Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Patryk

Od 10.06.2009 WDiNP uruchamia własny USOSWEB.
    Od tego dnia studenci i pracownicy WDiNP muszą logować się do USOS-a pod nowym adresem: https://usosweb.wdinp.uw.edu.pl

Rejestracja na zajęcia programowe w semestrze zimowym roku akademickiego 2009/2010 odbędzie się w następujących terminach:

I TURA – czerwiec 2009
    Instytut Polityki Społecznej - 17.06.2009 – 30.06.2009

II TURA – wrzesień 2009
    Instytut Polityki Społecznej - 22.09.2009 – 06.10.2009

Wszelkie rejestracje rozpoczną się o godzinie 21:00.
    Rejestracja dotyczy wszystkich przedmiotów, w tym wykładów. Na podstawie rejestracji zostaną stworzone protokoły egzaminacyjne. Zajęcia kontynuowane zostaną przepisane automatycznie. W indywidualnych przypadkach rejestracji prosimy zgłaszać się do kierowników studiów w celu wyrażenia zgody na dorejestrowanie administracyjne. Wszelkie podania o przeniesienie pomiędzy grupami będą rozpatrywane po zakończeniu II tury rejestracji.

Rejestracje na seminaria magisterskie odbędą się w II turze.

Z rejestracji zostały wyłączone:
    - 1 rok studiów I i II stopnia, wszystkie tryby (studenci tuż po rekrutacji)
    - studia niestacjonarne (zaoczne).

Z pozdrowieniami,
    Patryk Słowik
  • Asiek

hmm...

Dostałam się w tym roku na PS (I stopnia dzienna), zatem jestem studentką tuż po rekrutacji - czytaj 'wyłączoną z rejestracji'. Po czym dostaje pismo z UW, w którym to jest podana strona rejestracja.usos.uw.edu.pl (a nie jak wyżej), na którą muszę się zalogować i wybrać lektoraty, WF, dające uprawnienia pedagogiczne, OGUNy. A żeby było jeszcze śmieszniej, ktoś na gronie UW napisał, że studentów I roku OGUNy nie powinny jeszcze interesować...

Czy ktoś mi to wytłumaczy?
  • Łukasz Lutoborski

co innego jest rejestracja na przedmioty na instytucie a co innego na lektoraty i wfy
    rejestrujesz się na wydziale na nasze zajęcia i w tym drugim systemie na wfy i na oguny
    oguny was interesują jak najbardziej
    podejrzewam, że ta informacja, że studentów I roku oguny nie interesują jest stara - tak było jak były studia pięcioletnie magisterskie
  • Ala

Mówiąc najprościej- na tej stronie, o którą pytasz, rejestrujesz się na WF, lektorat i OGUNy (przedmioty dające uprawnienia pedagogiczne Cię nie dotyczą). Dopasowujesz sobie wszystko pięknie do swojego planu, który na pierwszym roku narzucony jest z góry, więc ta strona, o której pisał Patryk Cię nie interesuje;) Pamiętaj, żeby porządnie się zastanowić i sprawdzić, czy wyrobisz się na te zajęcia, bo 15 minut to za mało na dojechanie na drugi koniec Warszawy...
    Co do OGUNów to oczywiście nie ma musu, żebyś zapisywała się w pierwszym semestrze, aczkolwiek pamiętaj, że trzeba się wyrobić w 3 lata:)
  • Asiek

dzięki za informacje :) nie wiem jak inni 'początkujący', ale jak na razie jest to dla mnie czarna magia. Zapewne kiedyś się do tego przyzwyczaję, ale kto mówił, że będzie łatwo; )
    Jeszcze raz dzięki
  • Ala

USOS przed wszystkimi kryje jeszcze wiele tajemnic... Myślę, że nawet przed jego twórcami; )
  • Tom3yk

Wydaje mi się, że teraz na dniach adaptacyjnych mają być jakieś prezentacje multimedialne w zakresie poskramiania USOSa. Pozdrawiam :)
  • Asiek

W 'programie dni adaptacyjnych...' jest tylko mowa o spotkaniu z Pełnomocnikiem Dziekana ds. USOS, a to nie jest równoznaczne z poskramianiem USOSa. Jest to wplecione pomiędzy wysokością opłaty za indeks a nr konta, na które trzeba wpłacać te 4 zł, więc jak zwykle - pieniądze są najważniejsze dla rzyszłych studentów :P
  • Tom3yk

Nie wiem skąd pobierałaś program dni adaptacyjnych, ale na stronie głównej IPS można przeczytać, że"(...) nformujemy również, że 24 września 2009 w sali Konferencyjnej, w budynku CIUW (I piętro - główny kampus UW) w godz. od 10.00 do 15.00, o każdej godzinie odbywać się będzie prezentacja (ok.45 min.) dla studentów I roku na temat korzystania z serwisów webowych dedykowanych studentom UW". Pozdrawiam :)
  • Anonim

http://www.ips.uw.edu.pl/ips/index.... a widzisz tam granatowy napis "do pobrania plik"? to go naciśnij i zobacz co się stanie :D
  • Asiek

w takim razie z tym CIUWem zwracam honor; ) a w tym pliku powyżej nie ma o tym mowy, więc 1-1. Również pozdrawiam :)
  • Tom3yk

Zamiast klikać w "plik do pobrania" polecam przeczytać to, co jest napisane poniżej czarnymi, wytłuszczonymi literami :) Pozarawiam.
  • Asiek

Już się tak nie mądrzyj; ) Przeczytać przeczytałam, ale to było jakiś czas temu. Informacje (program adaptacyjny & CIUW) miałam zapisane w dwóch różnych miejscach, stąd mój 'krótki zanik pamięci'. Pozdrawiam :)
  • Tom3yk

Gdyby ktoś miał czas i nie mógł się doczekać prezentacji na temat USOSa polecam serwis http://usosownia.uw.edu.pl/start, zwłaszcza zakładkę "Podręcznik USOSowicza" :)
  • born to be wild

>Asiek napisała:
    >dzięki za informacje :) nie wiem jak inni 'początkujący',
    >ale jak na razie jest to dla mnie czarna magia. Zapewne
    >kiedyś się do tego przyzwyczaję, ale kto mówił, że
    >będzie łatwo; )
    >Jeszcze raz dzięki

Też dostałem się w tym roku i również nie ogarniam o co chodzi, zwłaszcza że dopiero dzisiaj słyszę o czymś takim jak USOS i tym czymś na G, ale mam nadzieje ze oprócz opłat za indeks reszte uda mi sie załatwić w pierwszym miesiącu na uczelni .Mam racje? Czy raczej powinienem juz sie martwic?
  • Anonim

w takim razie zapraszamy do grona pierwszego roku http://grono.net/chat/#forum/248069...
  • born to be wild

dzieki
  • Anonim

możnaby umieścić, jesli ktoś zna terminy rejestracji na naszym wydziale? W sensie drugie tury, rejestracje na seminaria itp? Pewnie gdzieś to było ale nie mogę znaleźć :(
  • Anonim

II TURA – wrzesień 2009
    Instytut Polityki Społecznej - 22.09.2009 – 06.10.2009 od 21.00

o to ci chodziło?
  • Anonim

oj dziękówa :)
  • 1
  • 2
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)