- 1
- 2
-
moni.
szukam, szukam i znaleźć nie mogę...
więc prosze o pomoc; )
Byłabym wdzięczna jakby ktoś, mi powiedział, jakie przedmioty i na jakim poziomie z matury liczyły sie w tamtym roku przy rekrutacji...
znalazłam próg, tylko za bardzo nie wiem na podstawie jakich przedmiotów on został wyliczony, tych, które obowiązują w tym roku, czy może coś się zmieniło od zeszłego roku?
i może jeszcze ktoś wie ile wynosił próg przyjętych 'w pierwszym rzucie'?; >
o ile sie obniżył itd?
za każdą informację z góry dziękuję; )
pozdrawiam! -
ewelina
w tym roku liczą się inne przedmioty bo z tego co wiem w grę wchodzi też polski, w ubiegłym roku bodajże historia, wos i język obcy - wszystko na rozszerzeniu. co do progu to nie wiem, czy ktoś Ci udzieli rzetelnej informacji, ale dostać się nie było trudno, także próbuj.
pozdrawiam i powodzenia:) -
moni.
tak myślałam, że brali język...; >
tylko w tabeli z progami punktowymi, na str uw, podane jest, że max liczba punktów do zdobycia w tamtym roku to 500. Nijak to się ma do 3 przedmiotów... Chyba, że był jakiś dziwny przelicznik.
Usiłuję po prostu ustalić swoje relane szanse...; )
w każdym razie dziękuję za odpowiedź! (; -
ewelina
jeśli dobrze pamiętam to przelicznik był taki:
podst hist + rozsz hist + podst wos + rozsz wos + 0,5 * (podst jo + rozsz jo), tak więc wychodzi maks 500 :) -
-
Brawo, Ewelina! Masz u mnie piątkę z ekonomii; -)
A próg był bodaj 334 w pierwszym rzucie i 321 w ostatnim, ale o parę punktów mogłem się pomylić. -
magda m.
http://www.ips.uw.edu.pl/ips/index....
tu jest wszystko.
wos, historia, język polski. maksymalnie 600 punktów. -
moni.
co biorą w tym roku to wiem :)
czyli zamiast języka obcego biora język polski.
dziękuję za odpowiedzi! (; -
ewelina
>Patryk napisał
>Brawo, Ewelina! Masz u mnie piątkę z ekonomii; -)
>
>A próg był bodaj 334 w pierwszym rzucie i 321 w ostatnim,
>ale o parę punktów mogłem się pomylić.
nie tylko u Ciebie Patryku :D -
Judka :)
ponawiam pytanie dla tego roku;) jaki był próg, na jakim poziomie zdawaliście przedmioty? ... -
ania
prog chyba nie byl zbyt wysoki gdyz ja mialam 280pkt i sie dostalam(w drugiej rekrutacji)a z tego co wiem dostaly sie jeszcze osoby, ktore byly za mną.
a zdawalam pol podst, wos roz, hist roz i j.obcy tez podst -
-
Majkel
-
O jakieś 40 mniej. Dodatkowo w zeszłym roku było można było zdobyć 500 punktów, w tym 600. Faktem jednak jest, że na prawie wszystkich kierunkach progi były dużo niższe.
-
Anonim
-
Ale to nie tylko u nas tak. Na nauki polityczne brali z bodaj 800 miejsca ludzi z listy rezerwowej, bo mało kto chciał.
-
wiwi
a widzieliście tegoroczną maturę z wosu? patrzyliście na wyniki ogólnopolskie? -
Anonim
co z tego jaka była matura z WOSu? ja pamiętam , że miałem nienajłatwiejszą historię ...
pewnych faktów nie da się usprawiedliwić - ewidentnie poziom się obniża i tyle -
wiwi
-
Anonim
-
wiwi
ok;] historia było względnie prosta. Ale trzeba było znać tak samo dobrze historie Polski co i Węgier by ją dobrze napisać.
poza tym jakie to ma znaczenie ile punktów? Ktoś kto dostał 600 mógł się kuć 3 lata a ktoś kto te 260 może dobrze kumać lub lepiej znać temat... przynajmniej takie mam zdanie po 12 latach "edukacji"; ]
- 1
- 2