-
Olcia
Robię listę osób zapisanych na ściężkę EDY dla pani Chamery Nowak. Proszę o poprawienie, jeśli kogoś źle wpiszę/nie wpiszę lub się nie poczuwa do bycia na EDY, to proszę pisać:
1. Katarzyna Bednarska
2. Monika Bieroza
3. Katarzyna Bombalicka
4. Monika Borkowska
5. Olga Ciszek
6. Martyna Człapska
7. Karolina Dobrosz
8. Dorota Dobrzyńska
9. Sebastian Drożak
10. Agnieszka Duk
11. Katarzyna Gajewska
12. Agnieszka Gorzkowska
13. Nina Gruber
14. Marta Kammbach
15. Marlena Kinda
16. Joanna Kłopotowska
17. Rafał Krahel
18. Agata Kroczyńska
19. Marta Leleniewska
20. Magdalena Małczuk
21. Urszula Małyszka
22. Aleksandra Matysiak
23. Małgorzata Mikulska
24. Maria Narewska
25. Monika Nowiszewska
26. Dorota Oleksiuk
27. Justyna Pędzich
28. Piotr Pierścieniak
29. . Anna Pietrzak
30. Katarzyna Rucińska
31. Małgorzata Rutkowska
32. Kamil Sagan
33. Emilia Salwocka
34. Michał Skuza
35. Stanisław Sobociński
36. Karolina Szabłowska
37. Marta Szymankiewicz
38. Justyna Wiśniewska
39. Kalina Yuskeselieva
40. Monika Zielińska
-
Anonim
-
Olcia
-
Suri Kurume
Jestem i dziękuję.
(swoją drogą to o dwadzieścia osób więcej niż jest miejsc u pana Podniesieńskiego na jego fakultecie - od razu mówię, że mnie się do niego zapisac nie udało i nie wiem jak rozwiązać ten fakt poza tym, że nawet dodatkowa grupa po 10 osób nie rozwiąże sytuacji w przypadku liczby 40 osób. Wiadomo czy cokolwiek w tej kwestii będzie robione?) -
-
Anna Pietrzak vel Ancor
>Moniś napisała:
>ha ha, Ancor ma kropkę przed imieniem :D
No właśnie też zauważyłam i chciałam się polansować, ale widzę, że zrobiłaś to za mnie :D -
Anna Pietrzak vel Ancor
>Suri Kurume napisała:
>Jestem i dziękuję.
>(swoją drogą to o dwadzieścia osób więcej niż jest
>miejsc u pana Podniesieńskiego na jego fakultecie - od razu
>mówię, że mnie się do niego zapisac nie udało i nie
>wiem jak rozwiązać ten fakt poza tym, że nawet dodatkowa
>grupa po 10 osób nie rozwiąże sytuacji w przypadku liczby
>40 osób. Wiadomo czy cokolwiek w tej kwestii będzie
>robione?)
No właśnie z tego co mówiła p.Chamera wynikało jakoby to były 2 zintegrowane przedmioty, więc powinno być więcej miejsc. A z tego co zauważyłam, to chodzą tam też osoby z 2 roku (trudno im się dziwić, w zeszłym roku były same wycinanki...) jak i osoby z innych ścieżek, więc coś tu jest niedomyślane do końca. -
Aś.
No własnie pani Chamera po zajęciach powiedziała, iż mamy zrobić tę listę po to żeby te osoby z innych scieżek tam nie chodziły. Z tego co ja zrozumiałam (proszę mnie poprawić jeśli się mylę) osoby z innych ścieżek niż Edy mają zostać usunięte ze squad'u :] . I ponad to jeśli prowadzący wyrazi zgodę zostanie otworzona jeszcze jedna grupa. W związku z tym faktem miejsc będzie dla 30 osób, a przypuszczalnie to wystarczy gdyż część pewnie nie będzie mogła sobie już w tym momencie pozwolić na zmiany w planie gdyż A) pracuje, B) ma inne zajęcia. -
Suri Kurume
>Aś. napisała:
>W związku z tym faktem miejsc będzie
>dla 30 osób, a przypuszczalnie to wystarczy gdyż część
>pewnie nie będzie mogła sobie już w tym momencie
>pozwolić na zmiany w planie gdyż A) pracuje, B) ma inne
>zajęcia.
...powiedziałabym, że to rozwiązanie w stylu 'znajdą się dodatkowe karabiny na placu boju, wystarczy brać sprzęt tych, którzy zostali wystrzelani z powodu znajdowania się na linii ostrzału'...
...bo to chyba jasne, że skoro to przedmioty powiązane to każdy z bloku EDY, niezaleznie od tego czy może czy nie może, będzie chciał i poniekąd <i>musiał</i> (w związku z tym powiązaniem) się na to zapisać.
-
Anonim
zgodzić to się musi prof. Kuźmina. no mgr Podniesiński właściwie też, ale jak wiadomo, rządzi Ten pierwszy :D -
kelpie
elektroniczny skład tekstu jest fakultetem dla wszystkich studentów studiów mgr więc nie widzę powodu usuwania z zajęć osób z innych ścieżek niż edy, usos daje potencjalnie równe szanse przy zapisie na zajęcia więc nie wiem czemu teraz są pretensje zwłaszcza, że za rok też pewnie będzie ten przedmiot, a skoro nie znajduje się na palnie zajęć przedmiotów obowiązkowych ścieżki edy (figuruje jako fakultet) to znaczy, że nie jest obowiązkowy
mi też nie udało się zapisać na wszystkie fakultety, na które chciałam chodzić, ale nie uważam, że to jest powód, żeby wyrzucać z tych zajęć osoby z innych ścieżek, bo uważam, że dany przedmiot bardziej by pasował do wybranej przeze mnie ścieżki niż do pozostałych dwóch -
B.I.K.E.R
Ja podzielam zdanie Pauliny...
Nie chce tutaj nikomu nic zarzucać tylko odnieśc sie na sucho do tej sprawy...
Nie mialem zamiaru nikomu ze sciezek EDY zajmować miejsca na zajęcia dla nich obowiązkowe... ale Elektroniczny sklad tekstu figuruje jako fakultet w USOSIe i dlatego też się na niego zapisałem.. jakby nie patrzeć mialem do tego prawo... Dlatego też uwazam całą sytuacje za dziwną i chaotyczną...
tyle powiem....
I nie mam zamiaru wywolywac wojny bo to nie w moim zwyczaju... nie mam wrogów i nie mam nic do studentów z innych sciezek xD
pozdro600 -
Olcia
No to ja przekażę tylko to, co powiedziała Pani Chamera. To jest fakultet dedykowany dla EDY, reszta może chodzić, jeśli będą miejsca. Nastąpił błąd chyba ze względu na USOS, bo nie ma w nim dedykowanych przedmiotów, ale Pani Chamera powiedziała, że nie wyobraża sobie techniki prac red. bez elektronicznego składu tekstu, bo to tak jakby teoria i praktyka. Myślę, że dodatkową grupę otworzą i zapiszą np. po 13 osób, żeby każdy z EDY mógł chodzić, bo trochę jest bez sensu nauka edytorstwa bez nauki składu tekstu :/ -
K.K.K.
-
Olcia
-
Kasia
Szanowni Państwo,
Mam do przekazania trzy sprawy.
W związku z tym, że studenci bloku EDY, dla których ćwiczenia z
InDesigna są obowiązkowe, nie mogą się zapisać na zajęcia w związku z
brakiem miejsc, jestem zmuszony poprosić studentów innych ścieżek o
WYPISANIE się z tych zajęć. Za to zamieszanie i nagłą zmianę mogę
jedynie Państwa przeprosić w imieniu swoim i Instytutu.
Wyjaśniło się, że zajęcia są całoroczne, w związku z tym ulegnie
trochę plan i sposób zaliczenia, ale o tym poinformuję Państwa na
zajęciach.
Kolejna, ostatnia już sprawa - w związku z moją chorobą najbliższe
zajęcia (poniedziałek, 12 października) nie odbędą się.
Proszę o przekazanie tej informacji kolegom i koleżankom, bo widzę, że
nie wszyscy mają uzupełnione profile w USOSie o adresy mailowe.
Pozdrawiam,
Paweł Podniesiński
-
B.I.K.E.R
A ja się nie wypisze.
Najpierw niech znajdą jakiś ekwiwalent dla studentów z innych scieżek (tracę ECTSy nie mówiąc już o rozwalonym planie zajęć) a później proszą o wypisanie się...
Bo to tak wystarczy powiedzieć "jednak to nie dla was to wypiszcie się i eee przepraszamy".
Oficjalnie nigdzie takiej informacji jakobym miał się wypisać nie słyszałem więc nie jest to dla mnie w żaden sposób wiążące...
Tyle na ten temat. -
Lulu_aga
mam pytanie: jak w usosie uzupełnić swój adres mailowy? szukam tego wszędzie...i nie mogę znaleźć;] -
Olcia
-
KAMIL
-
Anonim
szukam dobrego człowieka, który zamieniłby się ze mną na grupy - jestem w 2, a chcę być w 1.