- 1
- 2
-
۞.Kacha ۞.
jak w temacie
czego sie spodziewać? jak to wygląda? jaki jest prof Pieliński dla biednych studentów?
zbliża sie zerówka i ciekawość studentów zjada
pomozcie starszaki:) -
Anonim
Strasznie sie denerwowalam przed tym egzaminem...ale okazal sie nawet przyjemny. Pan prof. jest bardzo mily. Podawal jeden temat o ktorym trzeba bylo opowiedziec (te tematy szly mniej wiecej w tej samej kolejnosci wiec po kilkunastu przepytanych osobach mozna sie spodziewac co sie dostanie prawie napewno), jest czas na przygotowanie sie i z tego co pamietam to pan prof. nakierowywal w razie problemow na dobra odpowiedz :] Nie ma co sie bac :) -
Egzamin bardzo przyjemny, mile widziane odwołania do przykładów/informacji z wykładów. Z tego, co pamiętam profesor szczególnie lubi konserwatyzm, warto wziąć to pod uwagę... -
Anonim
A jak tam ze zdawalnością?
Czy trzeba naprawdę postarać się, żeby nie zdać...? -
-
Kot Andaluzyjski
Egzamin który wspominam najmilej spośród wszystkich IPSowskich. Ciekawy przedmiot, konkretne pytania, miła atmosfera i jedyna 5 na którą w pełni zasłużyłem :] -
Anonim
Zdawalnosc rzadko, na kazdym egzaminie, jest 100% :) Umiec trzeba, jak sie nie jest w stanie wykrztusic podstawowych informacji to przykro mi :] -
Anonim
Nie no, profesor jest bardzo sympatyczny i nie wygląda jakby oblewał nałogowo;) Ale czasem pozory mylą hehe :D No nic, wracam do nauki :D -
Plocman
nie wiem skąd ten hurrraoptymizm moich poprzednio-wypowiadających się kolegów z roku; )
Egzamin wcale nie wydaje się za łatwy. Wprawdzie wybadałem system, wszedłem pierwszy bo wiedziałem na 90% z jakiego zakresu pytanie padnie, więc wyłapałem bdb, ale było około 7 osób, które nie zdały tego egzaminu. No i trzeba mówić konkretnie na temat bo lanie wody nie pomoże u profesora.
Uczcie się i pomyślcie, że jak przejdziecie tą sesje to na VII semestrze jest luuuz.; ] -
Anonim
Plocman z tego co pamietam to przynajmniej niektore z tych osob co nie zdaly...maja w naturze niezdawanie?:D Poza tym skoro Ty dostales 5 to czemu uwazasz ze byl trudny?;p -
Anonim
Jutro mamy zerówkę, więc może chociaż troszkę nas pocieszycie: czy te wszystkie funkcjonalizmy, pragmatyzmy, ewolucjonizmy były na egzaminie? Z czego najczęściej profesor pytał? Bo konserwatyzm to rzecz jasna;) -
Plocman
pierwsze trzy osoby zdaje się, że dostawały konserwatyzm, socjalizm i liberalizm....to było wieki temu; ) -
Anonim
raczej w formie pytań wplatających się w główne nurty typu:
- konserwatyzm
- liberalizm
- socjalizm
- chrześcijanska nauka kosciola
- arystoteles, platon, sokrates
- odmiany "neo" trzech powyzszych
tyle pamiętam...:) -
Anonim
-
Anonim
ja też przyłączam się do podziękowań, w srodę mamy zerowkę i przynajmniej wiem na co mam zwrócić uwagę; ) -
Anonim
-
Anonim
Egzamin u prof Pielińskiego był jednym z tych, na którym się najbardziej stresowałam, a który okazał się całkiem miły :) Wchodziły 4 osoby, każdej zadawał temat, jedna odpowiada a reszta się przygotowuje. Potem na miejsce tej osoby wchodzi nowa. Profesor oczekuje, że powiesz wszystko co wiesz (oczywiście na temat), potem jeszcze o coś dopytuje (zazwyczaj związanego z tematem) i po jakichś 8-10 minutach wychodzisz.
Pytania najczęściej dotyczyły konserwatyzmu, socjalizmu, liberalizmu, sofistów i Platona, było wczesne chrześcijaństwo, totalitaryzm, oświecenie, MACHIAVELLI (mój szczęśliwy temat :D ), nowa lewica, społ. nauka Kościoła, neokonserwatyzm i nawet niespodziewanie był pozytywizm. -
Anonim
Dzisiaj u nas był egzamin.Przyznam szczerze,ze atmosfera była napięta i baaardzo dużo osób nie zaliczyło (dostałam 5,ale było ciężko). Tematy faktycznie sie pokrywały,ale sposób dopytywania potraił wybić z rytmu.Szczegóły, szczegóły,szczegóły.Mimo optymistycznych info na forum,w przypadku mojej grupy nic się nie potwierdziło;-) Życzę szczęścia i serdecznie pozdrawiam! -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
NO to nie wierzę,że pytał Was Pieliński bez kitu :D albo się nie naumieliście albo coś z nim nie tak; )
- 1
- 2