IBI AL Studia Śródziemnomorskie/ Filologia Nowogrecka [184]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam!!!
    Chodzę na historię starożytną Grecji i Rzymu jako og-un i szukam pocieszenia :P czy orientuje się ktoś, czy ogunowców pan profesor traktuje nieco łagodniej?... chcę to zaliczyć ze względu na oszałamiającą liczbę 6 ECTS, ale jeśli mam dostać 2, to wolę sobie odpuścić (drobna luka w regulaminie na moim wydziale sprawia, że jeśli nie przystąpię do egzaminu z oguna, to przechodzi on w niepamięć...)
    mam już drobną traumę jeśli chodzi o egzaminy ustne, czy prof. Styka lubi się nabijać z palniętego głupstwa zestresowanego studenta?....
    aaa, może ktoś ma zeskanowany podręcznik J. Jaczynowska, D. Musiał, M. Stępień, "Historia starożytna"? albo jakieś inne materiały? notatki, skrypt, cokolwiek?.. Kwitnie jakieś dzielenie się materiałami, czy każdy sobie?.... :P
    uff.. nadmiar pytań... to ostatnie najpilniejsze :)
  • Anonim

Hmm wprawdzie miałem ten egzamin trzy lata temu, ale wiem na pewno, że profesor Styka na pewno nie zniżyłby się do nabijania się ze studentów. Co do łagodniejszego traktowania - nie mam pojęcia, ja na ten wykład chodziłem z programu, ale obawiam się, że na inne traktowanie nie ma co liczyć. Tym niemniej ten egzamin naprawdę jest trudno oblać - wystarczy się trochę przygotować. Jeżeli zaś chodzi o materiały, to jakieś skrypty za moich czasów krążyły tylko z literatur, historii brak niestety. Ale ten egzamin to naprawdę czysta przyjemność.
  • Anonim

Dzięki :) to już jakaś perspektywa... wszyscy wykładowcy u Was są na tyle życzliwi, że się nie nabijają?... przyślijcie nam od was życzliwą panią od statystyki a mój wydział niewątpliwie wybuduje Wam windę, walnie na całym IBI marmury, złoto i kolorowe gobeliny :) i pomnik tuż obok Kopernika, oraz tuż przed naszym wydziałem. :)
    tydzień to całe mnóstwo czasu na przygotowanie się, skoro nie jest źle i nie będę musiała czekając pod salą dostawać zawału ani dopytywać wychodzących z egzamu czy już wkurzyli pana profesora, to będzie dobrze :)
    jakby ktoś jednak miał ten podręcznik w wersji elektronicznej, to niech da znać :)
  • dani

>Córka Czarnoksiężnika napisała:

>przyślijcie nam od was życzliwą panią od statystyki a
    >mój wydział niewątpliwie wybuduje Wam windę, walnie na
    >całym IBI marmury, złoto i kolorowe gobeliny :) i pomnik
    >tuż obok Kopernika, oraz tuż przed naszym wydziałem. :)

Ale my to przecież wszystko już mamy....

Tak a propos, o ktorej jutro sie zaczyna egzamin Styki z czegośtam?
  • graló

pierwsze osoby wchodzą o 10, egzamin jest z literatury greckiej
  • amelia

>Córka Czarnoksiężnika napisała:
    >Dzięki :) to już jakaś perspektywa... wszyscy wykładowcy
    >u Was są na tyle życzliwi, że się nie nabijają?...

Nie, oni nie są na tyle życzliwi. Po prostu myślą, że właśnie kończy się rok 453 p.n.e a stolicą polski są Ateny.
  • Goś

ooo widzę znajomego avatara (matko, ten internet zabija kontakty)
    Prof Styka jest Aniołem, ANIOŁEM przy profesor Aranowskiej.
    Aniołem
    powtórzę

Więc nie stresuj się, nastaw na to, że odpowiedź wg notatek z wykładu to ocena w granicach 4
  • Anonim

ooo, jak dobrze spotkać kogoś, kto ma odpowiednie porównanie :) na taką odpowiedź liczyłam :) <chociaż kto przy pani Aranowskiej nie jest aniołem?....>
  • Goś

Są w IBI osoby, które poziomem stresowania studentów dorównują prof. Aranowskiej... Ale nie jest to profesor Styka. Dobre notatki z wykładu stanowią bardzo dobrą podstawę sukcesu. A ja miałam ten egzamin jako obowiązkowy i zarówno z literatury jak i historii miałam 4+ :)))
    więc będzie dobrze, zobaczysz :)
  • dani

jutro od 10 również?
| |

Studia śródziemnomorskie w IBI AL OBTA PSH MSH Sekretariat Dydaktyczny UW. I wszystko jasne

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)