-
J23
Jakie są Wasze ulubione kawałki z repertuaru IRA? Jako, że nie przesłuchałem całej płytoteki tego zespołu, to mój wybór opieram tylko na posiadanych zbiorach.
Moje ulubione:
Ogień, Ikar, Walcz, Teraz, Nadzieja, Wiara, Mocny, Nie ma niepotrzebnych,
Do tego można jeszcze dorzucić "solówki" Gadowskiego: "Ona jest ze snu" oraz "Szczesliwego Nowego Jorku" -
Grono.Net
Nadzieja
Wiara
Na zawsze
Bez Ciebie znikam
Adres w sercu
Twój cały świat
Deszcz
Ona
Wyznanie (wg. mnie jedna z najbardziej niedocenianych piosenek...a jedna z najlepszych)
Nie zatrzymam się
Płonę
Sex
Jestem obcy
Światło we mgle
Wojna
kolejnośc tym razem zupełnie niezobowiązująca :) -
ola_
Wiara
Sex
S.N.Y
Ogień
Walcz
Mój kraj
Jestem obcy
Nie zatrzymam się
Światło we mgle
Płone
...oj moge tak wymieniac i wymieniać.... i wymienić.... -
Lucek
To po jednym utworku z każdej płytki (choć mógłbym duuużo więcej) :)
1. Odsłoń twarz
2. Nie zatrzymam się
3. Deszcz
4. Honky Tonk Women (live)
5. Wojna
6. Jestem obcy
7. Ona jeste ze snu (solowa)
8. Inny wymiar (solowa)
9. Bezsenni
10. Parę chwil
11. Venus (live-Radom) -
-
Grono.Net
to i ja napiszę:
Adres w sercu, Mów do mnie, Nie zatrzymam się, Sex, Wiara, Wyznanie, Znamię, Strach, Światło we mgle, Jestem obcy, Ona i On, Stoisz obok mnie, Skończone, Wszystko co utraciłem,
Ikar, Walcz. -
Nemo
ja uwielbiam ich wszystkie kawałki a takze solowki Gadzia dla mnie IRA jest the best -
amelia
Depresyjnie ... "Jestem obcy" (dla mnie genialne!), "Wyznanie", "Nie wierzę".
Romantycznie ... "Mów do mnie", "Zostań tu", ""Bez ciebie znikam" (na czymś trzeba dzwonić z koncertów :P)
Nastrojowo... "Wiara", "Nadzieja", "Twój cały świat", "Twoje nowe życie", "Na zawsze".
Koncertowo... "Mój dom", "Oni zaraz przyjdą tu" (bywało),"Płonę", "Bierz mnie", "Venus".
Tak po prostu ... "Nie tracę wiary", "Deszcz", "Bezsenni" (kompletnie nieirowa, ale choćbym nie wiem jak nie chciała to coś w sobie ma; ) ), "Ikar" (kojarzy mi się tylko i wyłącznie z teatrem i naszymi usmolonymi buźkami; ) )
*wybór taki na tu i teraz -
syla
nie ma niepotrzebnych
ona i on
wszytsko jedno jak
wyznanie
deszcz
bierz mnie
jestem obcy
bez ciebie znikam
twoj caly swiat
adres w sercu
pozoim wod akustycznie :P
moge wszytsko miec
S.N.Y
pare chwil
nie zatrzymam sie :P
kolejnosc losowa :P -
Anonim
Jestem obcy
Światło we mgle
Ikar
Ona i On
Mój kraj
Wiara
Bezsenni
Ogień
SNJ (wersja Live)
Nie tracę wiary -
Anonim
Na zawsze
Zmienić siebie
Mój dom
Nadzieja
Nie uciekaj
Nie zatrzymam sie
ale to i tak nie wszystko;) -
Will
ojoj duużo, ale naj z róznyc powodów:
- Wiara
- Nie Zatrymam Się
- Jestem Obcy
- Ogień
- Inny Wymiar
- Wyznanie -
Suyia
-
Anonim
Na pierwszym miesjcu od wielu, wielu lat nie przerwanie króluje:
NIE ZATRZYMAM SIĘ
JESTEM OBCY
DESZCZ
BEZ CIEBIE ZNIKAM
OGIEŃ
IKAR
WIARA
NADZIEJA
S.N.Y
CALIFORNIA
MÓJ DOM
TWÓJ CAŁY ŚWIAT
te piosenki, o których zapomniałam, serdecznie przepraszam; -)))) -
Staczać się trzeba powoli
no proszę nawet ktoś Znamię lubi:p Ale tak przy okazji to już chyba wszyscy fani z ira.art przeszli na grono...:) no ale a propos moich ulubionych kawałków godnymi uwagi są... no dobra to może bedziesz szybciej kiedy wymienie te których nie lubię...:-p nie podam tylko te ulubione:) a więc: Zostań tu, Adres w sercu, Mów do mnie, Znamie wyżej wspomniane, Wszystko co utraciłem, Twój cały świat, Jestem obcy, Bierz mnie... qrde długo bym tak mogła wymieniać jeszcze... ale ogólnie ostatnio to dość nałogowo słucham pierwszej płytki IRY o dzwięcznym tytule IRA...:) no i mojego wspaniałego Adresu w sercu oczywiście... ech...:) pozdrówka dla wszystkich -
Staczać się trzeba powoli
qrde! zapomniałam Wojny wymienić!!!! a to taki karygodny błąd... wybaczcie:-p -
Mała
jest ich duuzooo........
ale przede wszystkim:
"wyznanie"
"nadzieja"
"wiara"
"bez Ciebie znikam"
"walcz"
"mocny" -
Nika
Kolejnosc prawie chronologiczna :P :P :P
IRA:
Mow do mnie, Odslon twarz, Nie zatrzymam sie, Milosc i nienawisc, Woodstock, Wyznanie, Adres w sercu, Bierz mnie, Zmienic siebie, Wojna, Mam przyjaciol, Jestem obcy, Mocny, Skonczone, Ikar, Pare chwil, Zostan tu, Venus...
Solowki:
Nie zgubic marzen, Ona i On, Dajesz mi sile, Stoisz obok mnie...
Inne:
Niepotrzebnie, Nie od razu raj, Plonaca stodola i Niewiele Ci moge dac (po Gadziowemu:P ) -
Piotrek
moim ulubionym kawałkiem jest jestem obcy...ale bardzo tez lubie ikara...wiare ...nadzieja...mój kraj i mocny...i koncertowa wersja s.n.y...pozdrwiam
-
jedyna droga - waska sciezka
-
Paaulinaa
najelepszy według mnie jest utwór "zostań tu"Innych nie bede wymieniać bo szkoda czasu,ale myśle że warto wspomnieć też o "uwierz" bo to zaj***** numer :)