-
Anonim
Dobrze wiedzieć, bo byliśmy pewni, że jutro mamy się już zapisywać. Dzięki. -
Anonim
Mam pytanie czy w IBI AL używa się indeksów? Przeczytałam na gronie UW, że to zależy od wydziału: jedne mają, inne nie mają i opierają się tylko na USOSie, a w jeszcze innych indeksy ma, kto chce, ale trzeba złożyć o niego wniosek. Przy składaniu dokumentów widziałam, że w poprzednich latach wpłacało się na indeks 4 zł, my nie musieliśmy i zastanawiam się czy to nie oznacza, że po prostu ich nie dostaniemy. -
Vill
Tego co teraz tu napiszę nie jestem pewna, ale... wydaje mi sie, że w tym roku dopiero wesżło odgórne rozporządzenie, że indeks nie jest już podstawą dla rozliczenia roku i wobec tego w ogóle nie trzeba go mieć. Dlatego nikt poza p. Bogusią pewnie nie będzie wiedział jak to zostanie rozwiązane na IBI; ) Na anglistyce przy składaniu dokumentów podsunięto mi dokumnt w którym zaznaczałam czy chcę dostać indeks czy nie chcę. Radzę Ci napsiać do p. Bogusi alboz aczekać na dni adaptacyjne. -
Anonim
No właśnie już pisałam i od naszego roku na IBI nie będzie już indeksów. :( -
-
Nikator
-
nikens.
>Angie napisała:
>No właśnie już pisałam i od naszego roku na IBI nie
>będzie już indeksów. :(
to naprawdę powód do radości, nie smutku : - )
masz pojęcie ile problemów mogą nastręczyć "drobne" pomyłki w rodzaju inna ocena w indeksie/inna w usosie, jeszcze inna(!) na karcie egzaminacyjnej i wykładowca widmo, który gdzieś zaginął i zaprasza na konsultacje za dwa lata ?
Wiem, że brzmi absurdalnie, ale to wszystko miało miejsce, nie tylko w moim indeksie, dlatego niesamowicie się cieszę, że nie będziemy mieć takowych; ) -
Anonim
Ale to świetna pamiątka. Poza tym inni mówili, że w USOSie zdarzają się problemy i jeśli nie masz "kopii oceny" w indeksie, to nie masz nawet, jak tego udowodnić. -
Vill
To rzeczywiście fajna rzecz jeśli nie jest podstawa rozliczenia :)
Pamietaj, że wciaż obowiązują karty egzaminacyjne na które zbierasz oceny. W razie problemów z USOSem ocena zostanie przepisana z karty. No i profesorowie zdają protokoły po zajęciach gdzie też są oceny.
Same karty są o tyle fajne, że w wypadku, gdy zapomnisz ze sobą indeksu - możesz dobrać nową kartę z koszulki zawieszonej na tablicy i na nią wziąć wpis. Nie ma problemu, bo zwykle i tak uzupełnia się 2-3 karty, aby zmieścić wszystkie oceny.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne