I think, therefore IB; -) [936]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czesc :)

wypowiadacie się rózni na temat tej IB, mówicie ze jestescie zawaleni robotą... ale czy sa jakies plusy tego systemu?? w tym roku wybieram sie do liceum i zastanawiam sie czy warto pojsc do pre-IB a potem Ib??

aaa i jeszcze jedno pyt! powiedzcie gdzie chodzicei do szkoly!!

buźka :*
  • Alicja Szałas

Ja chodze na Raszynska w Warszawie (czesc Bednarskiej)... Pre-IB robilam w Szwecji i tam to mialo sens... Teraz chyba, szczerze mowiac, zyje wspomnieniami i wiedza tam zdobyta bo ta szkola troche nie ma pojecia co i jak robic...

Aczkolwiek jestem zadowolona. Boje sie o swoje IB ale jestem zadowolona, bo wiem, ze ucze sie tego, czego chce.
  • yavan

bez przesady nasza szkola jest bardzo fajna!! i mamy bardzo dobrych nauczycieli!! a sukces zalezy tylko i wylacznie od ucznia!! :P
  • Michał Dz.

pomijajac standardowe rzeczy, takie jak poszerzaine horyzontow itp :) to IB mialo dla mnie bardzo konkretna zaleta, a mianowicie pozwolilo mi zrealizowac swoje pasje w dziedzinach co do ktorych wiedzialem ze nie bede sie nimi zajmowal w przyszlosci np z fizyki, czy takiej troche bardziej teoretycznej matematyki. I to mysle jest dobre, bo czlowiek nie ma idac na studia wyrzutow ze cos sobie odpuscil, czegos nie zrobil itd. A chodzilem do Kopernika i bardzo polecam :))
  • Anonim

Mam nadzieję,że warto, bo ja tez idę w tym roku do LO i już się zdecydowałam na klasę pre - IB
  • Anonim

a na jaka szkołę się zdecydowalas jesli wolno wiedziec?

:D
  • Anonim

Liceum nr 32
  • Anonim

a Ty zdawałaś może na Raszyńską??
  • Anonim

liceum 32 to jest jean monet czy kopernik?

mialam taka chęć zdawac na raszynska ale sie troche za pozno zorientowalam :D
  • Anonim

mialam chęć zdawac na raszynska ale sie za pozno zorientowałam :D

a 32 to jest jean monet?
  • Anonim

32 to Monet;]
  • Alicja Szałas

no to powodzenia, w 32, bo to chyba samoboojstwo...; )
  • Anonim

Czemu???;-(
  • wojtek

hmm, ib to generalnie samobojstwo;) jesli ktos ma zapedy masochistyczne i nie wie co robic z wolnym czasem i nocami to polecam;)

a tak na prawde to jest bardzo milo i bedzie co wspominac:)
    polecam!
  • Anonim

Czemu uważasz, iż w 32 to samobójstwo?
  • Alicja Szałas

Znam wielu ludzi z tej szkoly, nauczycieli, realia i niestety ich szanse na zdanie z sensownym wynikiem... Szczerze mowiac, ja bym wybrala polska mature.
    rok temu Pani koordynator nie miala pojecia, o co chodzi w tym programie i co to jest poziom higher...

Masz jeszcze jedna szanse, zrobic tak, jak ja:
    ja pre-ib spedzilam w Szwecji i wrocilam na ib i wtedy bez mrukniecia mnie przyjeli na raszynska.
    Ty tez mozesz probowac za rok.
  • Anonim

a dlaczego wiekszasc z was robilo klase pre-IB? ja wyjechalam do anglii bez tej klasy po gimnazjum i teraz jestem na 12 roku:) jakos idzie:) ciekawi mnie czy czyms sie rozni IB w polsce lub w anglii... a wiec moze odpowiecie mi na kilka pytan? np. czy jesli robicie enviroment syst. lub biologie musicie jechac na field trip? albo czy musicierobic ten glupi group 4 exp.? chyba tak.... a na jakie uczelnie byscie chcieli isc za granica? piszcie:)
  • wojtek

g4p? to nie bylo takie straszne;) zrobilo sie to przez pare godzin;) group sie podzielila na 4 i byl project;)
    nie robie biologii, ale na geografii jechalismy na fieldworka
  • Anonim

wiem wiem wlasnie dzis to mialam:) moglabym miec takie g4 co miesiac bo takiej jazdy u nas to dawno nie bylo!!:) krecilismy sami filmy i puszczalismy. niezle:D luuudzie!!!!!!! za dwa dni HALF TERM!!!!!!!!!!!!!! cieszmy sie!!!!! tydzien wolnego!!!!!!!!!!!
  • wojtek

heh, wczoraj koniec matur!! ja to sie ciesze;P
| |

Grono dla tych, którzy wybrali IB - program, który każdy kocha niecierpieć. :-) Dla styranych T...

Fotki

Miejsca grona (0)