-
Agnieszka K
mam pytanie odnośnie (nie)zaliczania wykładów ogólnouniwersyteckich.
jestem na czwartym roku i mam do wykorzystania żetony na 10 wykładów og. z czego muszę zaliczyć 9. ponieważ zaliczyłam praktyki, to zostało mi do zrobienia 7.
czy w związku z tym jeśli zapisałam się na więcej to mogę sobie dwa (ten ósmy i dziewiąty) darować i nie podchodzić do zaliczeń? w karcie mam wpisane te przedmioty i nie chciałabym, żeby okazało się, że będę miała warunek, bo nie podeszłam do zaliczenia. -
M a r i o l a :)
szkoda, że nie wypisałaś się z nich Agnieszka.. ale nic Ci nie grozi poza adnotacją na suplemencie do dyplomu, że byłaś nkl z tych dwóch przedmiotów, co absolutnie na nic nie wpływa jeśli będziesz mieć te 270h ogunów zaliczonych czy to w wykładach czy w praktykach :).
Ja sobie takie nkl już w ubiegłym roku "wypracowałam":).
pozdr.
-
Anonim
ja mam jedno Nk takie z OG, bez żadnego warunku.
Kasia- co znaczy wypracowałam?:)
bo ja bym się tego chetnie pozbyła -
a
ja mam więcej niezaliczonych ogunów niż zaliczonych, na początku tego semestru rozmawiałem z dr. Hutem właśnie w takiej sprawie (prowadzący mojego oguna przestał być pracownikiem UW i nie miałem jak zaliczyć) - dr Hut powiedział, że teraz to jeszcze ujdzie, stracę żetony po prostu, ale od tego (bieżącego) roku akademickiego niezaliczenie oguna ma być traktowane tak jak niezaliczenie jakiegokolwiek innego przedmiotu, czyli warunek i 470 zł na poczet stypendiów dla pilnych studentów.
ale jeśli się ma po prostu niewykorzystane żetony, a 9 semestrów jest wyrobionych, to chyba ok. koleżanka, która skończyła studia w zeszłym roku akademickim miała sporo niewykorzystanych, bo zdążyła zaliczyć sobie kilka ogunów w cudownych latach, kiedy to nie było jeszcze tego zasranego USOSa, i wpisy zdobywało się chodząc np. do dr. Karwata, gdzie na wpisach było trzy razy więcej ludzi niż na liście zapisanych na zajęcia.
ale lepiej się upewnić, bo USOS może być nie w humorze, regulamin mógł się zmienić, itp. -
-
M a r i o l a :)
Wiesz Sylwia, bo chodzi o to, ze ja naprawdę to OG chciałam zaliczyć:), ale jak mnie prowadzące zaczęły irytować z narastającą intensywnością to i ja intensyfikowałam regularnie swoje wysiłki w kierunku nie zrobienia niczego z tego OG, choć rozsądek inaczej podpowiadał:D no i "wypracowałam" to nk:D
ale pozbyć się tego nie pozbedziemy. Trudno - nie musimy być od początku do końca idealnymi studentkami bo to by było wręcz nieprzyzwoite:D. -
Anonim
czyli tradycyjnie u nas nikt nic nie wie:)
a humorzasty USOS robi co chce, bo gdzieżby to ludzie za niego odpowiadali i wiedzieli na czym stoi...nie, skądże.
USOS jest niezawisły i niezależny, kieruje sie własnym sumieniem lub widzimisię;) Żaden Dratewka tego nie ogarnie
a to taka refleksja ogólna, już nie dotycząca tylko nk.
kocham te studia:D
najgorsze, że mówię serio;)
-
Łukasz Lutoborski
Odpowiedź:
Proszę o to zapytać p. Tomaszewskaą, według mnie nie będzie z tym problemu.
ph
Treść maila i pytanie:
Łukasz Lutoborski napisał(a):
Witam serdecznie.
Mam pytanie odnośnie niezaliczonych wykładów ogólnouniwersyteckich.
W mojej puli żetonów znajdowało się żetonów na 10 kursów. Do wyrobienia obowiązkowo jest 9 kursów (lub zamiennie 7 plus praktyki za 2 kursy).
Czy mogę zrezygnować z dwóch kursów w trakcie ich realizacji bez konsekwencji, jeżeli w mojej puli nadal znajdują się żetony, które pozwalają mi na zaliczenie wciąż 9 kursów? Jako konsekwencję przerwania kursu rozumiem oczywiście ocenę niedostateczną.