Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Agata

czy ktos coś wie na ten temat? obecnie jestem na III roku dzinnych magisterskich i jestem powaznie zainteresowana takim posunięciem - jak wygląda ta kwestia z technicznego pkt widzenia (gdzie, od kogo i do kiedy z podaniami?), co z seminarium magisterskim, jak jest z różnicami programowymi?

bede wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi :) moze ktos z Was zna osobe, ktora zdecydowala sie na cos takiego?
  • Eńdżell/De(v/b)il

czesc Agatko!!
    ja bylem tym zainteresowany w ostatnie wakacje:)
    sprawa wyglada tak ze piszesz podanie i skaldasz je u Pani Eli tylko musisz sie zapytac do kogo masz je zaadresowac
    podobno pozniej zbiera sie jakas komisja i ustala Twoje roznice programowe
    kazdy przedmiot to koszt okolo 400 z tego co pamietam
    a formalnosci musisz dokonac do polowy wrzesnia (rowniez z tego co pamietam)
    a seminaruim to wydaje sie byc najmniejszym problemem
    a tak co ja o tym sadze to nie uwazam zeby to bylo rozsdne posuniecie, bo wystarczy sie teraz przemeczyc na czwartym roku, bo na piatym masz juz tak malo zajec ze spokojnie uda Ci sie znalezc prace w normalnym wymiarze godzin, albo doslownie na jakies 7/8, pracodawcy czesto ida na reke takim osobom, a dyplom studiow dziennych to jednak zawsze wyglada troche lepiej:)
    oczywsice jeszcze mozemy wymieniac uwagi na lajfie na zajeciach:)
    pozdrowienia i zalecam powazne przanalizowanie problemu:)
  • Agata

oczywiście, Kamilu, że porozmawiamy live! :D cóż, nie interesowałabym sie tym, gdyby nie naprawde konkretna propozycja pt "szansa od losu"; ) w kazdym razie mam czas do namysłu i wysłuchania opinii na ten temat :)
  • Jenny w stanie nieważkości:)

haha! a IPS to nie szansa od losu??;)
    a tak na serio, to zdaje mi sie,że te różnice programowe sa spore, chodze na oguna do zaocznych i jak widziałam ich plan to odbiega od naszego w znacznym stopniu. Właśnie sie zastanawialam czemu te różnice sa takie duże? Nie chodzi o to,ze mają mniej jak się spodziewałam - tylko mają po prostu zupełnie co innego.
  • Agata

wg mnie ich program, jak sie dobrze wczytac jest o wiele bardziej praktyczny...mniej takich, moim skromnym zdaniem, zawalidrogów jak dms czy filozofia...
  • fog

>Agatka napisała:
    >wg mnie ich program, jak sie dobrze wczytac jest o wiele
    >bardziej praktyczny...mniej takich, moim skromnym zdaniem,
    >zawalidrogów jak dms czy filozofia...

Tak, zakładając że studia mają dawać zawód, a nie wykształcenie, dms czy filozofia, są zawalidrogami.
  • Anonim

Na zaocznych nie dosc ze te przedmioty ktore sa tez na dziennych sa w roznych semestrach (np. to co jest na 1 roku na zaocznych na dziennych jest na 4 - np. ustroj rp) to w dodatku maja sporo innych przedmiotow. z roznicami programowymi bedzie wiec chyba problem. w szczegolnosci po 3 roku. ale napewno wszystko da sie zrobic, w szczegolnosci, ze chcesz zmienic bezplatne na platne; )
  • Agata

a jak jest z przepisywaniem przedmiotów? czy jak dostane nowy indeks to latam w sesji i zbieram wpisy z tego, co zaliczyłam na dziennych z całych 3 lat?
  • Anonim

No najpierw trzeba isc do prowadzacego przedmiot i spytac czy zechce w ogole przepisac ocene, bo to jest w gestii wykladowcy. Jesli tak to sie idzie w sesji z indeksem i zbiera wpisy :)
  • Mr

A jaki jest koszt studiow zaocznych? (za rok/semestr)
  • o.lalala!

• Anonim

>Copykat napisała:
    >A jaki jest koszt studiow zaocznych? (za rok/semestr)

A czemu się tym interesujesz? No Marta noooo, chyba nie chcesz uciekać od nas? :D
  • m

Ostrzeżenie: na naszym roczniku na 1ym roku na zaoczne uciekł jeden kolega, bo nie wyrabiał z prowadzeniem własnej firmy i innymi zajęciami pozauczelnianymi w połączeniu ze studiowaniem. Takie oto powody sprawiły, że w końcu nigdy nie ukończył studiów bo z zaocznych uciekł po pół roku zażenowany poziomem zajęć, a także - a może przede wszystkim? - kolegów studentów. Mówił że to niebo a ziemia. Od razu zaznaczam, że kolega ów to nie żaden kujon co to wymaga, żeby poziom nauczania bujał w niebiosach itd.

To tak tylko pod rozwagę zanim uciekniecie na zaoczne, pozdrawiam :)
  • a

>(L)atino napisał
    >Ostrzeżenie: na naszym roczniku na 1ym roku na zaoczne
    >uciekł jeden kolega, bo nie wyrabiał z prowadzeniem
    >własnej firmy

uj.. Panie Szepietbaum.. on uciekł, prawda, on się nie wyrabiał z prowadzeniem firmy, uj, święta prawda.. wekslami to w piecu można palić teraz, jak Pan chcesz to sprzedam za niewielką opłatą, Pan masz piec.
  • ღAgαtαღ

Móglby ktos cos skrobnąć o zaocznej PS, czy ciezko zaliczyc przedmioty, czy duzo jest pisania jakis prac, referatow?? generalnie jak jest?
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)