-
wujaszek
Ema ema wszystkim...; )
Mam zamiar i ochotę dostać się na Politykę Społeczną z tym, że nie wiem co na dobrą sprawę można po tym robić... :/
Na dniu otwartym opowiadali, że zakres działalności będzie szeroki...
To prawda???
I jeszcze tak orientacyjnie chciałem spytać studentów z nową maturą: Jakie orientacyjnie mieliście wyniki (procentowe)??? -
Anonim
Jestem na 3 roku IPS i sama nie wiem co można po tym robić :( Dlatego też mam zamiar zmienić kierunek.
Ale generalnie jest to kierunek dla osób zainteresowanych kwestiami społecznymi, pomocą społeczną itd........
Myślę, że mozna po tym pracować np w OPSie -
Limon
-
Anonim
W sumie po wielu kierunkach niewiadomo co robić; P Trzeba mieć farta i tyle... Ja się też wybieram na Politykę Społeczną, ale głównie dlatego, że ciekawsze to niż np. prawo dla mnie.
A z tego co się orientuję to ktoś już na tym gronie pisał ile trzeba było mieć punktów, żeby sie dostać (bodajże 375 z listy głównej i 331 z listy rezerwowej), więc sobie możesz obliczyć na ile musisz zdać maturę, żeby tyle punktów dostać :D
PS Ja jakoś kiepsko widzę moją historię... Został mi hmmm... miesiąc?!; P -
-
Anonim
no, tylko miesiąc....radzę, wziąć się do roboty bo miesiace na nauke do matury to na maxa mało
:> -
Anonim
standardowe pytanie
a ile tam trzeba było mieć punktów ostatnio na liście żeby się dostać?
;) -
Limon
-
Anonim
-
Gosia K. (pani prezes)
W OPSie? Nie, nie mozna byc pracownikiem socjalnym po polityce spolecznej. -
Gosia K. (pani prezes)
Ja jestem na licencjackich i po obronie zamierzam zmienic kierunek lub zaczac inny. Mozna robic wszystko czyli nic;) Moze komus uda sie zalapac do np. dzialu polityki spolecznej w Urzedzie Miasta, albo do jakiejs organizacji pozarzadowej. Moje kolezanki ze studiow pracuja w takich miejscach jak Urzad Pracy, ZUS, Instytut Rozwoju Sluzb Spolecznych, Urzad Marszalkowski oraz inne zupelnie nie zwiazane ze studiami. Kierunek nie daje zadnych konkretnych kwalifikacji typu pedagogicznych czy uprawnien pracownika socjalnego. Ogolnie jest fajnie, ale raczej dla osob, ktore nie wiedza co chca w zyciu robic; ) Ja niestety nadal tego nie wiem. -
Gosia K. (pani prezes)
Moje kolezanki ze studiow pracuja w takich miejscach jak Urzad Pracy, ZUS, Instytut Rozwoju Sluzb Spolecznych, Urzad Marszalkowski, Urzad Gminy. Mozna tez szukac pracy w organizacjach pozarzadowych, czyli fundacjach, stowarzyszeniach. -
Anonim
no tak, np. instytut rozwoju sluz spolecznych, urzad pracy....wogole nie zwiazane ze studiami, nic a nic:) -
Anonim
No właśnie. To chyba dobrze, bo prawie wszystkie wymienione tu instytucje są związane z polityką społeczną. -
Gosia K. (pani prezes)
Mialam na mysli, ze pracuja w 1) tych zwiazanych typu urzad pracy, IRSS itd. oraz 2) innych nie zwiazanych. -
Flasia
To specyfika wszystkich studiów humanistycznych: tak samo jest na naukach politycznych, na stosunkach miedzynarodowych i na europeistyce--->wykształcenie ogóne humanistyczne, to od nas tylko zależy jak to ukierunkujemy dalej, czym się zajmiemy w trakcie studiów, poza nimi etc. Ja uwazam że polityka społeczna jest świetnym punktem wyjścia jeśli chdozi o nas humanistów. -
Limon
-
Anonim
Czy to była ironia? W ogóle lubicie te studia czy nie? Bo się gdzieś naczytałam że świetna atmosfera itd, mam nadzieję że to prawda :] -
Flasia
Lubimy; ) Jak wszędzie znajdziesz takich którzy lubią i nie lubią TAK JEST WSZĘDZIE, i nie rozumiem czemu akurat nad ps jest taka debata lubie-nielubie, co do atmosfery: wszystko co czytałeś to prawda; ) -
Anonim
-
Limon