Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czy na polityce społecznej jest w ogole cos takiego jak praktyki? jak tak to na którym roku i gdzie mniej wiecej. dzieki za odp (chodzi o zaoczne)
  • Gosia K. (pani prezes)

Praktyki na zaocznych? Nigdzie (chyba) na zaocznych nie ma obowiązkowych praktyk, bo studenci zaoczni pracują, więc po co im praktyki. Ale oczywiście możesz sobie załatwić praktyki zamiast pracy, jeśli wolisz pracować za darmo;)
  • Anonim

....u nas są praktyki dla zaocznych z tego co wiem (aps)
    bo wiesz... czym innym jest sprzedawanie krawatów a arkadii a czym innym oraktyka w zakładzie karnym; ]
  • Anonim

...a czym innym sprzedawanie krawatow w zakładzie karnym:)
  • Alek

albo tez oratyka w zakladzie karnym?? co to jest oratyka?!!??!!
  • Anonim

o rany jacy zabawni; ]
  • Anonim

ba w końcu IPS:>
  • Gosia K. (pani prezes)

Może na APS są, ale na IPS nie ma:) A jak już mowa o APS to słyszałam już od kilku osób, że jest tam znacznie lepszy poziom niż na UW (ja nie wiem, bo nie sprawdzałam), a do tego przygotowują od strony praktycznej. Tak więc może zaocznych też starają się czegoś nauczyć. U nas troszkę inaczej to wygląda. Ale też kierunek jest inny, bardziej teoretyczny. Poza tym nie wiem jak osoba pracująca może odbyć praktyki. Chyba musi najpierw urlop sobie załatwić.
  • Anonim

no pewnie masz racje. takiej osobie jest cieżko. a o praktyki się pytam bo ja bym chciala jakies odbywac; ) w urzedzie gminy albo miasta no wiesz :D
    to zapytam inaczej... nie czy trzeba ale czy można, tzn czy uczelnia da jakies skierowanie na praktyki czy cos w tym stylu. No i jak myslisz w jakich placówkach, miejsach można robic praktyki na tym kierunku ? :) jednym słowem gdzie po tym mozna pracowac ? :))
  • Anonim

na skupie złomu można...:>
    wiem z własnego przykładu;-)
  • Gosia K. (pani prezes)

Praktyki możesz odbywać, ale musisz je sobie sama załatwić:) Spróbuj dowiedzieć się w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej, Urzędzie Miasta lub Urzędzie Marszałkowskim w departamentach związanych właśnie z polityką społeczną. Poszukaj informacji na stronach internetowych lub zadzwoń i zapytaj. W Urzędach Pracy chyba nie przyjmują studentów na praktyki. Poza tym jest wiele organizacji pozarządowych, które poszukują praktykantów i wolontariuszy, a to również miejsca pracy związane z naszymi studiami.

Można też pomyśleć o stażu z Urzędu Pracy, jeśli spełniasz warunki.
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)