Wydział Inżynieria Lądowa, 2008-2014, Politechnika Warszawska [424]

Zapisz się

kwp

Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

siema!

wiecie moze w jakich formatach zapisywac te 4 pliki do oddania z kwp?

nie moglem sie dzisiaj doprosic naszego przemilego doktora o jakies wskazowki a dowiedizalem sie tylko ze jestem debilem bo nie wiem (mialem wszystko w jpegach)

do szkicu podobno sie jpegow nie uzywa i cośtam blebleble...

???
  • Maciejka

do szkicu używa się .png ewentualnie .gif ale lepiej w .png a reszta w .jpg

• pawko

a ja Bartku to samo usłyszałem dziś więc się nie przejmuj, nie jesteś sam:D
  • eS.

powiem tyle, kto jescze nie zrobił tego niech położy na to lache, ja się wkręciłem w tego archicada i zajebiście mi sie to podobało, spędziłem kilkanaście godzin nad dopieszczaniem domku i dziś usłyszałem że oni tak naprawdę nie oceniają za to jak ten dom zrobisz tylko w jakim formacie oddasz (zapiszesz) i czy zrenderujesz tak żeby wszystko było wyraźne nic się nie załamywało nie było pikselizacji itp itd, porażka, rzal i bul...

Co do rad:
    -renredujcie w jak największych rozdzielczościach 3Mpix to wg naszego prowadzącego na granicy jakości
    - wszystko musi być "wyraźne" podczas oglądania mojej pracy było coś takiego "no dobrze się zrenderowało, o ładne nadproża! ale niewyraźne (przy zdjęci 3Mpix), prosze zwiększyć rozdzielczość" a jak czegoś się nei da poprawić zbytnio to lepiej to usunąć...
  • carry

mi poradził szkoc dać w gifie bo tooszczędność miejsca :P
  • Anonim

no tez troche nad tym spedilem i widze ze jedyne co dostane za moja dobra prace to niepewne 3 w indeksie i śmiech brodatego frajera ktory wyzej sra niz dupe ma :) dzieki za odp i pozdro!!
  • Anonim

a wiecie moze w jakim formacie zapisujemy pliki z ćw 2 czyli dokumentacji rzutu?
  • carry

.doc
    .jpg
    .pdf
  • Anonim

>carry napisał

>.jpg

czarno-biały rysunek w jpg?
    na pewno nie, skądżeś to wymyślił??
    w gifie jeśli juz
  • Anonim

gadalem dzisiaj z babka to powiedziala ze w .png wszystkie rastrowe pliki. i jeden pdf
  • Anonim

u nas koles powiedzial że gif ale znajac go przy spr powie ze lepsze jest png :D
  • M&M's

babka jak zobaczyla ze mam wszystko w gifie to sie strasznie podnieciła że fajne bo małe wiec moze jednak gif?
  • Anonim

ja mialem w png i gdybym przeskalowal grubosc linii przy tworzeniu png duzego to postawila by mi 2 pkty. a tak kazala mi to poprawic. wiec wniosek ze moze byc albo gif albo png :) ale jesli w gifie tez dobrze widac wszystko a mniejszy to lepszy gif
  • Anonim

typu zjechal mnie dzisiaj za png i powiedzial, ze przy ostatecznym oddawaniu nie wybronie tego formatu wiec raczej gif
  • Anonim

ok dzieki! kurde mam kolejny problem. przy plotowaniu w autocadzie nie pojawia mi sie w Plot styles opcja DACH monochrome i nie moge splotowac tego szitu na czarno bialo. czy znacie moze jakas opcje zeby to sie pojawilo czy musze kopiowac do innego projektu?
  • koda

sprubój wpisać komendę: convertpstyles, powinno pomoc
  • Anonim

dzieki! dziala! jestes zajebisty :P
  • Kaczy1988

"pomogę" z ostatnim projektem z KWP - detal budowlany, kontakt na priv :)
  • Arab

jak się robi, żeby obiekty okrągłe były bardziej okrągłe a mniej kanciaste po renderze ??
  • soul1989

dołączam się do pytania; )