Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kleczka

Zapisałam się na ogun "Zabezpieczenie społeczne", ale już po pierwszych zajęciach. W związku z tym nie posiadam notatek z dnia 3 października, a pani dr hab. Gertruda Uścińska wymaga napisania pracy na 2 strony A4 na temat pojęcia bezpieczeństwa socjalnego, standardów bezpieczeństwa socjalnego oraz metod i technik zabezpieczenia społecznego. W związku z tym mam ogromną prośbę do osób, które posiadają notatki z pierwszego wykładu o kontakt lub wskazania z jakich książek mogłabym ewentualnie uzyskać materiały. Z góry dziękuję za pomoc!
  • Anonim

hm, jest taka ksiązka Świadczenia z zabezpieczenia społecznego w regulachajc międzynarodowych i polskich właśnie Pani Uścińskiej. Tam we wstepie jest i o metodach i o pojęciach i innych cudach.

• magda m.

polecam książkę;)
  • Kleczka

Dziękuję bardzo za tamtą poradę i proszę o jeszcze jedną. Chciałabym jakoś zaliczyć ten ogun, ale muszę napisać pracę końcową na 15 stron na temat "Dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne - zakres, zasady oraz zakres dodatkowy świadczeń zdrowotnych oferowanych przez pracodawców". Czy ktoś by mógł mi pomóc raz jeszcze i powiedzieć gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat?
  • Anonim

w ustawach?
  • a

poszukaj na stronie http://www.tworca.org/fakty.html
  • Kleczka

W ustawach także, jak również może w jakiś opracowaniach. Nie wiem sama, po prostu dostałam taki temat, ale nie mam pomysłu jak go ugryźć :(
  • anulka

na temat świadczeń i zapezbieczenia społecznego jest baaaardzo dużo materiałów. Wystarczy się trochę wysilić:)
    życzę powodzenia
  • Kleczka

Trochę materiałów rzeczywiście jest,ale nie na 15 stron. Na temat dodatkowych świadczeń oferowanych przez pracodawców nie znalazłam prawie nic. Moje pytanie dotyczy jednak czego innego. Książki na temat ubezpieczenia zdrowotnego (w tym dobrowolnego) oparte są na ustawie o NFZ z 2003r. Wiem, że w 2004r. wyszła ustawa o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. To znaczy, że to co jest napisane w tamtych publikacjach jest nieaktualne i nie mogę na nich oprzeć swojej pracy?
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)