-
Anna Pietrzak vel Ancor
Uwaga, będzie info, nie krzyczcie na mnie, bo ja tylko przekazuję :P
Otóż jeżeli wydawało Wam się, że będziecie mieć całkowicie wolne 16. i 17.11. to należy to wyobrażenie nieco zmodyfikować, gdyyyyyyyyż... mamy sobie wybrać któryś z referatów konferencyjnych i pójść na niego, gdyż na egzaminie ma paść zagadnienie w postaci aspektu propagandowego w ruchu wydawniczym. Wybranego. Przez nas. No. Właśnie. -
Aś.
-
p
-
Anonim
czy ktoś mógłby powiedzieć, jakie są zagadnienia na egzamin 18.01? pliiiiiiiiiis -
-
Anna Pietrzak vel Ancor
No więc tak:
- wykłady
- 2 wybrane lektury
- 1 wybrany referat z konferencji
- 2 wybranych drukarzy XVI-wiecznych z książki "Drukarze dawnej Polski"
- Sobór Trydencki (poczytać o nim we własnym zakresie i coś wiedzieć)
- Biblia Ostrogoska - wg EWOKu
Pewnie coś jeszcze pominęłam, jak wygrzebię starsze notatki to dopiszę. -
m.
a czy mógłby ktoś napisać listę lektur, z których mamy wybrać te dwie? -
Aś.
mam durne pytanie :P Czy ktoś wie co z tej zadanej normy mamy opanować? Czy chodzi o nauczenie się tych regułek na początku, co raczej nie jest trudne, czy bardziej o zasady opisu? :P -
Olcia
On powiedział "muszą państwo wiedzieć, jak opisać książkę", ale szczerze powiedziawszy to jest egzamin ustny, więc co? Spyta Cię ustnie z tworzenia opisów bibliograficznych? Nie sądzę :/
A zadał nam normę z powodu jakiejś regułki, której nikt nie umiał wyjaśnić. Więc raczej regułki.
Dla leni:
http://chomikuj.pl/olcia1987/D okumenty/Maria+Juda+-+Karta+ty tu*c5*82owa+staropolskiej+ksi* c4*85*c5*bcki+drukowanej.docx
W pełnej wersji:
http://chomikuj.pl/olcia1987/D okumenty/M.Juda+-+Karta+tytu*c 5*82owa+staropolskiej+ksi*c4*8 5*c5*bcki+drukowanej.rar -
Gagat
kuuuuuuurde a ma ktoś wykłady zdygitalizowane i ten wybrany referat z konferencji? PROSZĘ.......... -
kelpie
na ostatnim wykładzie zostało ustalone iż na egzaminie będzie wymagana "tylko" znajomość 2 lektur i normy. bez wykładów i referatu z konferencji
jeśli się mylę, proszę o sprostowanie -
Aś.
-
Anna Pietrzak vel Ancor
Szczerze... to nic takiego nie kojarzę, raczej zwróciłabym uwagę na taką wspaniałomyślność. Wydaje mi się, że raczej wykłady uznał za oczywiste, zresztą parę wykładów wcześniej dał do zrozumienia, że może zapytać o wszystko. A lektury i norma były tylko podkreślone. -
Gagat
ja ogarniam dwie książki i normę, do tej pory mi przekazywano, że mamy umieć lektury to się tego trzymam...przypomnijcie sobie egzamin dwa lata temu...ja na wszelki wypadek wezmę też indeks z licencjatu :P -
Olcia
A ja Wam powiem, że sądzę, że tylko lektury... Powiedział cytuję: "Umawialiśmy się, że na egzaminie będą dwie lektury"
Zresztą on i tak jest za leniwy, żeby kogoś oblać :P -
Anna Pietrzak vel Ancor
Takie pytanie do tych, którzy już zdawali: czy kogokolwiek z Was dopadło pytanie o tych 2 wybranych drukarzy z "Drukarzy dawnej Polski"? I czy z normy wystarczą same pojęcia? I... (z 1 pytania robi się coraz więcej...) czy o referat z konferencji było pytanie? -
Aś.
nie było ani normy ani drukarzy ani konferencji ani wykładów :) Tylko 2 wybrane lektury na zasadzie: co panią zainteresowało? :) -
Olcia
Pytał tylko z dwóch wybranych lektur, tak, jak zapowiadał na ostatnim wykładzie. Ogólnie miał raczej dobry humor i stawiał dobre oceny.
ale...
Pytanie jak podejdzie do drugiego terminu egzaminu. Na poprzedni przyszło mało osób, część po prostu zrezygnowała bez uprzedzenia, że nie przyjdą, więc myślę, że może być bardziej surowy...
Konkluzja:
Nas nie pytał, u Was nie zakładałabym, że nie będzie. -
Lulu_aga
aha...czyli w pon zwali się tłum..nieoczekiwanie? tak pytam, bo nie wiem w takim razie, na którą mam być. z pracy muszę się urwać, tylko nie wiem, czy o 9.00 już..czy o 10.00... -
Anonim
no właśnie tu jest problem, bo ja nie pamiętam na którą się zapisałam, więc też nie wiem na którą przyjśc :/ -
p
Byłam u niego 18.01, żeby zapisać się na 25.01 i wpisał mnie na 9.45. Jeśli mnie oczy nie zawiodły, to byłam ostatnią osobą na liście.