Instytut Lingwistyki Stosowanej UW [1053]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Shin'setsu

Przepraszam, że się tu znów wcinam. Prośba szczególnie do drugiego roku: przekażcie przyszłemu pokoleniu drugoroczniaków wrażenia związane z sesją. Pytania z egzaminów b. mile widziane :)

Dowiedziałam się wczoraj b. ciekawej rzeczy: Na Polibudzie samorząd prowadzi coś w stylu nieoficjalnego banku kolokwiów - zbierają pytania i testy z poprzednich lat i każdy może sobie przyjść i przejrzeć czy się powtarzają, czy nie, czego się spodziewać... Stąd prośba. :)

Głupi pomysł czy niegłupi?
  • Ulisses

Pomysł niegłupi! :)

A co do wrażeń, to jak na razie mogę powiedzieć, że sesja pierwszoroczna jest o niebo zjadliwsza niż ta drugoroczna. Mimo iż na 1. roku jest Waw, to na drugim strasznie dużo wszystkiego. Myślałem, że tamta sesja była najgorsza. Niestety, ta na drugim jest fatalna.

Aha, pytań raczej nie pamiętam... Formatuje dysk po sesji...
    Powodzenia
  • Grono.Net

No ja też z pamięcią mam problemy. Zapominam tuż po wyjściu i nawet nie jestem w stanie sprawdzić, czy mam coś dobrze, czy źle. Ehh.. Ale może tak i lepiej :D
  • ola

a ja uwazam ze sesja na 2 roku jest o niebo latwiejsza.......egzaminow jest mniej, zajecia ciekawsze i co za tym idzie przyjemniejsza ta nauka, a nie tylko wkuwanie jakis bzdur i jakos tak ogolnie latwiej!!!w tym roku ani razu nie zarwalam nocy, no a w zeszlym ojejeje....coz to byly za nocki z konikiem, opisowa.....:)
  • funkymonk

a na 3. roku jest tylko 5 egzaminow!Dacie wiare? I to nawet fajnie rozlozone w czasie:DMoze sie w tej sesji nawet wyspie:)
  • Grono.Net

Olu, Ty chyba sobie żartujesz.. Zeszła sesja to był lajcik...
  • Ulisses

Zdecydowanie Ola przesadziłaś :):):)
    Oczywiście, że teraz jest sto razy gorzej i to głównie przez to, że tego jest tak dużo wszystkiego, bo niektóre przedmioty się cały rok ciągną... eh....
  • Anonim

Popieram, popieram opinie przdmówców. Sesja na pierwszym roku jest nibem w porównaniu z drugm rokiem. Cóż z tego, że na pierwszym roku miałam jednego dnia Konia i Duszak, a w tak zwanym międzyczasie jeszcze zaliczenie u Usenki?? W tym tygodniu mam wolne tylko w czwartek i w niedzielę, a w przyszłym dopiero od piątku!!! To się nazywa impreza....
  • Anonim

Chyba Olu jesteś w swojej opinii osamotniona... :| Dla mnie też ta sesja jest o wiele gorsza niz poprzednia. Niemniej jednak czuje już się o wiele lepiej po tym jak dostałem wpis z kulturówki angielskiej :) Ale żebym sie nie przejechał na moim optymiźmie...
  • funkymonk

A ja obronie kolezank Oli, bo dla mnie tez sesja po 2. roku byla 1000 razy przyjemniejsza niz na 1. No ale to byl jeszcze inny program i inni wykladowcy.
  • Grono.Net

Zazdroszczę, ja się chyba tego najbardziej boję.. Mam brytyjską i amerykańską do zdania :'( a mi takie rzeczy do głowy nie chcą wchodzić
  • Anonim

A co do "nieoficjalnej wymiany kolokwiów i pytań egzaminacyjnych", to czy nie uważacie, że jest to trochę nielegalne? Na którymś z tematów ktoś już pisał, że nie tylko studenci są na gronie (również wykładowcy) i nie sądzę, by ten pomysł się im podobał. A przynajmniej nie w tak "oficjalnej" wersji jak Grono... No nie wiem zresztą, może robię z igły widły...
  • Grono.Net

No tak, funkymonk.. Jak mieliście kulturówkę na pierwszym roku, to ja się nie dziwię, że na drugim sesja była fajniejsza :)
  • Grono.Net

Idrill, żeby wymieniać się niektórymi rzeczami to trzeba by je wykraść. Ja się na to nie piszę.
  • Anonim

ja tez moge to potwierdzic... :| Były ciekawe sytuacje z tego powodu...Musimy znaleźć sobie jakieś bardziej kameralne miejsce do omawiania tego typu spraw...; )
  • funkymonk

zgadzam sie, z kulturowkami zawsze byly przejscia:)Pociesze Was, ze Swital zaliczaja nawet na 5. roku:)
  • lechuj

i znowu wchodzicie na tematy kulury anglojezycznej. Zaprawde powiadam wam, nie wiecie kto czyta co piszecie:)
  • Anonim

To ja się cieszę z mojej trójczyny; ) Chociaz teoretycznie mogłem pisać jeszcze raz w czerwcu bez zadnych konsekwencji nie zdecydowałem sie na to. Za dużo nerwów mnie to kosztuje :|
  • Anonim

Ola ma racje w tym ze w zeszlym roku mielismy na przyklad dwa egzaminy w jednym dniu a w tym roku nie ma takich akcji... ja rok temu bylam chora (ospa...brrr...) i dzieki temu mialam przerwe w srodku sesji:) nawet ospa w sesji ma swoje zalety;) na 1 roku mysli sie jaki to 2 rok bedzie na pewno ciekawszy i przyjemniejszy, na 2 roku mysli sie tak o 3 roku i mam nadzieje ze w koncu to sie sprawdzi;) ogolnie 2 rok byl ciekawszy...tylko cos szybko zlecial.....
  • Shin'setsu

O matko! Skoro nawet humaniści twierdzą, że kulturówka jest trudna do zdania, to takie nieszczęsne coś jak ja nie ma szans, przecież ja ledwo wiem, kto jest prezydentem :/

Co do banku: racja, trzeba bardziej kameralnie. Ale byłoby fajnie; )
    A tam nielegalnie, co zapamiętamy to nasze. Nie trzeba od razu wykradać.

• 1
  • 2