IEMiD UKSW [652]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kitty Litter

Czy ktoś może się orientuje czy szanowne biuro pomocy materialnej przedłużyło termin składania wniosków o stypendia socjalne??
  • Agata Hiacynta

Podobno nadal można składac...
  • Mariusz

gdy ja chcialem zlozyc wniosek dzien po terminie to kobieta na gorze wpisala mi "po terminie" i powiedziala ze komisja moze w ogole nie chciec rozpatrywac:/
  • Anonim

Nie ma przedłużonego terminu o stypendia socjalne.
    Ponieważ zostawiliście wszystko na ostatnią chwilę i 8,9,10 były ogromne kolejki, to Panie w Biurze na polecenie Rektora i Kanclerza zaczęły przyjmować wnioski nie sprawdzając dokładnie ich. Co za tym idzie, często do tych, którzy złożyli w terminie podanie, a nie mieli jakiś dokumentów lub dokumenty były złe, Panie dzwoniły - nadal chyba nawet dzwonią - i proszą o wyjaśnienie wątpliwości, doniesienie dokumentów.
    Jednym słowem - gdy ktoś terminowo przyniósł wniosek z dokumentami, a ma jakieś nieścisłości, to może na polecenie Pań z Biura donieść te dokumenty itp.
    Jeśli jednak przynieśliście podania po terminie, to niestety, ale nie uwzględnimy ich.
    Nie wiem jaka będzie decyzja członków Komisji i Pań w Biurze, ja jestem jednak za przestrzeganiem terminów i jedynie w nagłych wypadkach - naprawdę poważnych i losowych - rozpatrywać podania po terminie.
    Pozdrawiam,
    Asia
    Wiceprzewodnicząca Odwoławczej Komisji Stypendialnej UKSW
  • Mariusz

zajebioza, z tym ze niektorzy moze nie mogli wczesniej miec wszystkich dokumentow i woleli przyjsc raz,po terminie ale juz ze wszystkimi papierami. niech zyje biurokracja!
  • Anonim

Nie widzę tu nic niestosownego, mieliście cały miesiąc na zebranie dokumentów. Naprawdę da się to załatwić w terminie. Rozumiem, że niektórzy chcieli przyjść ze wszystkimi dokumentami, nawet jeśli po terminie. Ale od 10 września do 10 października dało się to załatwić i nie widzę sensu przedłużenia terminów, byłoby to niesprawiedliwe wobec dużej ilości studentów, którzy przynieśli w terminie wszystkie dokumenty.
  • Agata Hiacynta

Różne są przypadki w życiu,naprawdę różne...
    I uważam,że prawi i zasady powinny być bardziej elastyczne w indywidualnych przypadkach,czasem nie można po prostu ot,tak kogoś "skreślic z listy"...
  • Anonim

Oczywiście, sądzę, że udokumentowane powody nie złożenia w terminie dokumentów będą brane pod uwagę i rozpatrywane. Nie sądzę, żeby w indywidualnym, ciężkim wypadku nie było to brane pod uwagę. Oczywiście za tym wszystkim muszą przemawiać stosowne oświadczenia - jak zaświadczenie o pobycie w szpitalu itp.
  • Anonim

http://www.uksw.edu.pl/files/Samorz...

Są już opublikowane progi stypendiów naukowych i socjalnych.
    Pozdrawiam,
    Wiceprzewodniczącą Odwoławczej Komisji Stypendialnej
    Asia Halamska :)
  • Nataliii

A jeżeli chodzi o stypendia naukowe to w jaki sposób liczy się średnią? Czy są to te oceny, które są pogrubione w usosie?
    A jeszcze jedno czy nap. jak tos ma 4,39 to jest juz liczone jako 4,4?
    Pozdrawiam
  • Anonim

stypendia są liczone ze średniej ocen - przez dziekanaty - jak już pisałam na innym wątku - z tego co mi się wydaję, to dodawane są oceny i dzielone przez ilość. Dokładnie nie wiem jak to wygląda, bo i tak jak wiadomo - dziekanaty obliczając zazwyczaj zrobią to tak, że nie pokrywa się to z naszymi obliczeniami; )
    4.39 nie powinno być liczone jako 4.4 i raczej nie będzie.
| |

Grono studentów Instytutu Edukacji Medialnej i Dziennikarstwa Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszy...

Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)