Instytut Historyczny UW [879]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ..::nobody's fool::..

Potrzebuję natychmiastowej i najlepiej pewnej odpowiedzi.

Absolutorium dostałam we wrześniu 2009 roku. Mam wyznaczony termin obrony na 19 stycznia i chciałam jutro złożyć już pracę w dziekanacie. Dopiero dziś jednak zaczęłam się zastanawiać:

Czy z tytułu obrony opóźnionej o 1,5 roku obowiązują mnie jakieś dodatkowe opłaty?

Albo co byłoby jeszcze gorsze, dodatkowo do opłat jeszcze jakieś podanie o wznowienie studiów czy coś takiego?

Nie przyszło mi to do głowy wcześniej, bo byłabym zadzwoniła do dziekanatu, a jeżeli czegoś takiego potrzebuję, to wolałabym już jutro mieć już wszystko gotowe. Nie uśmiecha mi się pisanie podania jutro o 10, kiedy to otworzą mi dziekanat i powiedzą, że bez tego mi tej pracy nie przyjmą. :(
  • ..::nobody's fool::..

Och, nie mówcie wszyscy na raz :P Jestem wzruszona waszym zaangażowaniem do łez; ]

Odpisuję sama sobie, bo może kiedyś komuś się przyda taka informacja:

Przy obronie przypadającej w terminie przekraczającym rok od uzyskania absolutorium należy:

-niestety opłacić haracz w wysokości na dzień dzisiejszy 250 zł

-razem z resztą papierów do obrony złożyć w dziekanacie podanie o wznowienie studiów na dzień obrony (podanie do pobrania na stronie Wydziału Historycznego - nie mylić ze stroną IHu, na której tradycyjnie nie ma nic)

Przelewu haraczu można dokonać do dnia obrony włącznie, nie jest to warunkiem "pchnięcia" całej procedury przygotowywania obrony, ale trzeba potem donieść potwierdzenie wpłaty.
  • RoundMidnight_Wojtek

czy ktoś może wie jak jest w podobnej sytuacji, ale w okresie roku po uzyskaniu "absolutorium" (jakkolwiek to się nazwa w przypadku licencjatu) na licencjacie? Też jest rok na bronienie się "za darmo"?
| |

Witam wszystkich przyszłych i obecnych historyków, absolwentów, studentów, kandydatów i przyjac...

Wydział Historyczny, Instytut Historyczny

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (3)