Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

hej ! mam pytania do studentów zaocznych!
    czy jest ciężko ? tzn czy często są kolosy, jak wyglada sesja? czy egzaminy w sesji są tylko w weekendy? (studiuje na dziennych i sie zastanawiam nad 2-gim kierunkiem)
    dzieki z góry za odpowiedzi :)
  • Anonim

Jestem na 3 roku zaocznych licencjackich żadnych kolosów egzaminy w weekendy, przez trzy lata chyba tylko 2 były w tygodniu. Jeżeli chodzi o trudność studiów to według mnie bardzo bardzo łatwe ale to sprawa indywidualna. Sejsja jak sesja trochę zaliczeń trochę egzaminów przez 3 lata tylko 2 ustne.

Jednak nie wiem czy polecam te studia bo jakoś mnie to wszystko przestało interesować :(
  • Julka K.

hej - no ja właśnie kończę te studia :)
    masz standardowo w sesji zaliczenia, egzaminy...skoro studiujesz już gdzieś to pewnie parę przedmiotów Ci przepiszą - mi sie tak udało m.in. ze statystyką - miałam na SGH :)
    egzaminy mieliśmy ustawiane tak, aby nie mieć więcej niż 2 w ciągu jednego dnia.
    Zaliczenia i egzaminy zróżnicowane - czyli raz ustne, raz pisemne, czasem testy, opisówki...generalnie, jak masz notatki i poczytasz czasem coś więcej to zdasz spokojnie. Na egzaminach z prawa przydawały się kodeksy.
    Ja jestem zadowolona:)
    pozdr
    ja

• Anonim

Dzięki ! :)
    a mam pytanie do 5 letnich jesli ktos taki jest!!!!
    na stronie ips jest plan dla zaocznych na ten semestr i jest tez program studiów i to sie troche nie pokrywa :P
    chciałam sie dowiedziec co jest własciwie aktualne.
    i jeszcze cos :) jak w planie są wpisane przedmioty to nie jest zaznaczone czy to cwiczenia czy wyklady.... jak to wygląda i mniej wiecej jak długo siedzicie na uczelni :D
    wiem.... dociekliwa jestem :D
  • Anonim

czyli nikogo nie ma ?
  • Flasia

oczywiście ze są; )

http://www.samorzad.uw.edu.pl/ips

ale tu w większości; )
    jesli chcesz sprawdzić co jest wykładem co ćwiczeniami to odsyłam nie do PLANU ZAJĘĆ a do PLANU STUDIÓW, w każdej kategorii studiów an stronie ips jest on, wystarczy wejśc w odpowiedni link--->rodzaj studiów.

Na dziennych bywa różnie...w zalezności od roku, najwięcej roboty to lata 1, 3 i 4, dówjka to raczej lajcik z tego co pamiętam...a na piątym chyba tylko 2 egzaminy.

A mnie się studia podobają. Mimo iż mam zatrzeżenia do prowadzenia niektórych to generlanie jest git. Zapraszam an Portal Studentów IPS--link jak wyżej.
  • Anonim

dzieki za odpowiedz, ale chyba troche niedokladnie przeczytałas ...
    napisalam ze sie plan nie pokrywa z programem studiów :)
    i widzialam ten plan dla 5 letnich zaocznych na stronie ips, ale zaznaczone są tylko konwersatoria a ćw i wykl nie dlatego pytam co i jak :))
    mam dylemat bo poprostu nie wiem czy sie wyrobie na moich dziennych i tu.
    pozdrawiam :) i życzę Wesołych Świąt
  • Flasia

A to przepraszam za pomyłkę. Moja rada? Poradzisz sobie.U mnei na roku, obecnie 4, jest masa osób studiujących 2 kierunki dziennie i nie mają problemu, raz tu się coś przesunie na jednym raz tam na drugim, DA SIĘ; ) Powodzenia; )
  • Anonim

:)))) jestem coraz bardziej za :P
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)