IHS [481]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • path

mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu zagląda :P

jest prośba byście napisali kiedy nie możecie jechać na objazdy, które mają PRAWDOPODOBNIE być w kwietniu w 3 odsłonach.

Piszcie kiedy macie jakieś wyjazdy, plenery, jesteście na stypendiach zagranicznych i możecie tylko raz przyjechać i itd.

Proszę wszystkie daty przesłać do 10 STYCZNIA
  • Sonia Czechowicz

podobno jedziemy do krakowa, czy to prawda? :P

a co to za wyjazd do Żymu z wardzyńskim i bernim? skąd taki duet?
  • Det er fint a vaere her:)

tu kasia kus z konta asi:

na KONSTANTYNIE toczy sie dyskusja o objezdzie.

domyslam sie, ze jest sporo osob, ktorym ten lub inny termin nie pasuje. jednak na naszej szatanskiej skrzynce pojawiaja sie tylko glosy 3-4 osob. nie wchodza na nia te, o ktorych wiem, ze im najbardziej zalezy na odpowiednim terminie.

zachecam do komunikacji przez konstantyna. MUSIMY SIE DOGADAC, SZYBKO ZEBRAC INF. O DOGODNYM TERMINIE DLA WSZYSTKICH I ISC Z TYM DO NADER.

TAKZE WCHODZIC NA KONSTANTYNA I MOWIC INNYM, CO NIE MAJA GRONA, ABY TO ZROBILI.

SLEDZCIE SWOJE SPRAWY BO ZARAZ SIE OKAZE, ZE POSZLA GRUPA STUDENTOW DO NADER, USTALILA ALTERNATYWNY TERMIN, A TU KTOS ZYL W SWIECIE MOTYLKOW I NIE WIEDZIAL A MU NIE PASUJE...

kto ma kontakt do Eli (jest w hiszpanii)? Co z Gosia Mantorska? ... Ania Dabrowska?

pozdro 600
  • path

Ela vel Asia chce 1 termin i czeka na dezycje by kupic bilety.
    Poza tym chyba się wczesniej odzywala na konstantynie, ale napisze o maju do niej indywidualnie.
    pozdr
  • anaele

ja bardzo przepraszam, ale nic o zadnej dyskusji nie wiedzialam... weszłam na konstantyna tak jak mi Asia kazała i nie znalazłam nic poza taka oto enigmatyczna wiadomoscia:
    "generalnie...
    pasuje czy nie..
    jak mozna na V roku robic objazd pod koniec maja
    to jakis zarcik... i to jeszcze w kilku kawalkach"

czy ktoś powie mi o co dokładnie chodzi? i jak znaleść resztę tej dyskusji???

w każdym razie jesli o mnie chodzi to oczywiście chcę, żeby to cholerstwo było w jednym kawałku.
    nie wiem jaka była głębsza idea za podziałem objazdu na 3 części (czy chodzi o to że na każdej będą inni wykładowcy? czy że po prostu w 3 różnych miejscach?) ale chyba można to wszystko zorganizować tak żeby odbyło sie w jednym tygodniu?

no i dla mnie idealny byłby kwiecień.
    generalnie mam przerwę międzytrymestralną od 26 marca do 20 kwietnia czy jakoś tak... więc może okolice Wielkanocy?
    podejrzewam, że Ci których nie ma i tak będą wracali do domu itd...
    w kazdym razie mnie się po tym 20 kwietnia zaczynaja egzaminy, co oznaczaloby duze problemy...
  • Sonia Czechowicz

a może pogadać z Nader, bo ja mam wrażenie, że z nią nikt nie gadał i my żyjemy w świecie motylków a ona to już w ogóle, może trzeba postawić jej sprawę jasno i zdecydowanie, bo to jest śmieszne, zresztą, ja sobie nie wybrażam żeby teraz, juz w styczniu były takie wahania terminów - oni na pewno coś juz wybrali !!! bo jest sesja, wyjazdy konferencje i itd. a poza tym musza z budżetu ihs przyznać jakieś srodki na to... wiec tego sie nie robi na ostania chwile

wasza sonia
  • path

>anaele napisała:
    >ja bardzo przepraszam, ale nic o zadnej dyskusji nie
    >wiedzialam... weszłam na konstantyna tak jak mi Asia
    >kazała i nie znalazłam nic poza taka oto enigmatyczna
    >wiadomoscia:
    >"generalnie...
    >pasuje czy nie..
    >jak mozna na V roku robic objazd pod koniec maja
    >to jakis zarcik... i to jeszcze w kilku kawalkach"
    >
    >czy ktoś powie mi o co dokładnie chodzi? i jak znaleść
    >resztę tej dyskusji???
    >
    >w każdym razie jesli o mnie chodzi to oczywiście chcę,
    >żeby to cholerstwo było w jednym kawałku.
    >nie wiem jaka była głębsza idea za podziałem objazdu na
    >3 części (czy chodzi o to że na każdej będą inni
    >wykładowcy? czy że po prostu w 3 różnych miejscach?) ale
    >chyba można to wszystko zorganizować tak żeby odbyło sie
    >w jednym tygodniu?
    >
    >no i dla mnie idealny byłby kwiecień.
    >generalnie mam przerwę międzytrymestralną od 26 marca do
    >20 kwietnia czy jakoś tak... więc może okolice
    >Wielkanocy?
    >podejrzewam, że Ci których nie ma i tak będą wracali do
    >domu itd...
    >w kazdym razie mnie się po tym 20 kwietnia zaczynaja
    >egzaminy, co oznaczaloby duze problemy...

jesli powyzej tej wypowiedzi klikniesz na zakladki to wszystko sie wyswietli
  • Paulina

Wrzuciłam na Konstantyna tekst na jutrzejszą Lidkę (Wróblewską) i zdjęcia z dwóch ostatnich wykładów ze współczesnej!
  • Det er fint a vaere her:)

Zapaszam na Konstantyna.
    Jest więcej informacji. Relacjie 3 osob z rozmowy z Nader.
  • Ilona

Kochani, którzy jeszcze tu zaglądacie...
    Nie będę komentować wypowiedzi dr Nader o ostatnim obozie karnym w odcinkach (*&#), bo są ferie.
    Ale czy ktoś słyszał/widział wyniki od Baraniewskiego zanim ferie się zaczęły?
    Bo ja lubie spokój. Cokolwiek on znaczy. Nawet w ferie...
    Nawet jeśli to źle świadczy o moich feriach..
    Zawsze jest nadzieja że zostanę "kobietą-pedagogiem" roku... Bo takie jednostki potrafią się troszczyć o naukę w każdych okolicznościach, niezależnie od własnych planów. Mówią "ja" - myślą "plan studiów w IHS"...
    Więc jeśli ktoś widział wyniki, niech da znać. Codziennie trzeba się dążyć do doskonałości!
  • Sonia

Graziella twierdzi, że Baraniewski wyjechal na narty i wyniki dopiero w przyszlym tygodniu.
  • Ilona

Już są na stronie IHS. Może się nudził na tych nartach...
  • Sonia Czechowicz

podobno na objazd jedziemy do lublina:

http://www.plotek.pl/plotek/1,78649...

to co ? :P
  • path

nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale może warto tu coś zamieścić:
    OBJAZD V ROK

I-II – Lublin: (prof. Katarzyna Zalewska, prof. Waldemar Baraniewski, dr hab. Andrzej Pieńkos). środa 19.05, wyjazd W-wa Centralna 6.55, przyjazd Lublin 9.20 [studenci zostawiają bagaże w Domu Studenta Zaocznego, ul. Sowińskiego 17, koło KUL]

* Budynek KUL z kościołem Św. Krzyża; rzeźby tamże i pomnik J. Jarnuszkiewicza [10.20–11.30]
    * Muzeum Lubelskie na Zamku [12–15]

kaplica św Trójcy; Zamek architektura; Muzeum – zwiedzanie i omówienie grupy Zamek;

* [przerwa do 16] spacer XIX-wieczny [16–18]

Wieża Trynitarska, Gmach dawnej Komisji Obwodowej; kaplica przy kościele Kapucynów (św. Piotra i Pawła); pl. Litewski z pomnikami; Domek odźwiernego przy Ogrodzie saskim.

* Starówka, Rynek staromiejski; ratusz i odbudowa powojenna [18.30–20]

czwartek 20.05 (dr hab. Andrzej Pieńkos, dr Michał Wardzyński)

* kościół św. Michała (O. Sosnowski) i okoliczne budynki z 20-lecia międzywojennego: dworzec kolejowy, łaźnie miejskie [8.30–9.30].
    * Muzeum na Majdanku [10–12].
    * Lublin nowożytny: Katedra ze skarbcem i zakrystią; kościół Bernardynów, Dominikanów, Misjonarzy [12.30–17.15]

odjazd 18.00, przyjazd W-wa 20.20

III-IV – Łódź (dr hab. Andrzej Pieńkos) poniedziałek 24.05, wyjazd 8.20, przyjazd Łódź Fabryczna 9.47

* spacer po architekturze XIX w.: pałac i fabryka Scheiblerów; osiedle i fabryka Księży Młyn, pałac Herbsta; katedra [10–13.30]

[zostawienie bagaży ul. Zamenhofa i przerwa]

* cd. spaceru ul. Piotrkowska, willa na ul. Wólczańskiej 31/33, pałace Poznańskich ul. Więckowskiego i Ogrodowa [14.30–17];
    * cmentarz ewangelicki – mauzoleum Scheiblerów i cmentarz katolicki – kaplica Heinzlów
    * pomnik obozu Radogoszcz

25.05 (prof. Waldemar Baraniewski)

* dwa spacery architektura XX w. [10–12 i 16–18.30]

(głównie W. Lisowski i J. Kaban): Dawny Magistrat (pl. Wolności 18), Szkoła (ul. Staszica), kościół Opatrznosci Bożej (ul. Kolińskiego 26), gmach YMCA (Moniuszki 4), Dom i Pomnik marsz. Piłsudskiego (Traugutta 18); kościół MB Zwycięskiej (ul. Łąkowa), Izba Skarbowa, gmach PASTY (ul. Kościuszki), Kuria Biskupia (ul. ks. Skorupki), Sąd Okręgowy (pl. Dąbrowskiego); pałace Kindermanna (ul. Piotrkowska 151 i 137/9).

* Muzeum Sztuki – MS2 i centrum Manufaktura [12–15.30]

odjazd 19.00, przyjazd Warszawa 20.40

V- Skierniewice, Żyrardów (dr hab. Andrzej Pieńkos, dr Michał Wardzyński) czwartek 27.05, odjazd 8.20, przyjazd 9.05 Skierniewice

* kościół parafialny Św. Jakuba, zespół pałacowo-parkowy, dworzec kolejowy [9.30–13]

odjazd 13.41, przyjazd 14.00 Żyrardów

* Muzeum Okręgowe w willi Dittricha [przerwa ok. 15]
    * Osada fabryczna, Stara i nowa przędzalnia lnu, kościół farny Matki Bożej Pocieszenia (J.P. Dziekoński), dworzec kolejowy [16–18.30];

odjazd 18.59, przyjazd Warszawa 19.30

przewidywana data zaliczenia – poniedziałek 31 maja
  • Sonia Czechowicz

II-IV – Łódź (dr hab. Andrzej Pieńkos) poniedziałek 24.05, wyjazd 8.20, przyjazd Łódź Fabryczna 9.47

* spacer po architekturze XIX w.: pałac i fabryka Scheiblerów; osiedle i fabryka Księży Młyn, pałac Herbsta; katedra [10–13.30]

[zostawienie bagaży ul. Zamenhofa i przerwa]

* cd. spaceru ul. Piotrkowska, willa na ul. Wólczańskiej 31/33, pałace Poznańskich ul. Więckowskiego i Ogrodowa [14.30–17];
    * cmentarz ewangelicki – mauzoleum Scheiblerów i cmentarz katolicki – kaplica Heinzlów
    * pomnik obozu Radogoszcz

to znaczy ze 1 część spaceru z bagażami? :P z piżamą, suszarką i klapkami na plecach mam zwiedzać?

• Sonia Czechowicz

ej jak z biletami?
  • Sonia Czechowicz

nikt tu nie zagląda, nikt nie zagląda na konstantyna, co jest? co z listą lektur?
  • ۞Wredonika۞

A te lektury to...hmm, jakieś obowiązkowe są? Bo nie widzi mi się żebym miała czas do nich zaglądać.
| |

Grono miłośnikow Mody na Sukces All art is quite useless- Oscar Wilde

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)