-
Anonim
hej
Zamierzam w następnym roku zdawać na wasz kierunek.
Pytanie do osób zdajacych egz. ze starą maturą,
na egz jest historia, wos i jezyk obcy.
chodzi mi głownie o historie - jakis zakres - wiedza bardzie ogólna, czy np. dużo pytań do historii współczesnej, lub Polski????
z góry będę wdzięczna na jakies informację.
Czy sa gdzies dostępne pytania z poprzednich lat?? -
magda m.
http://grono.net/forum/topic/531019... tu Ci odpowiedziałam.
co do treści (pytań egz) to może spytaj na ogólnym gronie UW. bardzo mało osób ze starą maturą dostaje się na studia dzienne, więc może akurat nie trafić Ci się osoba która Ci odpowie.
ja zdawałam CEW ze trzy lata temu na inny kierunek i na historii były wszystkie epoki, różne formy pytań, od starożytnych świątyń do Churchilla.
wos zawierał w sobie pytania z prawa.
język polski - ja nie zdawałam. -
mała mi
cześć wszystkim! Czy jest tu może ktoś kto dostał się z CEW a nie z matury?:) -
Anonim
cześć.No tak, ale ponad dwa lata temu.zdawałam hist,wos,ang(podst+rozszerzony ) -
-
mała mi
i co, czy te egzaminy faktycznie na poziomie matury? Z czego się (tak ogólnie) uczyłeś? Dzięki z góry za info, ja się właśnie zastanawiam, czy mam jakiekolwiek szanse z nowomaturowymi... -
Anonim
Hm.Nie wiem jak CEW ma się do nowej matury, bo zdawałam starą. Uczyłam się w sumie z Chmaja, takie pożyteczne repetytorium z historii. Dużo też dał roczny kurs wieczorowy kurs na naukach politycznych;).
Na pewno jakoś można dotrzeć do CEW ów starych, kup porównaj z jakąś nową maturą. Trzeba być na bieżąco z wydarzeniami politycznymi.trzymaj sie. -
mała mi