Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam pytanko,czy ktoś posiada pytania z egzaminu z prawa cywilnego,albo chociaż pamięta co mniej więcej było na egzaminie? na co szczególnie zwrócić uwagę? z góry dziękuję za pomoc!
  • Anonim

yy sorry,ale te pytania były tak z dupy,że nie da się ich pamiętać. Ogólnie uwagę trzeba zwracać na wszystko, nie ma systemu nauczenia się do tego egzaminu. Trzeba nauczyć się wszystkiego, bo pytania są od ogólnych do mega szczegółowych
  • Tom3yk

Pytania były z kodeksu cywilnego, hehe, wg mnie przede wszystkim dot. I części i zagadnień związanych z czynnościami prawnymi, zdolnością pełną, częściową, uznaniem za zmarłego, ważnością, nieważnością czynności prawnych itp. Były też pytania o charakterystykę rzeczy, coś o oznaczeniu co do tożsamości, coś o służebności przejazdu i nie wiem czemu cos mi się kojarzy z jakąś jabłonką i jabłkiem, które gdzieś spadło, hehe, pyt. dotyczyło własności.
    Było dużo pytań wyboru, w zasadzie większość testu się z nich składała - 1 zdanie i 4 możliwe warianty odpowiedzi, mniej więcej 2 str. pytań na 1 kartce a4, (jakieś 15-16 sztuk) odpowiedzi b. podobne do siebie, więc trzeba uważać, na koniec krótki tekst do uzupełnienia z kropeczkami, różne zdanka, coś dot. testamentów i oczywiście ulubiony termin pani dr w prawie cywilnym - anatocyzm, a przynajmniej tak mi się wydaje, że to była odpowiedź, hehe. Pozdrawiam :)
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)