Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • AA

Mam pytanie do ludzi z V roku- kogo polecacie na seminarium magisterskie? Do kogo warto, kto naprawdę pomaga?
    I kto zajmuje się w IPSie patologiami społecznymi?
  • o.lalala!

a ja bym chciała się dowiedzieć czegoś o prof Uścińskiej i Aniele :)
  • Kot Andaluzyjski

W patologiach na IPS specjalizują sie głównie...studenci; )

Prof. Uścińskiej mogę wystawić laurkę. Porównując swoje doświadczenia z tym, co słyszę o innych promotorach, wypada zdecydowanie korzystnie. Jest dość wymagająca, ale też odpowiedzialna i dotrzymuje słowa. Świetna merytorycznie. Narzuca tempo już na czwartym roku, jednak mając prawie całą pracę sporo przed terminem, docenicie to:)
    Tylko jeżeli nie szukacie tematu z zakresu zabezpieczenia społecznego, pani profesor wam nie pomoże...
  • Anonim

ja planuję sie do Szylko Skoczny zapisać, chciałabym coś z prawem pracy pisać związanego.....
  • Anonim

odnośnie prof. Uścińskiej- może nie pomoże, ale na pewno przyjmie.

ja jestem czarną owcą na seminarium i mam temat z zupełnie innego pastwiska;)

a jestem ze współpracy bardzo zadowolona
  • Ł.

Ponawiam pytanie. Jak jest na seminarium u prof. Anioła.
    Niestety prof. Auleytner nie ma z naszym rokiem seminarium, więc muszę obczaić jakiś plan B.
  • artur

Z tego co wiem to przynajmniej w ostatnich dwóch latach prof. Anioł nie prowadził żadnego seminarium.

Również polecam prof. Uścińską.
  • Ł.

W sumie to nie wiem czy chce do Anioła, zastanawiam się też nad innymi opcjami.
    Pewniakiem był Auleytner, ale dupa...
    A u kogo jeszcze można pisać tematy dotyczące różnych doktryn, idei społecznych, teorii krytycznych, itd. ??
  • Anonim

pewnie u Supińskiej
  • Ł.

Nie wiem czy to spisek, ale ona też z naszym rokiem nie będzie miała seminarium :-]
  • Anonim

to weźcie się za konkretne tematy, a nie filozofowania się zachciewa, doktryn krytycznych:P
    żart
  • Ł.

hehe, no mnie właśnie takie "konkretne" tematy strasznie nudzą ; ]
  • Mr

A jak jest na seminarium u prof Szatur-Jaworskiej? Warto sie zapisywac?
  • Zyrafa

Może ktoś coś wie o prof. Szylko- Skoczny? interesuje mnie żeby była mobilizująca bo sama mam słabą mobilizację... :)
  • Anonim

wlasnie tez jestem ciekawa bardzo......
  • Goshaa

Hmmm...
    Seminaria u Szylko-skoczny są ciekawe, jeżeli ktoś lubi pogawędzić sobie o wszystkim i o niczym:)

Sama prof. jest raczej mało mobilizująca i wymagania też ma nie za wielkie, bo w sumie 1 rozdział na 4 roku + góra 2 prezentacje/referaty o pracy.
    Jeżeli ktoś chciałby bardzo wymagającego promotora,aczkolwiek skutecznego, to polecam Szatur - co pół roku musisz oddać rozdział , więc przed końcem zajęć na 5 roku masz już całą pracę:)

Z obecnego seminarium Szylko 80% broni sie we wrześniu tudzież później, więc jeżeli chcecie obronić się jak najszybciej, to może niekoniecznie u prof.Szylko:/

Dla osób zainteresowanych pisaniem pracy z tematyki rynku pracy i prawa pracy jej seminarium jest obowiązkowe, bo wiedzę na ten temat to prof. naprawdę posiada i pomaga:)
  • Anonim

no wlaśnie bardzo bym chciala z tej tematyki pisać.....skoda ,że jest taka mało wymagająca.... no ale chyba zaryzykuję...
  • Anonim

To może nie zabrzmi odkrywczo, ale tak naprawdę to jeżeli sama się nie zmobilizujesz to promotor nic nie zdziała.; ) Mi się wydaje, że jeśli chcesz pisać o rynku pracy to nie ma lepszego promotora niż prof. Szylko. I chyba zdecydowanie lepiej jest się kierować w wyborze promotora tym, w czy on się specjalizuje, a nie tym ile czy jest bardzo wymagający czy nie... To już chyba sprawa drugorzędna. Z tego co słyszałam to każdy promotor wymaga oddania 1 rozdziału po 4. roku + jakiejś aktywności podczas semestru, żeby pokazać, że coś tam się robi w kierunku swojej mgr...
  • Anonim

a prof. Ewa Leś?
    nie mieliśmy z nią jeszcze żadnych zajęć, ale wygląda na to że zajmuje się rodziną i organizacjami pozarządowymi... czyli w sumie mi pasi; )

jak jest u niej? wymaga nie wymaga? pomaga nie pomaga?
  • Anonim

>asia napisała:
    >To może nie zabrzmi odkrywczo, ale tak naprawdę to jeżeli
    >sama się nie zmobilizujesz to promotor nic nie zdziała.; )
    >Mi się wydaje, że jeśli chcesz pisać o rynku pracy to
    >nie ma lepszego promotora niż prof. Szylko. I chyba
    >zdecydowanie lepiej jest się kierować w wyborze promotora
    >tym, w czy on się specjalizuje, a nie tym ile czy jest
    >bardzo wymagający czy nie... To już chyba sprawa
    >drugorzędna. Z tego co słyszałam to każdy promotor
    >wymaga oddania 1 rozdziału po 4. roku + jakiejś
    >aktywności podczas semestru, żeby pokazać, że coś tam
    >się robi w kierunku swojej mgr...

masz rację. Będe trwała przy swoim:) Dziękówa.
  • 1
  • 2
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)