-
Anonim
siema!
wiecie moze w jakich formatach zapisywac te 4 pliki do oddania z kwp?
nie moglem sie dzisiaj doprosic naszego przemilego doktora o jakies wskazowki a dowiedizalem sie tylko ze jestem debilem bo nie wiem (mialem wszystko w jpegach)
do szkicu podobno sie jpegow nie uzywa i cośtam blebleble...
??? -
Maciejka
do szkicu używa się .png ewentualnie .gif ale lepiej w .png a reszta w .jpg
-
pawko
a ja Bartku to samo usłyszałem dziś więc się nie przejmuj, nie jesteś sam:D -
eS.
powiem tyle, kto jescze nie zrobił tego niech położy na to lache, ja się wkręciłem w tego archicada i zajebiście mi sie to podobało, spędziłem kilkanaście godzin nad dopieszczaniem domku i dziś usłyszałem że oni tak naprawdę nie oceniają za to jak ten dom zrobisz tylko w jakim formacie oddasz (zapiszesz) i czy zrenderujesz tak żeby wszystko było wyraźne nic się nie załamywało nie było pikselizacji itp itd, porażka, rzal i bul...
Co do rad:
-renredujcie w jak największych rozdzielczościach 3Mpix to wg naszego prowadzącego na granicy jakości
- wszystko musi być "wyraźne" podczas oglądania mojej pracy było coś takiego "no dobrze się zrenderowało, o ładne nadproża! ale niewyraźne (przy zdjęci 3Mpix), prosze zwiększyć rozdzielczość" a jak czegoś się nei da poprawić zbytnio to lepiej to usunąć... -
-
-
Anonim
no tez troche nad tym spedilem i widze ze jedyne co dostane za moja dobra prace to niepewne 3 w indeksie i śmiech brodatego frajera ktory wyzej sra niz dupe ma :) dzieki za odp i pozdro!! -
Anonim
a wiecie moze w jakim formacie zapisujemy pliki z ćw 2 czyli dokumentacji rzutu? -
-
Anonim
>carry napisał
>.jpg
czarno-biały rysunek w jpg?
na pewno nie, skądżeś to wymyślił??
w gifie jeśli juz
-
Anonim
gadalem dzisiaj z babka to powiedziala ze w .png wszystkie rastrowe pliki. i jeden pdf -
Anonim
u nas koles powiedzial że gif ale znajac go przy spr powie ze lepsze jest png :D -
M&M's
babka jak zobaczyla ze mam wszystko w gifie to sie strasznie podnieciła że fajne bo małe wiec moze jednak gif? -
Anonim
ja mialem w png i gdybym przeskalowal grubosc linii przy tworzeniu png duzego to postawila by mi 2 pkty. a tak kazala mi to poprawic. wiec wniosek ze moze byc albo gif albo png :) ale jesli w gifie tez dobrze widac wszystko a mniejszy to lepszy gif -
Anonim
typu zjechal mnie dzisiaj za png i powiedzial, ze przy ostatecznym oddawaniu nie wybronie tego formatu wiec raczej gif -
Anonim
ok dzieki! kurde mam kolejny problem. przy plotowaniu w autocadzie nie pojawia mi sie w Plot styles opcja DACH monochrome i nie moge splotowac tego szitu na czarno bialo. czy znacie moze jakas opcje zeby to sie pojawilo czy musze kopiowac do innego projektu? -
koda
-
Anonim
-
Kaczy1988
"pomogę" z ostatnim projektem z KWP - detal budowlany, kontakt na priv :) -
Arab
jak się robi, żeby obiekty okrągłe były bardziej okrągłe a mniej kanciaste po renderze ?? -
soul1989
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne