Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Qba.

Witam!
    Kto jest zainteresowany współpracą/pisaniem do oficjalnej gazety instytutu, proszę o kontakt :)
  • a

hmm.. ostatni numer tego czasopisma znaleziono chyba gdzieś w pobliżu tych malowideł..

http://coquinadaily.com/daily/image...
  • Qba.

LOL. Jesteś jednak w błędzie, bo ostatni numer ukazał się pod koniec zeszłego roku akademickiego, lecz został bardzo marnie rozreklamowany (czyt. wcale). Ale jest nowa kadra, zbieram ochotników i razem zrobimy z tej szmatławej gazetki - prawdziwą gazetę studencką :)
  • Anonim

fajnie by było, abyś trochę z większą pokorą odnosił się do pracy starszych kolegów. akurat ja wkładu z IPSormator nie miałem żadnych praktycznie, ale wielu znajomych bardzo się przy nim naprawcowało. czekam więc, na tą "Twoją" "prawdziwą gazetę studencką" - myślę, że po przystąpieniu do pracy przekonasz się, że to nie takie łatwe jak by się zdawało.
    pozdrawiam
  • Qba.

>Whatever... napisał
    >fajnie by było, abyś trochę z większą pokorą odnosił
    >się do pracy starszych kolegów. akurat ja wkładu z
    >IPSormator nie miałem żadnych praktycznie, ale wielu
    >znajomych bardzo się przy nim naprawcowało. czekam więc,
    >na tą "Twoją" "prawdziwą gazetę studencką" - myślę,
    >że po przystąpieniu do pracy przekonasz się, że to nie
    >takie łatwe jak by się zdawało.
    >pozdrawiam

Wybaczcie mi moj czasami niewyparzony jezyk; ) Chcialem zeby bylo tak patetycznie, motywujaco; ) Wyszlo jak zawsze..
    Twoja wypowiedz traktuje jako wyzwanie :D Oczywiscie ze nie jest latwo, robilem gazete w liceum i wlasciwie skladalem ja jedynie z kolega, wszystkim wokol to wisialo. Prace wlozona w numer IPSormatora doceniam niezmiernie, licze ze nikt sie nie obrazil, bo nie jestesmy w przedszkolu; )
  • Gołasia

Moim zdaniem wydawanie na forum ogólnym tego typu opinii ("szmatława gazeta") o pracy ludzi, których prawdopodobnie nie znałeś nie świadczy o tym o czym piszesz później. Skoro bowiem wiesz ile pracy i czasu trzeba włożyć w stworzenie takiej gazety tym bardziej powinieneś szanować pracę innych w tym zakresie. Mój osobisty wkład w powstanie ostatniego numeru był nieznaczny i dlatego powstrzymam się od patetycznych zwrotów.
    To prawda, że gazeta nie była rozreklamowana, ale jeśli wiedziałbyś dlaczego, zapewne nie napisałbyś swego komentarza. Jeżeli zawsze piszesz o czyś o czym masz małe pojęcie i tak łatwo przychodzi Ci wygłaszanie opinii masz duże szanse aby stworzyć prawdziwą gazetę.
    Tymczasem osoby chcące opublikowac coś w IPSo proszone są o zgłoszenie się na adres ipsormator@op.pl

Kolega też może się zgłosić - przecież nie jesteśmy w przedszkolu;)

• Qba.

Tja.. Teraz cale grono redakcyjne poprzedniej gazety bedzie walilo gromy na moja osobe <lol> Prosze bardzo :)
  • Anonim

dobrze by było, gdybyś najpierw coś zaprezentował, a potem oczekiwał na laury, niż z góry zakładał, że Ci się należą.

więcej pokory- ale tego jeszcze się nauczysz w trakcie studiów.

aa, i ja nie jestem z grona redakcyjnego.
  • Anonim

taaak:) te studia uczą ogromu pokory:P
  • Anonim

wielkie mi gromy. wymiana zdan. rozmawiamy sobie. nie wiem czy wiesz, ale jak sie kogos obraza to ta druga osoba sie broni.
    ja teraz proponuje zebys powiedzial co bylo szmatlawego. jak wyglosiles opinie to teraz ja obron logicznie.
  • M a r i o l a :)

ojej jaka dyskusja;) podoba mi się;) a nuż wyjdzie z tego nowa jakość;)? IPSormatora chociażby..

Drogi Qbo-bardzo to cenne, że chcesz się zaangażować, tylko widzisz - z miejsca się naraziłeś, ale się tym nie zrażaj;)
    Patetyzm w gronie studentów nie jest najlepszym nośnikiem perswazji, a zaserwowany nieodpowiednio (domyślam się, że nieświadomie) może niepotrzebnie urazić kogoś, kto mógłby ewentualnie pomóc. Bo nie chodzi przecież o to, aby podeptać to co zostało zrobione, tylko to ulepszyć i skorzystać z nabytych przez innych doświadczeń (zupełnie nie o treść i zawartość gazety mi tu chodzi).

Co do jakości dotychczasowych wydań - każdy ma prawo wyrażać swoją opinię, tylko niech to będzie opinia, pod którą może podpisać się wykształcony, szanujący siebie i innych, człowiek.

A z pokorą chyba nie ma co aż tak przesadzać Drogie Koleżanki i Koledzy;). Zwłaszcza przy takim przedsięwzięciu jak tworzenie gazety. (zabrzmiało co najmniej, jakby IPSormator był czymś na kształt Timesa:D).

Pokorna Członkini kilku Zespołów Redakcyjnych na emigracji. (ale chyba prawo głosu mam;)?)
  • Anonim

ja sie po prostu w ten patetyczny ton wbiłam:P
    i chciałam, żeby tak srogo zabrzmiało.
    a Ty Gocu to wiesz, co:P za ruchy społeczne byś sie wziął:P
  • Anonim

>Pokorna Członkini kilku Zespołów Redakcyjnych na
    >emigracji. (ale chyba prawo głosu mam;)?)
    >

tylko w wyborach do Parlamentu Europejskiego...
    Sylwio , już skończyłem!:)
  • Patryk

No cóż, wypowiedź Kuby rzeczywiście zbyt fortunna nie była, ale się "pokajał" i można o tym już chyba zapomnieć.
    Co do materiałów... Nie ma znaczenia, czy ktoś materiały wyśle do Kuby, pod wskazany wyżej adres czy też nawet do mnie. Chodzi o to, by materiały były, a do kogo będą wysłane to już mało istotna kwestia.
  • Qba.

Yhm, fajnie było by gdyby osoby zainteresowane zgłosiły się do nas jak najszybciej i napisały już przed końcem miesiąca.
  • Anonim

nieźle, nieźle... podoba mi się taki ton rozmowy. konkret. Kolega został profesjonalnie zdyscyplinowany; )

Gocu gdzie Ty byłeś kiedy przyszedł do mnie sąsiad, któremu przeszkadza widok mnie palącego w ogródku uschłe liście. ma "nasłać na mnie ekologów". pomóż! :D

a tak poważniej: faktycznie nie ładnie krytykować tych, którzy robią cokolwiek dla ogółu. czekam na IPSormator, który Kolega wyda w A4 na kredowym papierze i zdetronizuje tymsamym "Twój Styl".
  • Eńdżell/De(v/b)il

cieszy mnie ze wlasnie wyslalem artykul na skrzynke ipsormatora i bede budowa nowa jakos i zdetronizuje Twoj Styl, hehehehe
    a tak swoja droga to trzymam kciuki za powodzenia IPSormatora;-)
    kciuki z emigracji, ale szczere:-)
    pozdrawiam redakcje i czytelnikow!!
  • Jenny w stanie nieważkości:)

Praca wre i chciałam tylko przypomnieć, że wkrótce minie termin nadsyłania nam artykułów:) Przypominam adres: ipsormator@op.pl
    Jednocześnie dziękuję tym, którzy już nam coś wysłali.
    Poprzedni numer ipsormatora dostępny jest w formie elektronicznej,oto adres:
    http://www.ips.uw.edu.pl/kmk/ipsorm...
  • Jenny w stanie nieważkości:)

>a tak poważniej: faktycznie nie ładnie krytykować tych,
    >którzy robią cokolwiek dla ogółu. czekam na IPSormator,
    >który Kolega wyda w A4 na kredowym papierze i zdetronizuje
    >tymsamym "Twój Styl".

Chciałam tylko zauważyć ,że poprzedni numer był wydany w formacie A4, a papier kredowy co prawda jest tańszy ,ale mniej ekologiczny. Więc jak widać w postępie jesteśmy już dalej niż "Twoj styl"; ) (Kwestia ekologiczna od dawna przecież zauważana jest w polityce społecznej;)
  • Eńdżell/De(v/b)il

Dżenny ja mysle ze ta kwestia jest godna wiekszej uwagi tym bardziej ze sa dusze na IPSie ktore o tym nie wiedza, dlatego tez uwazam ze powinnas rozwinac te mysl na lamach IPSormatora:D
    goraco Cie do tego zachecam:)
    tak jak Ty zachecilas mnie:)
    buzka dla Ciebie:*
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)