IPSIR 2006-2011 [169]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rzeszu

Na zajęcia 27.10 trzeba opracować kilka tekstów. Oto tytuły tych tekstów:

Sharing Integration Experiences: Introduction and Summaries.
    Paris: Direct Action for Immigrant Housing.
    Women Mediators of the 20th District of Paris
    Establishing a Turkish Mosque in Amsterdam
    The Amsterdam Mentoring Project
    Multiethnic Policing in Berlin
    Berlin’s Workshop of Cultures: An Experiment in Multicultural Integration

Teksty są po angielsku. Praca polega na przetłumaczeniu (nie całego teksu, tylko najważniejszych faktów) streszczeniu tekstu i opowiedzeniu jego sensu.

Cały artykuł zaraz będzie na skrzynce ipsiru. Do jednego tekstu jedna osoba. Proszę chętnych aby sobie coś wybrali. Jeżeli nie to i tak ktoś zostanie do tego przypisany, pewnie na następnych zajęciach. In szybciej sobie coś wybierzecie tym szybciej będziecie mieć z głowy.

Proszę w tym temacie pisać co i kto wybiera. Wtedy będzie jasne co zostało.

Pzdro.
  • Anonim

Magda Wojciechowska-Multiethnic Policing in Berlin
  • Rzeszu

Pełny podział referatów na przyszły tydzień. Przypominam, że teksty są na skrzynce ipsir-u.

Sharing Integration Experiences: Introduction and Summaries - Karolina Cieślak
    Paris: Direct Action for Immigrant Housing - Karol Panasewicz
    Women Mediators of the 20th District of Paris - Marcin Guz
    Establishing a Turkish Mosque in Amsterdam - Magda Łach
    The Amsterdam Mentoring Project - Marek Grajek
    Multiethnic Policing in Berlin - Magda Wojciechowska
    Berlin’s Workshop of Cultures: An Experiment in Multicultural Integration - Marta Jasik

Pzdro
  • Rzeszu

Jeżeli ktoś na zajęciach miał już referat i zrobił do niego prezentację, którą przedstawił na ćwiczeniach to proszę o wysłanie tej prezentacji na maila ipsirowego i napisanie tu, że to zrobił.

Dzięki
  • Rzeszu

UWAGA na skrzynce ipsiru są kolejne tematy referatów już na grudzień i styczeń. Proszę się zastanowić kto co chce i dać mi znać w jakiś sposób.

Pzdr.
  • madżitsu

ok, to ja opracuję tekst Jerzego Pomorskiego o dzieciach trzeciej kultury na zajęcia 15.12
  • Doris

zajmuję temat z 8.12 o modelach pluralizmu razem z mileną szymańską. drugi temat z tego dnia zajmują agnieszka pawlak i klaudyna kaim. Pierwszy temat z 15.12 zajmują magda zaręba i magda zaszewska.
  • Ola

w takim razie ja i Marta Szatańska rezerwujemy temat z 1.XII. :)
  • Rzeszu

Niestety w wyniku małej awarii sprzętu straciłem plik w którym miałem napisany przydział referatów na grudzień i styczeń a chciałem to wysłać na skrzynkę więc proszę o napisanie tu kto co ma.
    Dzięki.

Olu i Marto wszystkie tematy z listy zostały zajęte na ostatnich zajęciach w październiku. Więc będziecie musiały sobie coś ogarnąć w grudniu nowego.
  • Anonim

8.12 Milena i Dorota temat: modele pluralizmów w społeczeństwach wielokulturowych
  • madżitsu

15.12. dzieci trzeciej kultury
  • Rzeszu

Kto i jaki tekst ma na zajęcia w dniu 5.01.2011. Proszę o wpisanie się tu.
  • marta karenina

Barbara Augustowska, Marta Florczuk - tekst "Second generation in Europe"
  • Rzeszu

Proszę mi na mojego maila (lukaszrzeszotarski@gmail.com) wysłać wszystkie prezentacje, które zrobiliście na ten przedmiot.
  • ::::...Lux...::::

Skany (ostatnie zajęcia i pytania na exam) są już na skrzynce ipsir@o2.pl.
  • karolinka

a co z prezentacjami?
  • Rzeszu

Wszystkie osoby, które uczęszczały na zajęcia z migracji proszone są o przesłanie do mnie swoich wypowiedzi pisemnych i prezentacji. Chyba wszyscy chcą znać odpowiedzi na zadane pytania, a odpowiedzi są w waszych prezentacjach. W tej chwili mam 5 wypowiedzi: A.Pawlak, M. Kołeczek, M. Wojciechowskiej, M. Badowskiej i swoje. Proszę grupę o wykazanie się zaawansowanymi umiejętnościami społecznymi i rozumieniem tekstu pisanego.

P.S Dostanę wasze prezentacje, to je spakuję i wyślę na skrzynkę i wszyscy na tym skorzystają.
| |

Instytut Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji UW IV rok to my. Kierunek: Politologia z bliżej...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)