IINiSB UW I rok mgr. (2010-2012) [163]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ░▒▓Kroolu▓▒░

Nie orientuje się ktoś, kiedy należy się spodziewać obrony pracy licencjackiej? Z tego co słyszałem to w lipcu, ale jak to z reguły przebiega - na początku, w połowie, na końcu?
    Zdaję sobie sprawę, że dużo czasu pozostało, ale warto wakacje sobie jakoś zaplanować...
  • Anonim

Termin obrony zależy od dwóch bardzo ważnych spraw: po pierwsze, kiedy napiszesz pracę, a po drugie czy wszystkie egzaminy zaliczysz w terminie i dostaniesz absolutorium.

Dużo też zależy od promotora i terminu, który wyznaczy. Np. u mnie wszyscy, którzy oddali pracę do końca maja bronili się w lipcu, ci którzy nie zdążyli - we wrześniu.
    Oczywiście tylko w wypadku, gdy wszystko zostało zaliczone.
    Lepiej nie zostawiajcie popraw na wrzesień(egzaminu B2 też nie, a raczej przede wszystkim), bo może się nieszczęśliwie zdarzyć tak, że nie zdążycie się zarejestrować na mgr.

Dlatego radziłabym na razie skupić się na pisaniu pracy i zaliczaniu wszystkich przedmiotów. A kwestię obrony zostawić promotorowi. Tak naprawdę to on musi zrobić wszystko, żeby osoba chcąca (i mogąca) bronić się jak najszybciej, naprawdę się obroniła i miała spokój w wakacje.

Aha i przypominam, że teoretycznie po obronie trzeba oddać legitymację. W związku z tym, zapomnijcie o zniżkach w wakacje, No chyba, że ktoś nie odda, ale o tym ciiiiii :)
  • Anonim

a dużo czasu się czeka na wyniki egzaminu z języka? Bo ja zostawiłam sobie zdawanie go na czerwiec i obawiam się, czy zdążę obronić się w lipcu (przy kolorowym scenariuszu, że go od razu zdam:P)
  • Anonim

Pisemny jest w ciagu kilku dni (2-3) po to, by Ci co zaliczyli, mogli przejść do części ustnej. Wyniki są zazwyczaj tego samego dnia.
    Czyli ogólnie szybko. (tak było u mnie, zadawałam rok temu w sesji zimowej)
  • ಠ_ಠ

a ma ktoś może namiary na dobrego ghostwritera od prac magisterskich?
  • ░▒▓Kroolu▓▒░

dobra, adam, podam ci na priv
| |

Grono kolejnego (2008/2009) drugiego roku Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu War...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)