- 1
- 2
-
Anonim
no wlasnie, ma ktos moze sprawdzona tabelke państw wymaganych przez wspomnianego?
no i moze jakies rady dot. czesci drugiej czyli otwartych pytan.
bede wdzieczny :) -
Grono.Net
na kompie druknąc...miałam kiedyś,ale wcięło :>
a rady??pamietam,że 1 pyt z wykładów a drugie z ksiązki-bo chyba dawał literaturę prawda??
no i jak sie dobrze usiądzie...można się konsultować! ale ty tylko w kwestii otwartych pytań-na państwa daje dosłownie chwilę,nie zdążysz -
Anonim
tabelke juz zdobylem :)
dzieki za rady. czeka mnie przemily
weekend z wkuwaiem panstw... -
Anonim
a jednak pewien problem mam jeszcze.
tak samo jak i 2 wersje tabelek :/
jezeli jeszcze przynaleznosc kontynentalna i suwerennosc jest jasna to ostatni kolonizator sprawaia pewne problemy.
Chodzi o ostaniego kolonizatora, czy o ostatnie panstwo ktore miala jakikolwiek wplyw (panstwa WNP, okupacja, terytorium powiernicze)
dzieki :) -
-
Anonim
łukasz,nie siej zamętu;)chyba chodzi o kolonizatora,przynajmniej taką mam nadzieję.
a w ogóle to jakich pytań można spodziewać się na zaliczeniu?
-
zalewa - chwilę pogadam, spadam.
osatatni kolonizator na stowe: boreńku czy Ty sie wybierasz na kolonie?? -
Anonim
-
Anonim
napiszcie coś a propos tych pytań,bo nie chce mi się uczyć wszystkich bzdur z otoka;)
może dr tabor ma jakieś ulubione tematy?:) -
magda.
Asienko!! radzilabym ci sie raczej nastawiac na pyt. z wykladow...podobno od kilku lat,tradycyjnie juz !-a gr. czyli Wy:) dosyaje pytanie z wykladow a druga z podrecznika...
nie mozna byc niczego pewnym,ale...radzilabym zajrzec do notatekz wykladow:) -
Anonim
zajrzec do notatek z wykladow...
hehehehe, dobre :) to ktos go sluchal?
-
Anonim
jestem w o tyle komfortowej sytuacji,że zawsze mogę zmienić grupę;)
ale w sumie z wykladów jest tego mniej,wiec to teoretycznie pocieszające.tylko co będzie jak mu się w tym roku odmieni?:)
no a poza tym to wykłady i ksiązka się wiele od siebie nie różnią,tyle że na wykładach zrobiliśmy tylko materiał odpowiadający mniej więcej trzem pierwszym rozdziałom w ksiązce:) -
magda.
ja juz sie szykuje na nastepny termin,bo mam dwie tabelki i jak sie okazuje obie z bledami a poza tym wtorkowy hip jest dla mnie wazniejszy.. -
ech widze ze same 'ol StuFF; )
geo tysiac tabelek kazdy co innego... ja nie wiem jak bedzie cos nie tak to pokaz moja karteczke => no bo tu mam napisane ze...
po za tym
geo jest drugi terminik wiec sie nie boimy, cio mala, my mamy swoje sposoby na te sesje
dlugo i wytrwale wmawiamy sobie ze DAMY RADE; )
na razie socjo w polowie do przodu
hihi
pozdro dla tych co cos robia i dal tych co licza na farta; )
-
magda.
poki co nie zawodzi mnie nasze damy rade:) szczegolnie,ze zaliczylam socjo...i to w expresowym tempie:) heh
kazda sesja obrazuje ilosc szczescia w naszym zyciu...nie zaleznie od poziomu wiedzy...niestety...albo i stety... -
Elmo
Czy ostatniego kolonizatora tzreba znać z datą uzyskania niepodległości? -
magda.
kto w ogole rozpuszcza ta brednie??zadnej daty nie trzeba znac...cale szczescie!! -
Elmo
uch, na pewno? chwała Ci! czyli co w końcu. Weźmy jakiś przykład przeróbmy może:)
Np Mozambik - Afryka, państwo suwerenne, była kolonia portugalska i to wystarczy? -
magda.
wystarczy w zupelnosci:D
a jakie panstwa masz przy Belgii??bo ja mam Burundi,Rwande i tajemnicze DRK...nie wiesz co to moze byc w Afryce??:> -
Elmo
-
Elmo
a tak a' propos rwandy to ja w mojej wyczesanej tabelce mam napisane dokładnie: republika od 1962; wcześniej belgijskie terytorium powiernicze.
Czyli te terytoria powiernicze to sie jakoś znaczaco różnią od kolonii i trzeba to rozróżniać? bo są jeszcze protektoraty i terytoria pod kontrolą... czy może tylko mieszam?:)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
To była i bEdziee!! COOL miejscówEczka dla WszyStkich begginErów, obecnie ToCZących boje :P i We...
Miejsca grona (1)
-
Uniwersytet Warszawski Krakowskie Przedmieście, Warsaw
- Dodaj miejsce