IINiSB UW II rok magisterka [157]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • K.K.K.

Dzięki:) Twoja odpowiedź wiele mi mówi...:)
  • NikaVera

Czy ktoś wie coś na temat tych fakultetów z filozofii ?? Poniedziałkowe się nie odbyły a czy na dzisiejszych ktoś był?
  • Suri Kurume

Wtorkowe się odbyły. Przedmiot całoroczny, zaliczenie na podstawie aktywności na zajęciach, obecności i czytania tekstów (z których jest, rzecz jasna, aktywność).

A propos fakultetów - mam pytanie i jeśli ktoś może, to prosiłabym o konkretną odpowiedź (ponieważ niewiadome tutaj się mnożą i dzielą, a jednoznacznych odpowiedzi albo nie ma albo są dla mnie niedostatecznie jasne).

a) Wszystkich punktów ECTS w ciągu dwóch lat ile musimy zrobić? 120 czy 150 (tak pisze na stronie IINiSB >>> http://www.lis.uw.edu.pl/apache2-de...
    b) w związku z regulaminem punktów podanych w konkretnych ścieżkach w programie wynika, że w danym semestrze potrzeba zrobić [tyle a tyle w zależności od programu] punktów ECTS. Ale jeśli w zeszłym roku wyrobiona została większa ilość punktów ponad miarę, to czy w tym roku można ich zrobić odpowiednio mniej? (tak samo: jeśli w zeszłym roku zrobiło się ich więcej to czy w tym roku też trzeba wyrobić po 30 na semestr)
    c) i co z tym się wiąże - jesteśmy z tych punktów w końcu rozliczani w trybie rocznym czy dwuletnim? Licencjat był rozliczany ostatecznie z trzech lat, jak jest w końcu z magisterką?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    P.S. Dr. Święćkowska twierdzi, że jak się wyrobiło (punktowo) fakultety w zeszłym roku to się już w tym nie musi, ale mimo tego chciałabym poznać odp. na powyższe pytania.
  • Anonim

a) Nie wiem. Robię obowiązkowe + odpowiednia ilość fakultetów, a ile to w sumie, to nie moje zmartwienie.
    b) Z tego co mi wiadomo nadwyżki punktów "przechodzą" na kolejny semestr, bo
    c) jesteśmy rozliczani w trybie dwuletnim.

A jeśli jeszcze dr Święćkowska też tak uważa, to po co się martwić?
  • NikaVera

Czy są już jakieś informacje na temat 2.11 ?? Wolne czy nie ?? Pewnie wolne ale nigdy nie pamietam jak to było w latach poprzednich :)
  • Anna Pietrzak vel Ancor

>Czy są już jakieś informacje na temat 2.11 ?? Wolne czy nie ?? Pewnie wolne ale nigdy nie pamietam jak to było w latach poprzednich :)

Chyba niestety nie... zwłaszcza, że w tym roku to wtorek i do weekendu i tak daleko :/
  • Olcia

Podobno samorząd o nic nie pisał podania.
  • Aś.

Pisał. Przecież wysłał maila na infnauk:

"Witam serdecznie,

Podanie będzie jutro złożone - o decyzji Dyrekcji poinformujemy drogą e-mailową i wywiesimy ogłoszenia w Instytucie.

Pozdrawiam,
    Mateusz Mikuczyński
    Członek ZSS IINISB UW"

To było kilka dni temu (27?? X), ale jakoś nie informują o decyzji. Swoją drogą nie rozumiem tego, dlaczego podania nie można złożyć np. tydzień wcześniej, tylko czekać do ostatniej chwili i PSUĆ ludziom plany!!! Samorządzie (nowy) apeluję o rozwagę i chociaż odrobinę więcej przezorności i refleksu :/:/
  • khonrad

żeby poprawić wam humor przed weekendem:

Zarządzenie Dziekana Wydziału Historycznego z dnia 29 października 2010 r. w sprawie godzin dziekańskich

Dzień 12.11.2010 r. jest dniem wolnym od zajęć.

W dniu 2.11.2010 r. nie ma godzin dziekańskich
  • Anonim

Hm. to złożyli podanie do pani dziekan a nie do naszego dyrektora? :D
  • Aś.

No złożyli do dyrekcji (tak wynika z maila) ale do tej pory nikt nie napisał co udało im się osiągnąć. Chyba że odgórnie całemu wydziałowi została narzucona decyzja dziekana.
  • NikaVera

Dzwoniłam do dziekanatu u naszego sekreteriatu, odpowiedz dzikanatu: Jak do 16 nie pojawi się informacja na stronie to dnia wolnego nie ma; odpowiedz z naszego sekretariatu: Do nas żadna informacja nie dotarła.

Oooo i oczywiście powiedzianetakim tonem, że się wnerwiłam na maxa. W imienu wszytskich osób, które mają groby w znacznej odległości od Warszawy DZIĘKUJEMY!!
  • Aś.

W imieniu studentów z Koszalina, do którego JEDYNE bezpośrednie połączenie PKP (na które już i tak nie ma miejscówek) zajmuje 10 h również.
  • Anna Pietrzak vel Ancor

Kolega jakoś pod koniec sierpnia z Warszawy do Koszalina (czy gdzieś w pobliżu, dopytam go) poleciał samolotem, bo trafił na jakieś połączenie tańsze niż PKP :D (no i o ileż szybciej), ale nie wiem czy tak się da zawsze.
  • Devils Marriage

Może ktoś z was wie więcej na ten temat i uświadomi biedną studentkę; )

Z różnic programowych zostało mi do uzupełnienia PI4. Piszę więc do pana Krupy czy by mi rejestracji nie odblokował (nie powstała oddzielna grupa dla magisterskich), bo chciałam się zapisać. A on mi odpisuje że pani dyr. Kamler powiedziała, że skoro nie powstała dla nas grupa to nie możemy się zpisywać :D Tzn. że co? Że mam tego nie robić, że będę rok w plecy? Bo kompletnie tego nie łapię. Poprosiłam o wyjaśnienie oboje, ale na razie cisza.

Ktoś mnie uświadomi? :)
  • Justin; P

Byłam na poczatku roku w tej sprawie u dr Kamler i powiedziała, że jeśli nie uruchomią dla nas rejestracji tzn. że nie musimy się na to zapisywać. Wiem bo mnie też zostało PIV :) także spokojnie nie musisz się już o nic martwić :)

Pozdrawiam
  • Devils Marriage

super :D
  • Anonim

Jeśli ktoś wypisywał by się z fakultetu Subject gateways - katalogowanie zasobów informacyjnych Internetu to proszę o kontakt, chciałabym się zapisać :)
  • Anonim

Szukam e-maila do prof. Puchalskiego
  • Devils Marriage

Prośba :)

Drodzy koledzy i koleżanki,

Napisałam pewien tekścik na pewien konkurs i teraz jest głosowanie :]
    Gdyby komuś z Was się on spodobało proszę o głosik :)

http://www.breinride.home.pl/moto/i...

Opowiadanie "To było tak" autorka Freya d'Moon :]
| |

Przyszłość polskiego bibliotekarstwa to my! Grono III roku Informacji Naukowej i Bibliotekoznaws...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)