Irlandia [2101]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Crazy

WIadomosc z ostatnich chwil czyli z wczoraj wieczora.
    W irlandzkiej TV coraz czesciej pokazuja naplywy polakow do kraju koniczyny i jak im sie zyje!zaczyna sie powtarzac sytuacja z Anglii.Ludzie koczuja z opuszczonych domach a rzad prosi juz pracodawcow zeby ograniczyc zatrudnianie polakow w firmach.Zaczyna sie juz przesyt !
    Dlaczego zawsze sie tak musi dziac ??
    Ja rozumiem ze wyjezdza sie w nadzieji na lepsze zycie albo zeby zarobic i wrocic tylko dlaczego polacy zachowuja sie jak bydlo i szukaja pracy ponizej przecietnych wynagrodzen i wybieraja takie samo zycie w nedzy jak w kraju??
    polak jednak glupi jest pod tym wzgledem!!
  • Anonim

I agreeeeeee
  • Fidelio

Trudno sie nie zgodzic... Blair'a juz naciskaja, zeby jakies ograniczenia wprowadzil... To samo czeka naszego Bertiego... A jednak do tego doszlo... Smutna prawda.
  • misja wznowiona

czasem az mi glupio i wstyd.. chociaz to przeciez nie ja.. a jednak..
  • Gosqua

zgadzam się z Wami, ale jest to jedna strona medalu, z drugiej jest wiele przykładów, gdzie pracodawcy z chęcią zatrudniają Polaków postrzegając ich jako dobrych pracowników,

wszystko zależne jest od tego kto jedzie i z jakim zamiarem, -jesli taka osoba nie ma pomysłu na życie w Polsce, to szczerze wątpię żeby naraz olśnienia dostała poza jej granicami,

na szczęście są jeszcze ludzie, którzy nie jadą z biletem w jedną stronę, bez zarezerwowanego gdzieś noclegu i bez jakielkolwiek próby znalezienia pracodawcy na odległość :)

wszystko zależy od danego człowieka, jego podejścia do życia i umiejętności "radzenia" sobie (pozytywna cecha) -u jednych, czy też pospolitego cwaniactwa u innych.

• Crazy

ja niestety mowie o tym drugim :/
    az szkoda bo blokuja droge innym ktorzy mogliby cos osiagnac :/