Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • fog

Że tak się spytam:
    czy na któryś z wymienionych zajęc wymagana jest obecnośc?:)
    Pytam ze względu na kolizje z zajęciami na innym kierunku, bo muszę sobie jakoś plany zgrac...

1. Rozwój lokalny i regionalny dr R. Wasylewski
    2. Doktryny polityki społecznej prof. J. Auleytner

To są konwersatoria dla całego roku, chciałbym wiedziec jaka jest ogolnoprzyjęta praktyka...
    Z góry dzięki.
  • Anonim

Na Doktrynach generalnie nie jest sprawdzana obecność, ALE raz się u nas zdarzyło :)
  • Jenny w stanie nieważkości:)

u nas tez raziczek, jakoś tak przed świetami jak mało ludzi było. Trochę mało fajne, bo niektórzy wyjechali do domów po prostu, a o ile mnie pamieć ie myli - ci którzy byli mieli ocenę podwyższoną o pół stopnia na koniec.
  • Anonim

U nas też sprawdził przed świętami - a połowy wtedy nie było właśnie :P
  • ۞.Kacha ۞.

u nas byly konsekwencje dla osob ktorym sie wczesniej udalo zwolnic referatem z zajec.trzeba bylo lekarskie uspr przynisc. ale ogolnie spoko.
  • Anonim

auleytnera nie obchodzi kto przychodzi na zajecia a kto nie OPRÓCZ OSÓB które miały referaty i miały być zwolnione za nie z zaliczenia, czyli pracy pisemnej. Takie osoby oprócz referatu musiały się zadeklarować ,że do końca semestru będa przychodzić na każde zajęcia. I zawsze na poczatku zajęć pytał o te osoby a przed świętami zrobił listę i konsekwencje wyciągał tylko od tych osób. ALE jeśli napisało mu się maila,że z jakiegoś powodu się nie może być, uprzedziłoby się go grzeczni lub miało zwolnienie lekarskie to konsekwencji nieobecności nie było. Wiem, bo pamiętam,że ktoś się tam czymś usprawiedliwiał i Auleytner powiedział "Trzeba było mnie mailem powiadomić" .
  • Ula Michalska

Miałam referat i sobie nie przypominam by się o moja obecność upominał przed zajęciami czy jakoś ją sprawdzał a czasami siedziałam za filarem i robiłam wszystko inne tylko nie notatki. Owszem miałam jako jedna z ostatnich, ale to nie zmienia faktu. Byłam na niemal wszystkich zajęciach. Opuściłam te przed świętami bo byłam u lekarza, pokazałam mu zaświadczenie o wizycie i nie było problemu- bez wcześniejszego uprzedzania go mailem. Owszem trochę pogadał, ale było ok, zresztą byłam gotowa mu powiedzieć, że mogę wyciągnąć swoja kartę pacjenta i przynieść :)
  • Agata

to samo pytanie o konwersatorium Ustrój RP z dr Zawadzkim na IV roku?

jak jest z obecnościami na tych zajęciach? Sprawdza listę, czy raczej przychodzą tylko chętni?
  • Anonim

u nas na poczatku sprawdzal, potem doszedl do wniosku, ze nie ma sensu, wiec zajecia ogolnie nie byly obowiazkowe. pozniej w ciagu semestru puscil chyba jeszcze z raz czy dwa razy liste i osoby, ktore na niej byly mialy podwyzszona ocene z egz. czy cos w tym stylu...
  • Anonim

A komunikowanie interpersonalne na III roku?
  • artur

U nas listy nie było na komunikowaniu, na koniec albo pisało się pracę na kilka stron w domu, albo na ostatnich zajęciach krótką pracę z wykorzystaniem technik o których mowa była na zajęciach.
  • Anonim

O, super :) Dzięki :)
  • Jenny w stanie nieważkości:)

ale na komunikowaniu było tak mało osób, że ona je wszystkie pamiętała:) i jak się oddawało tę prace to sobie stawiała plusik - co jak sądze podwyższało ocenę o pół, bo ludzie, którzy mieli te plusiki podostawali lepsze oceny
  • Figlarz

>Agatka napisała:
    >to samo pytanie o konwersatorium Ustrój RP z dr Zawadzkim
    >na IV roku?
    >
    >jak jest z obecnościami na tych zajęciach? Sprawdza
    >listę, czy raczej przychodzą tylko chętni?

ja to miałem na I roku, PWZ nie sprawdzał listy.
  • bartek

sam zachęcał zeby nie przychodzic:] lubi pracować w malym zainteresowanym gronie, nie przymusza do obecnosci:P
  • Anonim

zawadzki w ogole nie sprawdza listy na ZADNYM przedmiocie ale kolokwia są trudne, wymaga własnych ,podawanych na konwersatoriach definicji
  • bartek

ale dla zaocznych/wieczorowych/dzienny ch ma te same testy, znając pytania od zaocznych [zawsze mają wczesniej sesję] nie ma się czym przejmowac [jesli chodzi o panswto i polityke oraz sytem rp]

uwaga ! czyta grono!!
  • Figlarz

:D
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)