-
Żona:)
Dr Stachowska w mailu zaproponowała, iż możemy mieć ćwiczenia co dwa tygodnie po 1,5 godz. zamiast co tydzień 45 minut.
Może warto się nad tym zastanowić? Zwłaszcza, że teksty są bardzo długie ( na najbliższe zajęcia cała książka ). Moim zdaniem łatwiej będzie zorganizować sobie wtedy literaturę.
Może niech każdy wypowie się na ten temat i wtedy do niej napiszemy! -
Aneczka; -D
Chyba lepiej co dwa tygodnie. Wydaje mi się, że jak będziemy mieć co tydzień, to nie zmniejszy nam listy lektur, tylko zajecia będą trochę krótsze. A tak, (może) odpadnie nam parę tekstów i będziemy mieć więcej czasu, żeby je zdobyć i sxerować/zeskanować.
A propos najbliższych zajęć, czy ktoś ma tę książke Mead i tyle czasu i zaparcia, by te rozdziały zeskanować i przesłać na stata? -
-
blo
-
-
Aneczka; -D
Wielkie dzięki dla tego Dobrego Człowieka, który wrzuca na stata tekst Mead!!! :D -
-
Może ktoś będzie tak miły i wrzuci na stat tekst na najbliższe zajęcia z socjologii kultury? -
peebee
Simmel na stacie.
P.S. Nie odpuszcze sobie komentarza do glosowania na poprzednich zajeciach. Zdacydowalismy sie na:
- cotygodniowe czytanie tekstow (wcale nie jest ich mniej jak widac po lekturze na srode)
- nadal mamy tylko jedna nieobecnosc choc zajec dwa razy wiecej
- mamy tez dwa razy wiecej mozliwosci uslyszenia uniwersyteckiego "wyciagamy karteczki", ktore czeka nas 2 razy w ciagu tego semestru
i UWAGA UWAGA! Nie wiem czy liczyliscie punkciki ktore maja nam dac zaliczenie z tego wrzodu. Matematyka mowi, ze przy zerowej aktywnosci trzeba napisac dwie kartkowki na maxa (2x 9 punktow) i... kolokwium zaliczeniowe na maxa (43 punkty). Gratuluje pilnosci, zainteresowania przedmiotem i zycze intensywnej aktywnosci! Powodzenia! -
Aneczka; -D
Nie chcę zrzędzić, ale napiszę, "a nie mówiłam"... a właściwie "a nie pisałam" w pierwszym moim poście... Po przebojowej osobowości Pani Doktor było widać, że zajęcia co tydzień nie będą oznaczać zmniejszenia liczby lektur... Choć uważam, że jeszcze trzeba o to powalczyć, przypomnieć jej na nastepnych zajęciach, że jak mamy 2 razy mniej godzin zajęć, to powinno być 2 razy mniej lektur.
A ta jej punktacja to mistrzostwo świata.............. -
Popieram Piotrka i Anię w 100%. Wyszliśmy na swoim niezdecydowaniu jak "Zabłocki na mydle". Ale cóż mówi się trudno.
Brawo dla Piotrka za lektury na stacie !!!!!!!!! -
Anonim
CO do zaliczenia to popieram was, jest koszmarne, ale niestety popieram też 45 minutowe ćw, bo muszę chodzić do pracy na 17 i jak najbardziej mi to pasuje... -
--------------------------------
kto był taki myślący i usunął ze stata tekst wrzucony przez piotrka?? -
Anonim
-
Aneczka; -D
Są nowe zasady na wp, nie ma punktów za aktywność, 2 nieobecności, jedna kartówka za 10 pkt i kolos za 90 pkt! No, nawet nieźle, choć tych lektur to tak strasznie nie ubyło... -
-
Aneczka; -D
Powiem szczerze, że jestem w lekkim szoku, dwa razy więcej obecności i tylko jedna kartkówka.. no i nie trzeba się zbyt "uaktywniać" na ćwiczeniach... Co jej się stało?; D -
-
Aneczka; -D
Heyka! Jak rozumiem nikt nie posiada tektów na jutro :/? Z tego co widzę są tylko w bibliotece wydziału prawa... Ktoś już z naszego ipsirowego adresu pisał do Stachowskiej w tej sprawie, oto odpowiedź:
Szanowni Państwo,
przed chwilą przeczytałam Panstwa maila i z przykrością muszę
powiedzieć, że w tej chwili nie dysponuję tymi skanami. Ewentualny do
nich dostep będe miała w tzw. okresie okołoświątecznym, co oznacza dla
Państwa, że mogę je przesłać tuż przed świętami lub po. Niestety nie
wiem czy Państwo zdobyliście lektury, ale jesli nie - to ze swojej strony
mogę zaproponować, aby kolejne ćwiczenia (poświąteczne) zrobić
podwójne (2x45 min.), na których zostaną omówione lektury Bella i
Barbera (przeslane przeze mnie) oraz kolejna lektura (Ritzer). Nie wiem czy
tak propozycja Państwa interesuje. Prosze o informację.
Pozdrawiam
Ewa Stachowska
Mnie to nie przeszkadza, ale wiem, że niektórzy nie mogą zostać na tych drugich ćwiczeniach. Może jednak ktoś będzie miał te teksty dziś? :) -
peebee
Sprawa wyglada tak, ze teksty pojawily sie na stacie przez kogos przeslane, ale nie mieszajmy juz pani dr i zrobmy podwojne cwiczenia po swietach - taka moja propozycja.
Skoro ktos zadecydowal za cala grupe ze tak ma byc, to niech Ci co nie moga zostac kombinuja, albo zglaszaja pretensje do Wodza. Bardzo prawdopodobne, ze nasza "postawa roszczeniowa" jesli chodzi o ten przedmiot sie juz wyczerpala... -
peebee
Czy ktos wie co obowiazuje na jutrzejsze zajecia i czy ktos moze to wrzucic na stat? Z gory dziekuje; )