-
magda m.
ZAPRASZAMY NA WYBORY DO ORGANÓW SAMORZĄDU IPS
7 LISTOPADA ŚRODA HALL NOWY ŚWIAT 67 I PIĘTRO 11.00 - 17.00
KANDYDUJE:
B Ł Ę K I T N A L I S T A 2 0 0 7/ 2 0 0 8
Zarząd Samorządu Studentów IPS:
przewodnicząca
Magdalena Miedzianowska (V rok)
członkowie:
Maciej Jastrzębowski (II rok)
Piotr Lenarczyk (II rok)
Agnieszka Malinowska (II rok)
Patryk Słowik (I rok)
Łukasz Symerewicz (I rok)
Monika Zawadzka (IV rok)
Ewa Zdrojowy (I rok)
Parlament Studentów UW
Agnieszka Malinowska (II rok)
Łukasz Symerewicz (I rok)
Monika Zawadzka (IV rok)
Rada Wydziału
Łukasz Mosakowski (IV rok)
-
magda m.
DLACZEGO MY?
--> reprezentujemy cztery roczniki studentów IPS
--> łączymy doświadczenie i świeżą krew
--> mamy pomysły i energię
--> wiemy jak zrealizować, zorganizować, przekonać kogo trzeba
--> zależy nam na Studentach, a nie na walce „politycznej” – kandydujemy do wszystkich organów Samorządu
CO ZROBIMY?
--> wróci strona internetowa Studentów IPS – z FAQ, materiałami, Forum
--> jak zawsze – fajne imprezy
--> ciekawe wyjazdy – większy limit miejsc
--> ochrona interesów Studentów i bieżące informowanie o wszystkim
--> aktywna reprezentacja na forum Instytutu, Wydziału, Uniwersytetu
--> Bank Praktyk
--> spotkania z ciekawymi osobistościami, debaty
--> mprezy sportowe, mecz Kadra-Studenci
--> promocja Instytutu i kierunku Polityka Społeczna
--> koszulki oraz kolejna edycja smyczy IPS !
--> .....cdn
--------> A WSZYSTKIE TE PLANY W DOSTĘPNYM KALENDARIUM – ŻEBYŚCIE WIEDZIELI CO I KIEDY!
WSZYSTKOMAJĄCA BŁĘKITNA LISTA – REPREZENTUJE NAJLEPIEJ
-
magda m.
SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ ZWRÓĆCIE NA KANDYDATÓW DO PARLAMENTU STUDENTÓW UW ---> Agnieszka, Monika, Łukasz zasługują na Wasz głos! -
A M
AGNIESZKA „MALINA” MALINOWSKA
KANDYDATKA DO ZSS IPS I PS UW
studentka II roku IPS
aktywna sportsmenka, wszystko „ogarnia”
w ZSS IPS zorganizuję Bank Praktyk, zajmę się promocją Instytutu
oraz organizacją spotkań z ciekawymi osobistościami dzisiejszej Polski
i Europy
w PS UW najważniejszy będzie dla mnie szeroko pojęty interes studentów IPS-u… Będę brała aktywny udział w posiedzeniach Parlamentu! Nie dam się zmarginalizować i będę godnie reprezentować nasz, jakże istotny (RAACZEJ!) , kierunek studiów!
Głosuj POzytywnie!! GŁOSUJ NA MALINĘ!!
( i NIE BĘDZIE NICZEGO! )
WSZYSTKOMAJĄCA BŁĘKITNA LISTA – REPREZENTUJE NAJLEPIEJ
-
-
Anonim
Yes yes yes - i nie będzie niczego :)
Oczywiście bezdyskusyjnie zagłosuję na Was :) Taki samorząd to dla nas zaszczyt ^^
Bo im się nie da wmówić, że białe jest białe, a czarne jest czarne hehe... :D -
Anonim
____MONIKA ZAWADZKA____
KANDYDATKA DO ZZS IPS I PARLAMENTU UW
-->Studentka IV roku IPS
-->współpraca z ZSS IPS UW 2004/2005, Członkini ZSS IPS 2005/2006, 2006/2007
-->organizacja i współorganizacja imprez m.in. coroczne Mikołajki czy niezapomniane Połowinki 2007 w klubie Hotl.
-->Posłanka Parlamentu Studentów UW 2006/2007,
-->____!!!! jako JEDYNA OSOBA spośród kandydujących w tym roku ma doświadczenie w PS UW !!!!_____
-->o sobie: "moim celem jest aktywne reprezentowanie interesów naszego Instytutu w Parlamencie, w tym roku będę streszczać najważniejsze postulaty Parlamentu UW" -
kaurz
ŁUKASZ „KAURZ” SYMEREWICZ
KANDYDAT DO ZSS IPS I PS UW
student I roku IPS
w ZSS IPS zajmie się imprezami, akcjami sportowymi, wyjazdami
w PS UW będzie na wszystkich posiedzeniach reprezentował studentów i dbał o ich interesy, a nie walczył o własny stołek
o sobie „ciepły, otwarty, towarzyski i spontaniczny”
hobby: produkcja muzyki http://www.myspace.com/kaurz
WSZYSTKOMAJĄCA BŁĘKITNA LISTA – REPREZENTUJE NAJLEPIEJ -
fog
-
Anonim
konkurencja chyba omawia szczegóły z ISM :))) ( pol zartem, pol serio) :))) -
fog
-
kaurz
-
Anonim
dobitnie napisane:))))
co do wypowiedzi Bartka (dla niewtajemniczonych parlamentarzysty poprzedniej kadencji)...zapomniałeś już?:)... przed nimi IPS miał najwiekszy wpływ...:) czemu do tego nie dążyc? :)))))) skrytym mandatożercom mowimy stanowczo ...NIE :)))))))) -
Anonim
Plany piękne tylko dlaczego nie zostały zrealizowane przez tyle czasu? w końcu w samorządzie jesteście od 3 lat.(z tego co wiem)
-
kaurz
a czy Wy, droga Marysiu & company macie jakies inne plany oprocz oplakatowania calego budynku Waszymi plakatami?
Wasza kampania jest malo merytoryczna. Ba, w ogole nie jest merytoryczna! :D -
adamu adamu
>m a r i a napisała:
>Plany piękne tylko dlaczego nie zostały zrealizowane przez
>tyle czasu? w końcu w samorządzie jesteście od 3 lat.(z
>tego co wiem)
>
Nie naleze do zadnej frakcji :P ale zapytam skad wiesz co zostalo zrealizowane, skoro studiujesz Polityke Spoleczna dopiero drugi miesiac? Zdaje sie, ze niewiele...
"--> wróci strona internetowa Studentów IPS – z FAQ, materiałami, Forum" -- jeszcze do niedawna bylo, ma wrocic (niedlugo)
"--> jak zawsze – fajne imprezy" -- prawda
"--> ciekawe wyjazdy – większy limit miejsc" -- wyjazdy super; D
"--> ochrona interesów Studentów i bieżące informowanie o wszystkim" -- przeplyw informacji bez zarzutu
"--> aktywna reprezentacja na forum Instytutu, Wydziału, Uniwersytetu" -- tego nie wiem
"--> Bank Praktyk" -- aktualnie mnie to nie interesuje :P
"--> spotkania z ciekawymi osobistościami, debaty" - byly
"--> Imprezy sportowe, mecz Kadra-Studenci" - byl
"--> promocja Instytutu i kierunku Polityka Społeczna" - tez bylo
"--> koszulki oraz kolejna edycja smyczy IPS ! " - z tego co wiem koszulki kiedys juz byly, a smycz dostalem do reki.
Takze wiekszosc postulatow juz byla realizowana i pewnie dalej bedzie. Zastanawiam sie tylko co konkurencja ma do zaoferowania, bo nigdzie nie moge znalezc takich informacji, a juz jutro 7 listopada... -
Anonim
Potwierdzam - samorząd działał bez zarzutu. Jeśli czegoś nie załatwił to tylko dlatego, że po prostu się NIE DAŁO.
Z resztą mamy chyba najbardziej aktywny i najbardziej sympatyczny samorząd na WDiNP :) -
magda m.
dziękuję za wsparcie.
z zeszłorocznych zapowiedzi nie udało nam się zrobić Banku Praktyk oraz zbyt mało było spotkań/debat. poprawimy to.
dodam, że co do reprezentowania interesów Studentów, jesteśmy zawsze i zawsze czynni na Radzie Wydziału, Radzie Instytutu, w Komisji Dydaktycznej (często samotnie reprezentując studentów Wydziału, ponieważ nie wszyscy przedstawiciele samorządów przychodzą na posiedzenia), Komisji ds. Umorzeń czesnego, mamy przedstawiciela w Komisji Stypendialnej, a jeszcze niedawno nasz student był Przewodniczącym Zarządu Samorządu Studentów Uniwersytetu Warszawskiego, oprócz niego mieliśmy także drugiego przedstawiciela w Senacie UW.
a co do 3 lat, to od 3 lat jestem tylko ja :) i zapewniam Cię że troszkę się na rzecz IPS napracowałam. jeżeli spojrzysz na skład to zauważysz, że są 3 osoby z I roku oraz 3 osoby z roku II....
poza tym, startując tylko do PS UW nie możecie mieć na celu animacji czasu wolnego studentów oraz innych naszych celów, bo nie takie są zadania Parlamentu, a swoją postawą pokazujecie co Wami kieruje.
jak zwykle zapraszam do aktywnej współpracy z ZSS IPS.
pozdrawiam -
Anonim
hmmm no ciekawe czy będzie jakaś konkurencja, bo byłoby ciekawiej i zmusiłoby to kandydatów nie tylko do większej ilości obietnic (bo to normalne), ale także w co głęboko wierze większej skuteczności w ich realizacji...
osobiście bardziej widziałem efekty działalności samorządu dwa lata temu niż w roku ubiegłym...
pozdrawiam -
magda m.
konkurencja inspirowana z innego kierunku studiów i nastawiona na miejsca w parlamencie w żaden sposób nie wpływa pozytywnie na realizację działań.
nasz skład samorządu został bardzo wyraźnie zmieniony - w 3/4, właśnie dlatego że nie wszystkie osoby sprawdziły się na swoich pozycjach, 2 z nich w ogóle zrezygnowały z pracy. Aktywnie działały 4-5 osób.
większość pracy samorządu nie jest widoczna gołym okiem - w ostatnim roku akademickim mnóstwo czasu zajmowały różne sprawy na Wydziale i Instytucie - 4 razy Dni Otwarte, nowe programy studiów, regulamin studiów, Komisja Akredytacyjna. To wszystko ma niebezpośredni, ale duży wpływ na jakość studiowania na IPS.
Co do imprez i wyjazdów, trzeba przyznać że zainteresowanie nimi nie było największe, tak samo z praktykami. Dodatkowo, nasza strona samorządu została shackowana tak skutecznie, że nic z niej nie zostało.
Naszym głównym celem jest zwiększenie ilości inicjatyw DLA studentów, jako że nowe roczniki mają ochotę w nich uczestniczyć.
pozdrawiam -
Anonim
"konkurencja inspirowana z innego kierunku studiów i nastawiona na miejsca w parlamencie w żaden sposób nie wpływa pozytywnie na realizację działań."
wiesz, jakoś nie wydaje mi się, abyś była tutaj w 100% obiektywna;-) W żadnym wypadku nie piszę złośliwie bo nie pochodzę z tego inspirowanego innymi kierunkami nurtu i nawet nie wiem czy takowy istnieje:>
zaleciało Macierewiczem trochę z tego wstępu przy Twojej wypowiedzi:)