-
Anonim
-
ayenKa
-
KoPeK
moja Ciocia jest tam Misjonarka Milosci :)))) to niesamowite jak ludzie moga sie poswiecic dla drugiego czlowieka... Jesli wszystko sie uda to odwiedze Ja w pazdzierniku :) -
Anonim
<hahaha> to napisalem ja, ale na loginie mojego brata. Zapomnialem sie zalogowac :P -
-
bArt
A kiedy dokladnie jedziesz do Indii i w jakie okolice? Bo ja ruszam 7 października samolotem do Delhi. -
Anonim
O! Fajnie. Ja jeszcze dokladnie nie wiem kiedy pojade. wybieram sie na 3 tygodnie. Tydzien spedze u cioci w Darjeeling a potem bede podrozowal po kraju :) -
DżejZoł
-
Anonim
Zosiaczku, jak bede jechac to tylko na 3 tyksy, takze nic w szkole nie stracisz a jechac warto :DDDDDDD ciao! -
Grono.Net
tak znam i mam kontakt z gosciem
ktorego spotkalem chodzac po ladakhu rupszu i spiti
ostatnio spotkali go inni Polacy -= a u niego w barze leca Trebunie -Tutki ktore mu kiedys przeslalem
wymiękli - bo to bylo na koncu swiata - a tu Gorale spod samiuśkich tater
Gosc ma na imie Angel
--
Ra -
z_nieba
ja mam kumpla dobrego.. 4 lata jest na kontrakcie w citibanku w wawie. spoko typ. a co? -
Anonim
a ja znam Kasię, która właśnie jest w trakcie przeprowadzania się do Polski. Była z rodzicami na placówce w Dehli. -
ayenKa
-
Anonim
Chodzilo mi wlaśnie nie o Polaków, ale o Hindusów. Chcialam się dowiedzieć jakie macie... spostrzeżenia odnoście ich kultury. Nie chodzi mi o jakąś "książkową" wiedzę na ten temat, ale na własne doświadczenia, swoje uwagi.. -
aga
mam kolege w indiach obecnie jest odelegowany do polski , byłam u niego w mubaju zwiedzaliśmy ogólnie wszystko delhi jumpur itp. jest świetnym kumplem i ma bardzo miłą sympatyczną żonę i żyją ze soba jak normalni ludzie.... -
Uls; )
Mam kolege w Mumbaju. Mamy sie spotkac za tydzien w Brukseli. W koncu!! Co do wrazen... kurcze, on jest bardzo europejski... jak dotad........;) jak bede miala jakies nowe spostrzezenia to napisze;) -
aga
co do moich wrażeń to uwazam że są bardzo mili ja wracam do indii w listopadzie i nie wiem kiedy wrócę będę daleko na południu KERALA i jeszcze dalej................. -
tuśka
Ja też mam w Indiach znajomych. Zanim ich poznałam nie myślałam wcale o takiej podróży. Od kilku tygodni myślę prawie wyłącznie o tym. Bardzo chcę ich odwiedzić! Może w przyszłe wakacje się uda? To byłby cud, ale na pewno zrobię wszystko, bo to już nie jest marzenie, ale plan! -
Uls; )
Cholera, też mam taki plan. Przyszłe wakacje - Indie... zobaczymy jak to wyjdzie..;) -
Anonim
spostrzeżenia kulturowe...
mój znajomy jest Hindusem, mam wrażenie, że są miedzy nami pewne niezgodności wynikające
z innego postrzegania pozycji kobiety -
Uls; )
Cóż, tego się pewnie nie da uniknąć. Taka kultura, chociaż to też zależy od człowieka. Mój kolega nigdy się nie wychylał z żadnymi szowinistycznymi uwagami (choć może po prostu bardzo się pilnuje;). Jedno jest pewne - często mówi jedno, robi drugie, a bywa to irytujące..... grrrrr