Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

mam pytanie- jak to jest z ogunami? uznają nam og -zaliczenie na ocenę, czy tylko te z ocenami z egzaminów? znów różne wersje tego chodzą
  • artur

chyba wg nowych zasad musi być ocena z oguna, nie ważne czy będzie to praca pisemna czy egzamin.
  • Anonim

ale z zaliczenia czy z egzaminu?
  • Anonim

po prostu ocena:)
  • Anonim

bez stresu Sylwio tak na marginesie:)
  • Anonim

:P
  • Figlarz

a czy ogón liczy się do średniej branej pod uwagę przy przyznawaniu stypendium?
    bo nie wiem, czy iść na ogón ciekawy, czy łatwy:P
  • Moniak

Podobno na razie sie nie liczy, ale czy keidys tego nie zmeinia, koz to wie :D
  • magda m.

zmieni się jeśli zaakceptują to m.in. samorządy
    do tej pory w regulaminie przyznawania stypendiów było że się nie liczą i tak zapewne pozostanie.

poza tym roczniki powyżej pierwszego powinny wstrzymać na jeden dzień oddech, będą nowe fakty dotyczące ocen.

pozdrawiam
  • Anonim

nie liczy się:>
    skoro Ci zależy na średniej dla stypendium to chyba nie powinnaś zważać na jego trudność - zdolny sobie poradzi na każdym:)
  • Patryk

Hmm, poszła fama, iż w dniu dzisiejszym prócz rejestracji na przedmioty ogólnouniwersyteckie oraz WF będzie miała miejsce także rejestracja do grup. Nie udało mi się jednak znaleźć takowej informacji. Czy mam to traktować jako plotkę, czy też po prostu zacząć błogosławić wspaniałą (dez)organizację na UW?

Jeszcze jedna kwestia, może ktoś z Was będzie wiedział. W ciągu trzech lat mam do wyrobienia siedem OGUN-ów (w tym dwa egzaminy). Jak mniemam mogę to wszystko wyrobić w dwa semestry (np. II i III) zamiast w pięć, zgadza się?
  • M a r i o l a :)

w dniu dzisiejszym tylko oguny,
    wuefy rozłożone dyscyplinami - 10, 14 i 19 grudnia
    rejestracja do grup - jeszcze nie znana...

a oguny możesz wyrabiać kiedy chcesz... jak Ci sie uda to i w jeden semestr...:)

pozdr.
  • Kiełba. Pani Apatia

a o co chodzi z tym że "siedem OGUN-ów (w tym dwa egzaminy)" ?
  • magda m.

na WDiNP nie ogłoszono jeszcze terminów rejestracji lada dzień powinny być ogłoszone - dni będą prawdopodobnie różne dla różnych kierunków

warto sprawdzać na stronie http://www.wdinp.uw.edu.pl/usos

siedem ogunów -
    5 wykładów/zajęć po 30h na zaliczenie na ocene
    2 wykłady/zajęcia po 30h na egzamin

tyle dodatkowych przemdiotow musisz zrobic i zakonczyc je takim wlasnie typem zaliczenia w ciagu 7 lat studiow
  • wYm

wszystko fajnie, ale http://www.ips.uw.edu.pl/ips/index....
    tzn. że najlepiej chodzić na oguny WDiNP, tak? i druga rzecz - sprawdzić w programie ramowym czy czymś takim jakie przedmioty mam później by nie dublować?
  • Kiełba. Pani Apatia

ale mówiąc szczerze to ofera WDiNP jest dosyć uboga jeśli chodzi o oguny...
  • M a r i o l a :)

najlepiej jesli sa to ogi z wdinp, ale moga byc tez z innych jednostek UW w jakiś sposób powiązane tematyką z programem studiów
    - decydująca jest tutaj opinia kierownika studiów -
    jeśli wyrazi zgodę, to nie ma problemu i na ogi np. z instytutu socjologii czy stosowanych nauk społecznych można chodzić ( w praktyce tam są właśnie najczesciej takie "powiązane" tematycznie wyklady:)) ale wszystko zależy właśnie od opinii kierownika studiów i dla studentów dziennych to właśnie dr Maria Theiss jest osobą, do której o taką opinię można się zwrócić...

a chyba warto czegoś fajnego poszukać, bo faktycznie wdinp nie zaszalał za bardzo z ofertą...
  • Anonim

"poza tym roczniki powyżej pierwszego powinny wstrzymać na jeden dzień oddech, będą nowe fakty dotyczące ocen."

no o to mi chodziło...tylko co dalej
  • magda m.

jutro napisze. słowo.
  • bartek

ciekawe czy ta urocza pani T. pozwoli mi uczęszczać na zajecia z Dziejów Filozofii... :] ciekawe, w dobrej godzinie, ogólnorozwojowe, zaliczenie przez czynną obecnośc na wykładach... nie jest dedykowane aczkolwiek napisane że dla studentów 3-5 roku...
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)