Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Agata

hej.

pytanie do starszych koleżanek i kolegów:
    rozumiem, że patologia społeczna z dr Emilką jest równie lekka, miła i przyjemna w zaliczaniu jak komunikacja interpersonalna z III roku? a obecnosci nie są sprawdzane :) oby, oby...

jak jest z etyką prowadzoną przez dr P. Łuków? wykład wart obecnosci, aby nie miec problemów z zaliczeniem?

jak jest z obecnościami na prawie i instytucjach eu dr Zawadzkiego?

z góry dziękuję za jakże dla mnie istotne info :)
  • Beatka

U Emilki- trzeba coś sensownego napisać, głównie z notatek, pare osób mimo tego nie zaliczyło, do Zawadzkiego nie chodziłam, pytania szczegółowe ale do przejścia, na etykę nie chodziłam w ogóle, najgorszy przedmiot wg mnie (obok socjo miasta i wsi) do zaliczenia. Głowa do góry!
  • Agata

a dlaczego najgorszy? bo nudny, czy trudny?
  • Anonim

Wyklady z etyki byly bardzo ciekawe i przyjemne, mimo poniedzialku 8 rano chcialo sie na nie wstawac. Gorzej bylo z zaliczeniem...zalezy na jakie pytania sie trafilo - byly banalne ale byly tez bardzo trudne. Z zajec duzo sie zapamietuje i potem latwiej przyswoic te filozoficzne przemyslenia na egzamin :)
    Instytucje europejskie czy jak to sie tam zwalo - nie trzeba bylo chodzic, ale za chodzenie (bez listy - raczej przez zapamietanie twarzy) mialo sie bonusy. Zajecia przyjemne ze wzgledu na osobe prowadzacego.
    Patologie - egzamin prosty, ale trzeba lac wode, bo jak sie napisze konkretnie, mimo ze prawidlowo, w dwoch zdaniach to wychodzila kiepska ocena.
    Co do smiw : przedmiot straszny, prowadzacy bardzo mily nawet wtedy kiedy wstawia 2 do indeksu robi to z usmiechem na twarzy...egzamin okropny, trzeba znac szczegoly szczegolow, nazwiska, daty itd. wystarczy pomylic tytul ksiazki i do widzenia. plusem jest to ze jak sie uwali w pierwszym terminie, ma sie szanse na jeszcze jeden 1 termin w tej samej sesji. Gorsze to od psiksu, mtbsu i czego tam jeszcze bardzo nie znosicie.
  • Anonim

A te zajęcia terenowe ze służb społecznych co tydzień są takie długie, czy jest jakieś dzielenie na grupy jak u Huta na warsztatach?

Czy polityka rynku pracy u Duszczyka jest obowiązkowa, czy tak jak to u niego zwykle?

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

ps. Nie ma na świecie nic gorszego od MTBSU
  • Eńdżell/De(v/b)il

a ja znalazlem cos gorszego od MTBSu w dalekiej Austrii:D

jest to...........MTBS po niemiecku:D:D:D sama slodycz:D:D:D
  • Łukasz Lutoborski

>do mi no napisała:

>ps. Nie ma na świecie nic gorszego od MTBSU

ZGADZAM SIĘ!!!

• Anonim

> a ja znalazlem cos gorszego od MTBSu w dalekiej Austrii:D

jest to...........MTBS po niemiecku:D:D:D sama slodycz:D:D:D

Jezu...
    Przytulić Cię?
  • Eńdżell/De(v/b)il

propozycja nie lada gratka:D:D:D:D

zobaczymy co bedzie egzamin juz za kilka godzin a ja wciaz w lesie:D:D:D:D
    a tak na marginesie to tego MTBSu tutaj mam duzo wiecej godzin a poziom ze 3 razy nizszy, tylko taki minusik ze po niemiecku:/
  • A czy wie ktoś może, do kogo najlepiej zapisać się na ćwiczenia z etyki?

1) mgr A. Czarnowska
    2) mgr P. Dziliński
    3) mgr M. Stańczyk

???
  • Plocman

zdecydowanie Stańczyk; ) My na pierwszych zajeciach ugadaliśmy ją, że zaliczenie cwiczen na podstawie obecnosci.....
    no i bedziecie mieli jeszcze jedną " przyjemność" dla oczu....ale o tym nie wolno pisać na publicznym
  • Kot Andaluzyjski

True :D
  • Dzięki :-)
  • magda m.

zajęcia z Patologii są bardzo ciekawe a do dostania 5 wystarczy porządnie przejrzeć notatki i zapamiętać ważniejsze kwestie - moim zdaniem konkretnie a nie 'lać wodę'

PRP - jak wyżej ! warto chodzić...choć oczywiście nie trzeba; )
  • andzia

mhm... zajęcia ciekawe ale egzamin nie wydawał się trudny, napisałam wszystko i wydaje mi się że dobrze a dostałam 3 bo ona jakoś dziwny system oceniania ma
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)