Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam maly problem i potrzebuje pomocy czy ktos zna adres badz moze mi powiedziec jak wygladala matura z his i z wosu na obu poziomach najlepiej by bylo jak by ktos wiedzial gdzie moge w necie znalezc te testy z 2005 roku z gory dzieki pozdrawiam
  • Anonim

• Michał K

ja tam matury nie pisalem ale byly podobno pytania na histrze typu " Dopasuj tramwaje do lat w których jezdziły" :P
  • Anonim

ta tylko połowa dzieci myslala ze zadanie wymagało od nich znajomosci komunikacji miejskiej w okresie 1918-1939 tymczasem na nich byly bardzo istotne znaki pokazujace czy uczen zna wydarzenia historyczne ksztaltujace wyglad tamtych tramwajow...:)

wbrew pozorom dobre zadanie...
  • Niski

dzieci:D
    kurde rozwala mnie zawsze jak ktoś rok po zdaniu matury mówi na licealistów dzieci...
  • Anonim

widze ze szukasz zaczepki...
    ja ją zdalem nawet nie rok temu! zdalem ja w tym roku i jeszcze nie mam dokladnych wynikow!:)
    nie zmienia to jednak faktu, iz jak ktos twierdzi ze to zadanie wymagalo znajomosci tramwajow to inaczej powiedziec sie nie da...
  • Niski

No jasne :D
    niemniej jednak nielubie jak ktoś tak mówi....
  • mery.

ja zdawałam i historię i wos.
    dużo mogłabym opowiadac o tym zjawisku, jakim niewątpliwie były te testy, szczególnie z historii...

i tak -> historia podstawowa wg mnie i ludzi, z którymi rozmawiałam była dość trudna, dużo szczegółów, natomiast poziom rozszerzony to już na inteligencje był wiec nie bede go oceniać w kategoriach trudny/łatwy :)

natomiast wos był całkiem spoko, wystarczą wiadomości z podręcznika wojtaszczyka, natomiast bardzo ważna była znajomość konfliktów na bliskim wschodzie.

no to tylko tyle mam chyba do powiedzenia
    :)
  • Anonim

Z tymi konfliktami to było moje proroctwo, więc Ci tak zapadły w pamięć:), ogólnie trzeba mieć podstawową wiedzę o współczesnym świecie.
  • Anonim

Dziekuje wszystkim za pomoc tobie naj asiu za te linki a tak wogole to o co chodzi z tym nie ma ze lipton?? :)
  • Aleksandra

Asiek i Mery...stajecie się sławne...nie ma że lipton :):):):):)
  • Anonim

No że ogólnie jest elogancko i że nie ma że lipton:D

Toooooomiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!! !!! Znowu sie nas pytają!!!!
  • Anonim

Sorka ze pytam ale jestem niewtajemniczony; ) no ok no to nie ma ze lipton <lol>
  • Wojtq

tutaj wszyscy sa niewtajemniczeni:) one (oni) poprostu maja swoj wlasny jakis liptonowy (czy lipny:) ) swiat:)
  • Anonim

hehe to ja proponuje zrobic im konkurecje nie ma ze earlgrey :P <hahaha>
  • mery.

to taki bajer bez sensu a jednocześnie głupota z sensem.
    istny paradoks ale i tak nikt nie wie ocb...
    :)
| |

ZASADY WYPOWIADANIA SIE NA FORUM: 1) Zakładając temat sprawdź, czy nie ma już takich tematów ...

Liceum Ogólnokształcące nr 3 im. Generała Sowińskiego

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (3)