Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Patryk

Hej,

jak być może wiecie w najbliższą środę 20 października między 9:00 a 15:00 odbędą się u nas w Instytucie (NŚ 67, I piętro) wybory samorządowe.

Startuję do Parlamentu Studentów UW i chciałbym Was prosić o wsparcie - tym bardziej, że tym razem wybory będą mniej "białoruskie" i pojawiła się konkurencja w postaci nowego studenta w naszym Instytucie :)
    Przez ostatnie niemal trzy lata starałem się Wam pomagać, jak tylko mogłem - sądzę, że część z Was to dostrzegła. To jednak transakcja obopólna - żeby skutecznie komuś pomóc, trzeba posiadać dostęp do informacji. Parlament Studentów UW to gwarantuje.

Najskuteczniejszą metodą zdobywania głosów jest "ciągnięcie ludzi za rękę" do urny wyborczej. Ja tak jednak nie potrafię. Dlatego też proszę, byście nie uznali, że "to kolega pewnie pójdzie zagłosować", tylko poszli sami, a i kolegę czy koleżankę zaciągnęli z sobą.

Nie będę tutaj wymyślał programu wyborczego opartego na frazesach, co to ja nie zrobię, gdy "wejdę" do Parlamentu. Byłem przez ostatnie dwa lata parlamentarzystą i moja frekwencja w ciągu tych 2 lat wyniosła 100% (nie opuściłem żadnego z kilkudziesięciu posiedzeń). Zabrałem też kilkadziesiąt razy głos (byłem bez wątpienia w trójce najaktywniejszych posłów), a także między innymi przygotowałem projekt uchwały dot. ułatwień dla osób niepełnosprawnych w okolicach UW, który został przez Parlament przyjęty jednogłośnie. Wydaje mi się, że to odpowiednia rekomendacja.

Pozdrawiam,
    Patryk Słowik
  • Patryk

Chciałbym serdecznie podziękować tym osobom, które zdecydowały się poświęcić odrobinę czasu i przyjść oraz zagłosować. Takich osób było stosunkowo niewiele, ale mam nadzieję, że już niebawem dam Wam dowód, że było warto. Jeszcze raz dziękuję.

Zarazem od razu zaznaczam, że fakt, iż udało mi się wygrać z Kamilem (jeśli ktoś nie zna wyniku to informuję, że było 51 do 12) oznacza - mam nadzieję - naszą dobrą współpracę, bo przecież łączy nas cel :)
    Mam też nadzieję, że wobec faktu, iż wybory przebiegły bez żadnych zastrzeżeń (z wyłączeniem jednego, które jednak było na moją niekorzyść i nie miało wpływu na wynik, a tego nie mam zamiaru już prostować :)), Kamil nie ma zamiaru zgłosić protestu wyborczego, a tym samym wszyscy mamy rok spokoju od bawienia się w politykę i można się brać do roboty :)

Pozdrawiam,
    Patryk
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)