IBI AL Studia Śródziemnomorskie/ Filologia Nowogrecka [184]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nugae, czyt. Krotochwile

Kiedy? Najbliższy piątek. Zaczynamy o 9.45.
    Jak? Własnymi środkami - tj. każdy przynosi, co może.
    Gdzie? Sala Konferencyjna.

Taki jest pomysł. Nie uda się go zrealizować bez pomocy studentów pierwszego roku i innych roczników również.
    Studenci 1-go roku muszą jutro spytać prof. Stykę, czy nie ma nic przeciwko - to ważne. Nie powinien, ale wypada znać jego opinię na ten temat, w końcu chcemy to zrobić na jego zajęciach.
    Wszyscy studenci, którzy chcą przyjść, muszą coś przynieść - do tej pory to skutkowało. Wigilie składkowe cieszyły się w IBI dużym powodzeniem i każdy był w stanie wyprodukować jakieś ciasto, ciasteczka, napoje chłodne, sałatki, OPŁATEK, etc. W tym roku liczymy, że tez nie zawiedziecie, inaczej nie ma to sensu, zwłaszcza że co roku odwiedza nas kadra naukowa IBI - a głupio tak z pustymi rękoma podejmować naszych wykładowców :) Idę o zakład, że nawet Pani Bogusia coś ze sobą przyniesie (jakiś czas temu upiekła nawet ciasto :) ).

Osoby chętne niech wpisują się w tym wątku i niech deklarują, co chcą/mogą przynieść - będziemy wiedzieć, czego brakuje, a czego nie. Ponadto niech studenci pierwszego roku, jak już napisałem wyżej, pomówią z prof. Styką i dowiedzą się jego opinii n.t. temat - bez sali konferencyjnej nie mamy bowiem o czym marzyć :)

W razie potrzeby możemy spróbować zdobyć godziny dziekańskie na piątek, co ułatwi przyjście wszystkim studentom. Pani Bogusia zobowiązała się nawet (jeśli nic nie przeinaczam) do produkcji usprawiedliwień dla tych, którzy mają tego dnia w-f.

Jak myślicie, uda nam się zorganizować znowu fajną wigilię w IBI? Myślę, że tak. Czekam na wpisy.

P.S. Amelio Krysztofiak - zrobisz ładny plakacik? :)
  • Katia

Ekhm ekhm, najbliższy piątek to jest jutro. A Wigilia ma być w przyszłym tygodniu; )

Mogę upiec piernik.

Już się nie mogę doczekać kolęd po łacinie. Tradycyjnie muszą być :P I profesor Styka wybierający, co teraz mamy śpiewać. I profesor Sucharski piszący na tablicy zwrotki kolędy - we wszystkich językach świata.

Och, jak miło.
  • amelia

Zrobi się:)

A jeśli chodzi o kolędy... ehh zeszłoroczne greckie śpiewy z Kiriją Mariją - mam nadzieję, ze powtórzy to w tym roku:)

Dla porządku podaję - 18 grudnia 2009 :)
    Mamy piernik! Kto da więcej? Ja mogę zorganizować ułamek tego, co nazywa się piciem, może nawet jakąś sałatkę; )
  • Katia

Amelio - Marija nie odpuści, do śpiewania będzie pierwsza, jak co roku.
    Nie ma obtowej wigilii bez greckich śpiewów.

A w ogóle... "Alma nox, tacita nox"... i inne takie - <3 Trzeba wydrukować teksty w tym roku i rozdać; )
  • jul

Prof Styka się zgodził, bardzo się ucieszył, że tradycyjna Wigilia się odbędzie :)

bomba. To teraz pora się deklarować. Jak nikt nic nie przyniesie to nie będzie wigilii i prof. Styka będzie musiał zrobić te trzy wykłady; p
  • kózka

ja cos przyniose, tylko jeszcze nie wiem co, ale raczej kupne niz robione. Więc np. przyniose mandarynki. Nie ma swiąt bez mandarynek.

A swoją droga, może by ktoś tak gitare jakas przytachal, czy cos, bo nie wiem, chyba kamil może nie dotrzec :( czy ma ktoś jakies wieści, że bedzie już wtedy w Polsce?
  • Futro

To ja zarządzę może jakieś talerzyki plastikowe i jakieś ciacho :) Jak myślicie ile nas będzie tak około? 50-60 osób?

mniej-więcej.
  • Anonim

Podsumujmy, czego nam potrzeba:
    - OPŁATEK: ?
    - talerzyki: Przemek
    - sztućce: ?
    - kubeczki: ?
    - serwetki: ?
    - picie: Paweł, ... (ze 2 osoby jeszcze?)
    - ciasta: Katia (piernik), Przemek, ...
    - ciasteczka: Margot (białe kruche), ...
    - sałatki: Paweł?, ...
    - mandarynki: Marta

i podrzucajcie inne propozycje

do tego potrzebujemy wzoru i wydrukowania zaproszeń, jeśli chcemy je rozdawać fizycznie (chyba byłoby miło), a mailowo swoją drogą powiadomimy wykładowców :)
  • amelia

Mogę zrobić zaproszenia, ale nie bardzo wiem, gdzie je potem wydrukować. W punktach ksero/drukarnia wokół UW mają tylko psiorskie białe kartki z makulatury:)
  • Anonim

>Futro napisał
    >To ja zarządzę może jakieś talerzyki plastikowe i
    >jakieś ciacho :) Jak myślicie ile nas będzie tak około?
    >50-60 osób?

już widzę Twoją minę,kiedy to pisałeś:D
    mogę przynieść kubeczki i picie:)

wystarczy mejlowo zaproszenia - P. Bogusia pomoże w rozesłaniu tych mejli do WSZYSTKICH (już pomogła).
    I oczywiście można tez informować na zajęciach wykładowców - piątek od 9,45 do ok. 15.
    Tak pomyslałem, że może lepiej wziąć zapas kubeczków i talerzyków - tak do 70?
  • Aśka

ja też chętnie zapewnię jakieś ciasteczka.
  • Anonim

myślę, że 70 kubeczków nie stanowi dla mnie większego problemu:)
  • olalalala!

Podsumujmy, czego nam potrzeba:
    - OPŁATEK: Ola,
    - talerzyki: Przemek
    - sztućce: Ola
    - kubeczki: Gosia
    - serwetki: ?
    - picie: Paweł, Gosia, .. ?
    - ciasta: Katia (piernik), Przemek, ...
    - ciasteczka: Margot (białe kruche), Asia,
    - sałatki: Paweł?, ...
    - mandarynki: Marta

zadeklarowałam się do opłatka i sztućców; ) kto jeszcze coś przyniesie?; )
  • froogi

ja deklaruję się na przyniesienie picia i jakichś owoców - np winogrona?;>

Tak, tak, przyniosę sałatkę z brokułami :)
    Zrobiłbym coś na ciepło (przy niósł zimne i odgrzał w "microwave"), ale wrażliwe serce prof. Kieniewicza mogłoby tego nie wytrzymać :)
  • Anonim

z potwierdzonych źródeł: będzie Kamil i przyprowadzi gitarę towarzyszącą :)
  • 1
  • 2
| |

Studia śródziemnomorskie w IBI AL OBTA PSH MSH Sekretariat Dydaktyczny UW. I wszystko jasne

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)