-
Anonim
Nie moge tego nigdzie znaleźć. Jestem na pierwszym roku studiów i mam nadzieję,że uda mi sie ten rok zakończyc z pomyślną srednią. Mam teraz pytanie- czy jest mozliwosc abym mogla ubiegac sie o jakies stypendium? Stypendium naukowe,bo nie mam problemów materialnych itp... do kogo trzeba sie zwróic o pomoc i jaką srednią nalezy uzyskac aby dostac jakies najmniejsze chociazby stypendium? -
Anonim
Chyba nie musisz się nigdzie zgłaszać - po prostu jak Ci się będzie należeć, to Ci dadzą :) A próg średniej będzie zapewne zależał od ilości osób z wysoką średnią :) -
Moniak
-
Anonim
acha czyli jak bede miala powyzej 4,0 to stypendium samo mi sie przyzna :] -
-
Moniak
http://www.ips.uw.edu.pl/studia-dzi... Jeszcze tutaj cos jest :D -
Anonim
1. Stypendium za wyniki w nauce przyznawane jest z urzędu.
2. Ustala się nie mniej niż 5% i nie więcej niż 15 % najlepszych studentów WDiNP uprawnionych do otrzymywania stypendium za wyniki w nauce.
3. O stypendium za wyniki w nauce może się ubiegać student nie wcześniej niż na drugim roku studiów.
Acha to sobie wszyscy dostalismy stypendium :] -
Moniak
-
magda m.
stypendia przyznawane są z urzędu = składasz indeks w terminie i w listopadzie się dowiadujesz, czy masz czy nie:)
próg minimalny co roku jest inny, oscyluje wokół 4,5 -
Anonim
A mam może takie głupie pytanie, ale no nie wiem - czy oceny z lektoratów też się wliczają do średniej? Bo w usosweb wyczytałam, że niby tak... -
n-red714
No mam nadzieję, że nie, bo ja sobie ten semestr lektoratu totalnie sobie olałem i ledwo dostałęm zal :P
A jak wygląda sytuacja z ocenami z ćwiczeń - są liczone? Jeśli tak, to czemu mi tego nikt nie powiedział - postarałbym się bardziej :P -
Anonim
No wlasnie - np. z I sem. mam wpisane z psiksu ZAL, a obok w kolumnie "uwzględniana do średniej" - TAK... Że niby z każdego semestru ocena z ćwiczeń się liczy, czy już ta końcowa, którą mi tak pięknie pewien ktoś (:/) podliczył? -
Plocman
wyżej nad rubryką z ocenami masz wyjaśnione, że to czy ocena faktycznie zostanie podpięta, zależy od programu studiów.
Do średniej liczą się egzaminy i konwersatoria -
magda m.
do średniej do stypendium nie liczy się także ocena z egzaminu z języka.
-
Anonim
No i koniecznie trzeba sie dowiedziec czy sie te stypendium dostalo, ja sie nie dowiadywalam i prawie mi przepadlo.. -
magda m.
trzeba sprawdzić na liście, to jasne :) przecież nikt z pieniędzmi nie będzie Cię ganiał. -
Weroniq
Listy z osobami kwalfkującymi się na stypendium naukowe przynosi nam Pani Ela (we wrezśniu/październiku) więc studenci nie uczestniczą w tym procesie. Gdy stypendium zostaje przyznane wysyłamy poczta zawiadomienie i na kp3 sa listy z nr indeksów osób które dostały i które sie nie załapały a miały średnią np pow. 4,3. Wasze zadanie to tylko podać nr konta gdy styp. naukowe zostanie przyznane lub iść do kasy i odebrać pieniądze. Osobiście polecam podanie nr konta, ułatwia to wszystkim sprawe.
w razie pytań dot. wszelakich stypendiów proszę o wiadomość -
Anonim
-
magda m.
-
Anonim
-
Weroniq
wysyłamy, nie do wszystkich dociera (mieliśmy sporo zwrotów), nie z naszej przyczyny; ) najlepiej samemu sie zorganizować i pójść sprawdzić czy jest wasz nr indeksu na liście czy też nie ...