nauki polityczne UW [1453]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

no wlasnie, ma ktos moze sprawdzona tabelke państw wymaganych przez wspomnianego?
    no i moze jakies rady dot. czesci drugiej czyli otwartych pytan.
    bede wdzieczny :)
  • Grono.Net

na kompie druknąc...miałam kiedyś,ale wcięło :>
    a rady??pamietam,że 1 pyt z wykładów a drugie z ksiązki-bo chyba dawał literaturę prawda??
    no i jak sie dobrze usiądzie...można się konsultować! ale ty tylko w kwestii otwartych pytań-na państwa daje dosłownie chwilę,nie zdążysz
  • Anonim

tabelke juz zdobylem :)
    dzieki za rady. czeka mnie przemily
    weekend z wkuwaiem panstw...
  • Anonim

a jednak pewien problem mam jeszcze.
    tak samo jak i 2 wersje tabelek :/
    jezeli jeszcze przynaleznosc kontynentalna i suwerennosc jest jasna to ostatni kolonizator sprawaia pewne problemy.
    Chodzi o ostaniego kolonizatora, czy o ostatnie panstwo ktore miala jakikolwiek wplyw (panstwa WNP, okupacja, terytorium powiernicze)
    dzieki :)
  • Anonim

łukasz,nie siej zamętu;)chyba chodzi o kolonizatora,przynajmniej taką mam nadzieję.
    a w ogóle to jakich pytań można spodziewać się na zaliczeniu?
  • zalewa - chwilę pogadam, spadam.

osatatni kolonizator na stowe: boreńku czy Ty sie wybierasz na kolonie??
  • Anonim

no dokladnie tak.
    kolonie letnie w Dabrowie Gorniczej
  • Anonim

napiszcie coś a propos tych pytań,bo nie chce mi się uczyć wszystkich bzdur z otoka;)
    może dr tabor ma jakieś ulubione tematy?:)
  • magda.

Asienko!! radzilabym ci sie raczej nastawiac na pyt. z wykladow...podobno od kilku lat,tradycyjnie juz !-a gr. czyli Wy:) dosyaje pytanie z wykladow a druga z podrecznika...
    nie mozna byc niczego pewnym,ale...radzilabym zajrzec do notatekz wykladow:)
  • Anonim

zajrzec do notatek z wykladow...

hehehehe, dobre :) to ktos go sluchal?
  • Anonim

jestem w o tyle komfortowej sytuacji,że zawsze mogę zmienić grupę;)
    ale w sumie z wykladów jest tego mniej,wiec to teoretycznie pocieszające.tylko co będzie jak mu się w tym roku odmieni?:)

no a poza tym to wykłady i ksiązka się wiele od siebie nie różnią,tyle że na wykładach zrobiliśmy tylko materiał odpowiadający mniej więcej trzem pierwszym rozdziałom w ksiązce:)
  • magda.

ja juz sie szykuje na nastepny termin,bo mam dwie tabelki i jak sie okazuje obie z bledami a poza tym wtorkowy hip jest dla mnie wazniejszy..
  • - detention centres!!

ech widze ze same 'ol StuFF; )
    geo tysiac tabelek kazdy co innego... ja nie wiem jak bedzie cos nie tak to pokaz moja karteczke => no bo tu mam napisane ze...
    po za tym
    geo jest drugi terminik wiec sie nie boimy, cio mala, my mamy swoje sposoby na te sesje
    dlugo i wytrwale wmawiamy sobie ze DAMY RADE; )
    na razie socjo w polowie do przodu
    hihi
    pozdro dla tych co cos robia i dal tych co licza na farta; )
  • magda.

poki co nie zawodzi mnie nasze damy rade:) szczegolnie,ze zaliczylam socjo...i to w expresowym tempie:) heh
    kazda sesja obrazuje ilosc szczescia w naszym zyciu...nie zaleznie od poziomu wiedzy...niestety...albo i stety...
  • Elmo

Czy ostatniego kolonizatora tzreba znać z datą uzyskania niepodległości?
  • magda.

kto w ogole rozpuszcza ta brednie??zadnej daty nie trzeba znac...cale szczescie!!
  • Elmo

uch, na pewno? chwała Ci! czyli co w końcu. Weźmy jakiś przykład przeróbmy może:)
    Np Mozambik - Afryka, państwo suwerenne, była kolonia portugalska i to wystarczy?
  • magda.

wystarczy w zupelnosci:D
    a jakie panstwa masz przy Belgii??bo ja mam Burundi,Rwande i tajemnicze DRK...nie wiesz co to moze byc w Afryce??:>
  • Elmo

Demokratyczna republika konga kolonia belgijska do 1960
  • Elmo

a tak a' propos rwandy to ja w mojej wyczesanej tabelce mam napisane dokładnie: republika od 1962; wcześniej belgijskie terytorium powiernicze.
    Czyli te terytoria powiernicze to sie jakoś znaczaco różnią od kolonii i trzeba to rozróżniać? bo są jeszcze protektoraty i terytoria pod kontrolą... czy może tylko mieszam?:)
  • 1
  • 2
| |

To była i bEdziee!! COOL miejscówEczka dla WszyStkich begginErów, obecnie ToCZących boje :P i We...

Fotki

Miejsca grona (1)