeśli chodzi o OPI, to myślę, że mój kumpel, który wkręcił ją, że jego ojciec jest agentem w Rosji, przebija wszystko :P skapowała się dopiero jak powiedział, że jego ojciec został napromieniowany i świeci w ciemnościach i ma niezwykłe moce :) a już uwierzyła, że niedługo nastąpi III wojna światowa i Rosja zaatakuje Europę; ] -
osama
ja mialem ta watpliwa przyjemnosc uczeszczania na silke z UFEM. Sor Jurek go podpuszczal, by tamten opowiadal historie o jego domniemanej dziewczynie z Deblina...