IPSiR UW V rok:D [148]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ~Agnieszka~

Egzamin ustny z ,,Polityki UE wobec przestępczości" odbędzie się w 2 grupach (po 20 osób) 7 i 9 czerwca (od godz. 10, pokój 46). Obowiązują wykłady.
  • mpp :-}

Hej.
    Jako że miałam już przyjemność zdawać egzamin u Prof. Rzeplińskiej, dzielę się wrażeniami.
    Więc było bardzo... sympatycznie :-) Pani Profesor prowadzi egzamin bardziej w formie pogawędki niż pytania o szczegóły. Moim zdaniem jeśli ktoś chociaż trochę notował to co mówiła, to ma już pewne 3, a jeśli słuchał uważnie i zapamiętał większość to ma gwarantowane 4 albo i 5. Pytania są wyłącznie z zajęć .
    Pozdrawiam.
    Patrycja.
  • bublowa

a czy ktoś kojarzy o czym była mowa (jakie mniej więcej zagadnienia) na kilku ostatnich wykładach???
  • Kasssssssssia

na stata wysłałam skany 2 ostatnich wykładów z 12 i 19 maja!
  • Magda

Kto dzisiaj był? Napiszcie, czy było przyjemnie.
  • Anonim

Było bardzo przyjemnie:) Mało osób, miła atmosfera. Sama nie wiem kto więcej mówi studenci czy ona sama:) Najczęściej pytała o karę śmierci - w każdej grupie zadała to pytanie chyba, o kary kryminalne, o statystyki przestępczości w państwach UE, o modele reakcji karnej. Generalnie trzeba po prostu powiedzieć o czymś co było na wykładzie i wtedy jest ok.
  • Zuzia

u nas pytała o:
    system retrybutywny i sprawiedliwości naprawczej
    cele kary
    Europejskie Reguły Więzienne
    grzywnę i kary pozbawienia wolności w krajach zachodnich i postkomunistycznych
    ogólnie było bardzo przyjemnie, a oceny bardzo dobre
    nie trzeba było wyczerpywać tematu :)
| |

co tu dużo pisać...dzielmy się:-D

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)