-
Anonim
Czy wiecie może ile jest obowiązkowych godzin na I roku? I czy można połączyć te studia z jakimiś innymi (też na UW) już od pierwszego roku? -
n-red714
Oficjalnie studiować na I roku nie możesz dwóch kierunków, ale faktycznie są tuziny osób, którym to się udało i to bez najmniejszych problemów :)
Na IPS-ie jest bbb mało zajęć ogólnie, więc jakby co, to możesz z czystym sercem wziąść coś jeszcze :) -
Anonim
-
Hubert
-
-
magda m.
Chciałabym parę rzeczy uściślić:
Na pierwszym semestrze masz 26 godzin zajęć (26 x 45 minut, czyli 13 x 90 minut) w tym obowiązkowych 20 godzin. Być może w porównaniu z liceum wydaje się to mało, jednak w porównaniu z innymi kierunkami np. prawem jest to dużo. Jeżeli połączysz to z innym tego typu kierunkiem, to naprawdę będzie Ci ciężko. Ponad 40 godzin zajęć tygodniowo to już spore obciążenie, warto z tym zaczekać.
Druga sprawa - możesz mieć problem z przyjęciem na dwa kierunki na raz bo do złożenia dokumentów potrzebny jest oryginał matury. Jeśli go nie dostarczysz - nie przyjmą od Ciebie dokumentów.
Trzecia sprawa - ze 190 miejscem są duże szanse, ale nie możemy porównywać rekrutacji z latami poprzednimi, kiedy nie byliśmy samodzielnym kierunkiem.
pozdrawiam -
magda m.
polecam zapoznanie się z tym dokumentem : http://www.ips.uw.edu.pl/pdfdoc/pla... -
Anonim
A ja dodam od siebie - nie traćcie nadziei jeśli jesteście na liście rezerwowej :) W tym roku jest na pewno inaczej dzięki Romkowi :P ale bez paniki :)
IPS rządzi, ale o tym trzeba się przekonać na własnej skórze :) -
ewelina
-
Anonim
Hell yeah :) Dawajcie do nas, najlepiej jutro - będę w komisji sese :D -
Grzesiek
tak jak tutaj moje koleżanki i moi koledzy piszą- osoby z listy rezerwowej mają bardzo duże szanse na przyjęcie. Ciężko powiedzieć dokladnie, ale do 200. miejsca określiłbym te szanse jako realne. Oficjalnie mogę powiedzieć, że po pierwszym dniu pracy komisji spłynęło niewiele dokumentów, więc czekajcie ''rezerwiści'' do piątku,a tymczasem śmigajcie na browar, bo słoneczko piękne :) -
Kiełba. Pani Apatia
to ja mam takie pytanie - czy zamiast oryginału można złożyć odpis? oryginał mam u siebie na wydziale, więc zostaje mi tylko odpis. -
Anonim
Z tego co ja się orientuję, to musisz wziąć oryginał ze swojego wydziału i okazać go u nas. A potem chyba możesz już go z powrotem zanieść na swoje miejsce :) -
o.lalala!
-
Anonim
-
Grzesiek
małe sprostowanie: z informacji których wczoraj dr Szarfenberg udzialał podczas działania Komisji Rekrutacyjnej: jeżeli ktoś już jest studentem innego kierunku to powinien dostarczyć odpis świadectwa maturalnego, a także przynieść zaświadczenie od pani z sekretariatu swoich studiów, że oryginał przebywa u nich. W taki sposób to się odbywa i nie trzeba latać z oryginałem matury tam i z powrotem. -
Anonim
-
Kiełba. Pani Apatia
a czy czytałaś takie coś chyba w irku czy gdzieś, że zobowiazujesz się że na I roku to jest twoj jedyny kierunek?
tak?
to teraz przemyśl jaka będzie odp. -
n-red714
Dla zainteresowanych kandydatów:
podtrzymaliśmy zabójczą średnią przyjmowania dokumentów - do 11 wczorajszych dołączyło kolejne 11 duszyczek, co daje nam łączny wynik 22 osób:P
Osoby z list rezerwowych proszone są o nie tracenie nadziei - w komisji rekrutacyjnej krąży opinia, że możliwe, że będzie dzwonić do osób nawet poniżej 300 pkt-ów :P
Lista się obsuuuuuuuunieee i to bardzo. -
k
Ja się dostałem na IPS, choć studiuję Nauki Polityczne(wieczorowo). Nie orientujecie się może jak jest z wycofaniem papierów, gdybym się dostał u siebie albo na Europeistykę? Czy samo upoważnienie wystarczy(jestem aktualnie daleko...)
Zbyt wielu punktów nie mam, bo raptem 352. Dziwi mnie też, dlaczego tak mało osób w tym roku na studia składało papiery... "Niżem" chyba się tego tak do końca nie da wytłumaczyć? -
Hubert
ja to tłumacę znacznym podniesieniem opłaty rekrutacyjnej do 85 zł za każdy kierunek. W 2006 roku opłata wynosiła 80zł za pierwszy kierunek i 30zł za następny. Przewyższenie w tym roku jest ogromne