-
path
mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu zagląda :P
jest prośba byście napisali kiedy nie możecie jechać na objazdy, które mają PRAWDOPODOBNIE być w kwietniu w 3 odsłonach.
Piszcie kiedy macie jakieś wyjazdy, plenery, jesteście na stypendiach zagranicznych i możecie tylko raz przyjechać i itd.
Proszę wszystkie daty przesłać do 10 STYCZNIA -
Sonia Czechowicz
podobno jedziemy do krakowa, czy to prawda? :P
a co to za wyjazd do Żymu z wardzyńskim i bernim? skąd taki duet? -
Det er fint a vaere her:)
tu kasia kus z konta asi:
na KONSTANTYNIE toczy sie dyskusja o objezdzie.
domyslam sie, ze jest sporo osob, ktorym ten lub inny termin nie pasuje. jednak na naszej szatanskiej skrzynce pojawiaja sie tylko glosy 3-4 osob. nie wchodza na nia te, o ktorych wiem, ze im najbardziej zalezy na odpowiednim terminie.
zachecam do komunikacji przez konstantyna. MUSIMY SIE DOGADAC, SZYBKO ZEBRAC INF. O DOGODNYM TERMINIE DLA WSZYSTKICH I ISC Z TYM DO NADER.
TAKZE WCHODZIC NA KONSTANTYNA I MOWIC INNYM, CO NIE MAJA GRONA, ABY TO ZROBILI.
SLEDZCIE SWOJE SPRAWY BO ZARAZ SIE OKAZE, ZE POSZLA GRUPA STUDENTOW DO NADER, USTALILA ALTERNATYWNY TERMIN, A TU KTOS ZYL W SWIECIE MOTYLKOW I NIE WIEDZIAL A MU NIE PASUJE...
kto ma kontakt do Eli (jest w hiszpanii)? Co z Gosia Mantorska? ... Ania Dabrowska?
pozdro 600 -
path
Ela vel Asia chce 1 termin i czeka na dezycje by kupic bilety.
Poza tym chyba się wczesniej odzywala na konstantynie, ale napisze o maju do niej indywidualnie.
pozdr -
-
anaele
ja bardzo przepraszam, ale nic o zadnej dyskusji nie wiedzialam... weszłam na konstantyna tak jak mi Asia kazała i nie znalazłam nic poza taka oto enigmatyczna wiadomoscia:
"generalnie...
pasuje czy nie..
jak mozna na V roku robic objazd pod koniec maja
to jakis zarcik... i to jeszcze w kilku kawalkach"
czy ktoś powie mi o co dokładnie chodzi? i jak znaleść resztę tej dyskusji???
w każdym razie jesli o mnie chodzi to oczywiście chcę, żeby to cholerstwo było w jednym kawałku.
nie wiem jaka była głębsza idea za podziałem objazdu na 3 części (czy chodzi o to że na każdej będą inni wykładowcy? czy że po prostu w 3 różnych miejscach?) ale chyba można to wszystko zorganizować tak żeby odbyło sie w jednym tygodniu?
no i dla mnie idealny byłby kwiecień.
generalnie mam przerwę międzytrymestralną od 26 marca do 20 kwietnia czy jakoś tak... więc może okolice Wielkanocy?
podejrzewam, że Ci których nie ma i tak będą wracali do domu itd...
w kazdym razie mnie się po tym 20 kwietnia zaczynaja egzaminy, co oznaczaloby duze problemy... -
Sonia Czechowicz
a może pogadać z Nader, bo ja mam wrażenie, że z nią nikt nie gadał i my żyjemy w świecie motylków a ona to już w ogóle, może trzeba postawić jej sprawę jasno i zdecydowanie, bo to jest śmieszne, zresztą, ja sobie nie wybrażam żeby teraz, juz w styczniu były takie wahania terminów - oni na pewno coś juz wybrali !!! bo jest sesja, wyjazdy konferencje i itd. a poza tym musza z budżetu ihs przyznać jakieś srodki na to... wiec tego sie nie robi na ostania chwile
wasza sonia -
path
>anaele napisała:
>ja bardzo przepraszam, ale nic o zadnej dyskusji nie
>wiedzialam... weszłam na konstantyna tak jak mi Asia
>kazała i nie znalazłam nic poza taka oto enigmatyczna
>wiadomoscia:
>"generalnie...
>pasuje czy nie..
>jak mozna na V roku robic objazd pod koniec maja
>to jakis zarcik... i to jeszcze w kilku kawalkach"
>
>czy ktoś powie mi o co dokładnie chodzi? i jak znaleść
>resztę tej dyskusji???
>
>w każdym razie jesli o mnie chodzi to oczywiście chcę,
>żeby to cholerstwo było w jednym kawałku.
>nie wiem jaka była głębsza idea za podziałem objazdu na
>3 części (czy chodzi o to że na każdej będą inni
>wykładowcy? czy że po prostu w 3 różnych miejscach?) ale
>chyba można to wszystko zorganizować tak żeby odbyło sie
>w jednym tygodniu?
>
>no i dla mnie idealny byłby kwiecień.
>generalnie mam przerwę międzytrymestralną od 26 marca do
>20 kwietnia czy jakoś tak... więc może okolice
>Wielkanocy?
>podejrzewam, że Ci których nie ma i tak będą wracali do
>domu itd...
>w kazdym razie mnie się po tym 20 kwietnia zaczynaja
>egzaminy, co oznaczaloby duze problemy...
jesli powyzej tej wypowiedzi klikniesz na zakladki to wszystko sie wyswietli -
Paulina
Wrzuciłam na Konstantyna tekst na jutrzejszą Lidkę (Wróblewską) i zdjęcia z dwóch ostatnich wykładów ze współczesnej! -
Det er fint a vaere her:)
Zapaszam na Konstantyna.
Jest więcej informacji. Relacjie 3 osob z rozmowy z Nader.
-
Ilona
Kochani, którzy jeszcze tu zaglądacie...
Nie będę komentować wypowiedzi dr Nader o ostatnim obozie karnym w odcinkach (*&#), bo są ferie.
Ale czy ktoś słyszał/widział wyniki od Baraniewskiego zanim ferie się zaczęły?
Bo ja lubie spokój. Cokolwiek on znaczy. Nawet w ferie...
Nawet jeśli to źle świadczy o moich feriach..
Zawsze jest nadzieja że zostanę "kobietą-pedagogiem" roku... Bo takie jednostki potrafią się troszczyć o naukę w każdych okolicznościach, niezależnie od własnych planów. Mówią "ja" - myślą "plan studiów w IHS"...
Więc jeśli ktoś widział wyniki, niech da znać. Codziennie trzeba się dążyć do doskonałości!
-
Sonia
Graziella twierdzi, że Baraniewski wyjechal na narty i wyniki dopiero w przyszlym tygodniu. -
Ilona
-
Sonia Czechowicz
-
path
nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale może warto tu coś zamieścić:
OBJAZD V ROK
I-II – Lublin: (prof. Katarzyna Zalewska, prof. Waldemar Baraniewski, dr hab. Andrzej Pieńkos). środa 19.05, wyjazd W-wa Centralna 6.55, przyjazd Lublin 9.20 [studenci zostawiają bagaże w Domu Studenta Zaocznego, ul. Sowińskiego 17, koło KUL]
* Budynek KUL z kościołem Św. Krzyża; rzeźby tamże i pomnik J. Jarnuszkiewicza [10.20–11.30]
* Muzeum Lubelskie na Zamku [12–15]
kaplica św Trójcy; Zamek architektura; Muzeum – zwiedzanie i omówienie grupy Zamek;
* [przerwa do 16] spacer XIX-wieczny [16–18]
Wieża Trynitarska, Gmach dawnej Komisji Obwodowej; kaplica przy kościele Kapucynów (św. Piotra i Pawła); pl. Litewski z pomnikami; Domek odźwiernego przy Ogrodzie saskim.
* Starówka, Rynek staromiejski; ratusz i odbudowa powojenna [18.30–20]
czwartek 20.05 (dr hab. Andrzej Pieńkos, dr Michał Wardzyński)
* kościół św. Michała (O. Sosnowski) i okoliczne budynki z 20-lecia międzywojennego: dworzec kolejowy, łaźnie miejskie [8.30–9.30].
* Muzeum na Majdanku [10–12].
* Lublin nowożytny: Katedra ze skarbcem i zakrystią; kościół Bernardynów, Dominikanów, Misjonarzy [12.30–17.15]
odjazd 18.00, przyjazd W-wa 20.20
III-IV – Łódź (dr hab. Andrzej Pieńkos) poniedziałek 24.05, wyjazd 8.20, przyjazd Łódź Fabryczna 9.47
* spacer po architekturze XIX w.: pałac i fabryka Scheiblerów; osiedle i fabryka Księży Młyn, pałac Herbsta; katedra [10–13.30]
[zostawienie bagaży ul. Zamenhofa i przerwa]
* cd. spaceru ul. Piotrkowska, willa na ul. Wólczańskiej 31/33, pałace Poznańskich ul. Więckowskiego i Ogrodowa [14.30–17];
* cmentarz ewangelicki – mauzoleum Scheiblerów i cmentarz katolicki – kaplica Heinzlów
* pomnik obozu Radogoszcz
25.05 (prof. Waldemar Baraniewski)
* dwa spacery architektura XX w. [10–12 i 16–18.30]
(głównie W. Lisowski i J. Kaban): Dawny Magistrat (pl. Wolności 18), Szkoła (ul. Staszica), kościół Opatrznosci Bożej (ul. Kolińskiego 26), gmach YMCA (Moniuszki 4), Dom i Pomnik marsz. Piłsudskiego (Traugutta 18); kościół MB Zwycięskiej (ul. Łąkowa), Izba Skarbowa, gmach PASTY (ul. Kościuszki), Kuria Biskupia (ul. ks. Skorupki), Sąd Okręgowy (pl. Dąbrowskiego); pałace Kindermanna (ul. Piotrkowska 151 i 137/9).
* Muzeum Sztuki – MS2 i centrum Manufaktura [12–15.30]
odjazd 19.00, przyjazd Warszawa 20.40
V- Skierniewice, Żyrardów (dr hab. Andrzej Pieńkos, dr Michał Wardzyński) czwartek 27.05, odjazd 8.20, przyjazd 9.05 Skierniewice
* kościół parafialny Św. Jakuba, zespół pałacowo-parkowy, dworzec kolejowy [9.30–13]
odjazd 13.41, przyjazd 14.00 Żyrardów
* Muzeum Okręgowe w willi Dittricha [przerwa ok. 15]
* Osada fabryczna, Stara i nowa przędzalnia lnu, kościół farny Matki Bożej Pocieszenia (J.P. Dziekoński), dworzec kolejowy [16–18.30];
odjazd 18.59, przyjazd Warszawa 19.30
przewidywana data zaliczenia – poniedziałek 31 maja -
Sonia Czechowicz
II-IV – Łódź (dr hab. Andrzej Pieńkos) poniedziałek 24.05, wyjazd 8.20, przyjazd Łódź Fabryczna 9.47
* spacer po architekturze XIX w.: pałac i fabryka Scheiblerów; osiedle i fabryka Księży Młyn, pałac Herbsta; katedra [10–13.30]
[zostawienie bagaży ul. Zamenhofa i przerwa]
* cd. spaceru ul. Piotrkowska, willa na ul. Wólczańskiej 31/33, pałace Poznańskich ul. Więckowskiego i Ogrodowa [14.30–17];
* cmentarz ewangelicki – mauzoleum Scheiblerów i cmentarz katolicki – kaplica Heinzlów
* pomnik obozu Radogoszcz
to znaczy ze 1 część spaceru z bagażami? :P z piżamą, suszarką i klapkami na plecach mam zwiedzać?
-
Sonia Czechowicz
-
Sonia Czechowicz
nikt tu nie zagląda, nikt nie zagląda na konstantyna, co jest? co z listą lektur? -
۞Wredonika۞
A te lektury to...hmm, jakieś obowiązkowe są? Bo nie widzi mi się żebym miała czas do nich zaglądać.