IPSIR UW [1137]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • 3

Mam pytanie-jak ma wyglądać ta praca na ćwiczenia u Bulendy? Mamy napisać o tych trzech kocepcjach kryminologicznych i jak wg.nich wyglądałoby zapobieganie przestępczości??
    Dzięki za (p)odpowiedź:)
  • Sugar Plum Fairy

Dokładnie. Ja robię tak ( jestem w trakcie pracy twórczej), że piszę główne założenia teorii; wnioski z teorii na temat przestępczości; cele, zadania, strategię oraz plan - działań. Strasznie to dłuuuuga praca :)
  • 3

Dziękuję za podpowiedź:)
  • Sugar Plum Fairy

Moi Drodzy, mam pytanie.

Pewnie ogłoszę to na jakichś naszych zajęciach specjalizacyjnych ,ale chcę poznać już teraz Waszą opinię na poniższy temat.

Jak wszyscy widzieliśmy ,lista lektur na Bulendę - które RZECZYWIŚCIE obowiazują na egzaminie- jest niczego sobie. Samych ksiażek - całych! - jest 18.

Na specjalizacji jest nas około 20. Może każdy wziąłby i streścił jedną książkę - zaznaczylibyśmy kto i co na liście lektur - i, powiedzmy, do poczatku stycznia pzresłał na maila?

W ten sposób zaoszczędzilibyśmy sobie pracy...Dla mnie to ekonomiczne, mhm? Jedna ksiażka zamiast 18... :)

To co, zgadzacie się?

ps. Co do 8 października - teoretycznego terminu oddania prac. Proponuję, żeby Ci, co prace mają, je oddali, a Ci, którzy jeszcze nie napisali, złożą je za tydzien. Nasze wątliwości co do konkretnego terminu - w obliczu przesunięć i jego nieobecności - można uznać za uzasadnione.

Pozdrawiam,

A.
  • Anonim

jaki 8 pazdziernika?
  • Sugar Plum Fairy

listopada :)))

Ja żyję poza czasoprzestrzenią...; )
  • Anonim

dobra sytuacja wyglada tak ze pracy mam 0...slownie zero...
    no i srednio znam Pana Bulende dopiero pierwsze zajecia w zyciu z nim mam...nie wiem czy siedziec teraz dwie noce i pisac to czy olac i komus dac we wtorek zeby oddal zamnie w czwartek bo niestety juz wiem ze mnie nie bedzie:)
  • Sugar Plum Fairy

Przed swoją nieobecnością przesunął termin pracy z 8 listopada na 15, żebyśmy na pierwszy zajęciach po przerwie listopadowej zajeli isę ustawą o policji. Nie było go 8... Można mieć wąptliwosci... Ja to jemu przedstawię, przypomnę - jeśli sam wspomni o tych pracach... ( choć, szcześliwie, sama z pracą już się uporałam). Nie powinno być problemów, na ile go znam...; )
  • Sugar Plum Fairy

Witam, ja w sprawie skryptów :)

Otoż już dwa widziałam, swój jeszcze preparuję i uprzedzam - zamieszczę chyba oprac. części pierwszej - to połowa książki. Powinno mi isę udac zrobić to jeszcze dzisiaj - jak tylko się dorwę do pendrive'a.

Ta pieprzona ksiażka jest o państwie prawa i administracji, i nawet słowem nie wspomina się w niej o polityce kryminalnej. Chyba jedynym powodem wpisanie jej do listy naszych lektur jest autorstwo p.Łętowskich. Bulenda upadł na głowe.

Dziś rozmawiałam też z Anią Koroś - mówiła że wrzuci na badaniakryminologiczne wielgachny skrypt, po wydrukowaniu parocentymetrowej grubości - są tacy, ktrzy uczyli się z niego do egzaminu i przetrwali.

Pozdrawiam, przypominam o naszej umowie i zachęcam do zamieszczenia wszelkich dydaktycznych cacek,

A.
  • Anonim

Dobrze sie domyslam, ze chodzi o polityke kryminalna i boskie kilkaset stron skryptu z lektur? Jesli tak, to serdecznie Wam polecam jego lekture. Ja zadnej z ksiazek na oczy nie widzialam, poczytam troszke skrypt i wyladowalam z piateczka na koniec:))
  • Anonim

dzięki:))Zabrzmiało optymistycznie, a optymizm się przyda przed sesją:D
  • Pani G

Może macie jakies przecieki, informacje jakie pytania zadaje pan doktor, skrypt jest rzeczywiście ogromny i chyba żaden człowiek nie jest w stanie wykuć wszystkiego.
    Będę wdzieczna za informację. Pozdrawiam.
  • *figa z makiem, z pasternakiem..

Gosiu Kaczyńską, Kołakowską-Przełomiec i Lernella(2), Rappaporta trzeba miec obcykane i do tego jeszcze kodeks karny, nieletnich, młododcianych no i ćwiczenia bo wykłady to jest własnie Rappaport i sie uda...
  • Pani Magister Królowa Eeva

Ja miałam np. pytanie o Rousseau;-) Tych nazwisk co wymienione nie miałam obcykanych; -)
  • Pani G

>*figa z makiem, z pasternakiem.. napisała:
    >Gosiu Kaczyńską, Kołakowską-Przełomiec i Lernella(2),
    >Rappaporta trzeba miec obcykane i do tego jeszcze kodeks
    >karny, nieletnich, młododcianych no i ćwiczenia bo
    >wykłady to jest własnie Rappaport i sie uda...

Jezu drogi, jakoś brak mi wiary w to:(
  • Kasssssssssia

Czy ktoś z Was, starsi koledzy i koleżanki, jest jeszcze w posiadaniu tego strasznie okromnego skryptu z lektur na politykę kryminalną?
  • Versera

dołączam się do prośby o skrypt do Bulendy, kontakt na priv
  • Agata

Jakby ktoś ze starszych kolegów/koleżanek odnalazł skrypt do Bulendy to drugi rok bardzo byłby wdzięczny za wrzucenie go na adres politologia_2007@o2.pl
    zajmie Wam to chwile a nam bardzo ułatwi życie :]
  • magda-k88

możliwe, że we wtorek bede miala polowe tego skryptu, tylko ciezko powiedziec, ktorych lektur bedzie dotyczyl. Prosilam kolezanke ze starszego roku rowniez o wersje elektroniczna wiec jak mi to przesle to wrzuce na poczte. A jak nie to po prostu puszcze w obieg do kserowania./ Klaudia
  • Agata

A czwarty rok czasem nie ma i nie mógłby przesłać?
  • 1
  • 2
| |

Witam serdecznie !!! Oto grono dla bylych ipsirowcow, terazniejszych a nawet przyszlych, czyli tych...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (2)