-
Anonim
hej ! mam pytania do studentów zaocznych!
czy jest ciężko ? tzn czy często są kolosy, jak wyglada sesja? czy egzaminy w sesji są tylko w weekendy? (studiuje na dziennych i sie zastanawiam nad 2-gim kierunkiem)
dzieki z góry za odpowiedzi :) -
Anonim
Jestem na 3 roku zaocznych licencjackich żadnych kolosów egzaminy w weekendy, przez trzy lata chyba tylko 2 były w tygodniu. Jeżeli chodzi o trudność studiów to według mnie bardzo bardzo łatwe ale to sprawa indywidualna. Sejsja jak sesja trochę zaliczeń trochę egzaminów przez 3 lata tylko 2 ustne.
Jednak nie wiem czy polecam te studia bo jakoś mnie to wszystko przestało interesować :( -
Julka K.
hej - no ja właśnie kończę te studia :)
masz standardowo w sesji zaliczenia, egzaminy...skoro studiujesz już gdzieś to pewnie parę przedmiotów Ci przepiszą - mi sie tak udało m.in. ze statystyką - miałam na SGH :)
egzaminy mieliśmy ustawiane tak, aby nie mieć więcej niż 2 w ciągu jednego dnia.
Zaliczenia i egzaminy zróżnicowane - czyli raz ustne, raz pisemne, czasem testy, opisówki...generalnie, jak masz notatki i poczytasz czasem coś więcej to zdasz spokojnie. Na egzaminach z prawa przydawały się kodeksy.
Ja jestem zadowolona:)
pozdr
ja
-
Anonim
Dzięki ! :)
a mam pytanie do 5 letnich jesli ktos taki jest!!!!
na stronie ips jest plan dla zaocznych na ten semestr i jest tez program studiów i to sie troche nie pokrywa :P
chciałam sie dowiedziec co jest własciwie aktualne.
i jeszcze cos :) jak w planie są wpisane przedmioty to nie jest zaznaczone czy to cwiczenia czy wyklady.... jak to wygląda i mniej wiecej jak długo siedzicie na uczelni :D
wiem.... dociekliwa jestem :D -
-
Anonim
-
Flasia
oczywiście ze są; )
http://www.samorzad.uw.edu.pl/ips
ale tu w większości; )
jesli chcesz sprawdzić co jest wykładem co ćwiczeniami to odsyłam nie do PLANU ZAJĘĆ a do PLANU STUDIÓW, w każdej kategorii studiów an stronie ips jest on, wystarczy wejśc w odpowiedni link--->rodzaj studiów.
Na dziennych bywa różnie...w zalezności od roku, najwięcej roboty to lata 1, 3 i 4, dówjka to raczej lajcik z tego co pamiętam...a na piątym chyba tylko 2 egzaminy.
A mnie się studia podobają. Mimo iż mam zatrzeżenia do prowadzenia niektórych to generlanie jest git. Zapraszam an Portal Studentów IPS--link jak wyżej. -
Anonim
dzieki za odpowiedz, ale chyba troche niedokladnie przeczytałas ...
napisalam ze sie plan nie pokrywa z programem studiów :)
i widzialam ten plan dla 5 letnich zaocznych na stronie ips, ale zaznaczone są tylko konwersatoria a ćw i wykl nie dlatego pytam co i jak :))
mam dylemat bo poprostu nie wiem czy sie wyrobie na moich dziennych i tu.
pozdrawiam :) i życzę Wesołych Świąt -
Flasia
A to przepraszam za pomyłkę. Moja rada? Poradzisz sobie.U mnei na roku, obecnie 4, jest masa osób studiujących 2 kierunki dziennie i nie mają problemu, raz tu się coś przesunie na jednym raz tam na drugim, DA SIĘ; ) Powodzenia; ) -
Anonim