Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • L :)

Czy oguny z zakończonych studiów licencjackich podlegają takiemu samemu przepisaniu jak WF czy lektoraty? A jeżeli nie to czy orientuje się ktoś czy Instytut Polityki Społecznej przychyla się do próśb o przyznanie dodatkowych żetonów na oguny? W regulaminie rejestracji znalazłam taki zapis:

"Jeżeli student wykorzysta przypisany mu limit żetonów typu OG, a nie uzyska wymaganej programem studiów liczby zaliczonych godzin zajęć, to będzie musiał złożyć prośbę o zwiększenie limitu w sekcji studenckiej macierzystej jednostki. Decyzja może być odmowna, jeśli żetony zostały zużyte z winy studenta. "

I tu mam dylemat bo na moim poprzednim kierunku żeby wyrobić wymagane 180 punktów musiałam zrobić sporo ogunów, no i teraz brakuje mi dosłownie 30 żetonów żeby spełnić wymagania IPS-u. Każdy ogun na jaki byłam zapisana zaliczyłam tylko w sumie ciężko wycenić co UW ma na myśli pod hasłem: "Z winy studenta". Ktoś miał podobną sytuację? Przepisywał oguny albo dostał dodatkowe żetony?
  • adamu adamu

>Lawenda :) napisała:
    >Każdy ogun na jaki byłam
    >zapisana zaliczyłam tylko w sumie ciężko wycenić co UW
    >ma na myśli pod hasłem: "Z winy studenta".

Bardzo łatwo 'wycenić'. Z winy studenta tzn. zapisze sie na zajecia, ale ich nie zaliczy. To, ze na studiach I stopnia mialas inne zasady raczej nie jest Twoja wina.
  • PENETRATOR

Trochę się to wiąże z wątkiem...

Czy monografy są obowiązkowe?
    Praktyki chyba nie są...

W każdym razie ile trzeba mieć zaliczonych OGUNów i monografów?

Mam zaliczone 8 OGUNów i 1 monograf. A do tego jeszcze będę miał 1 praktyki.
    Czy to wystarczy, w tych skomplikowanych rachubach?
    Czy gdzieś w ogóle jest jakiś regulamin, który określa te zasady??
  • Anonim

Z tego co ja wiem - 9 ogunów wystarczy, żeby odejść z tych studiów w chwale. A praktyki chyba zaliczają 2 oguny, więc nie masz się już czym przejmować; )
  • Anonim

orientuje się ktoś ile punktów ECTS ma przedmiot POLITYKA ZAGRANICZNA INDII prowadzona przez dr J. Zajączkowskiego?
  • Per aspera ad astra.

Czy w ramach "przedmiotów do wyboru" należy 9 pkt ECTS wyrabiać prze MONOGRAFY czy OGUNY. ? czy to bez róznicy, byleby odkreślone punkty i godziny wyrobić?
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)