- 1
- 2
-
Anonim
Słuchajcie, moglibyście polecić mi jakąś dobrą książkę o historii Irlandii i Irlandii ogólnie? -
Aleksandra
Seba kochany
jak milo Cię tu widziec
jest taka ksiazka (jest nawet w naszej szkolnej,wspanialej bibliotece), a nazywa sie ''Historia Irlandii"
tez Mitologia Celtów,ale ma ją obecnie Ewelina -
Anonim
O w życiu, to super!!:) A nie pamiętasz Oluś czyjego jest ona autorstwa? -
Anonim
ja polecam "Zaułek łgarza" i "Ulica marzycieli" irlandczyka, tylko północengo - ale oddaje klimat wysypy tyle, że nie chce niedokładnie podawać imienia i nazwiska autora, ale po tytułach znajdziesz. -
-
Aleksandra
Zaulek lgarza i Ulkica marzycieli tez REWELACJA( rowniez sa w naszej bibliotece Sebastianie) ale to jest takie do poczytania bardziej
historia Irlandii jest chyba zbiorowego autorstwa,spytaj sie porannej kawy,to Ci poda autorow
a te mity,,,kurcze nie wiem..to jest taka seria cala..takie male,czarne ksiazeczki;)
pozdr Ciebie i maturalna izkierke za dobry gust :D -
Anonim
dziękuję bardzo, taką małą książeczkę o mitologii... hym ona jest stara bardzo, ale może znajdę wydawnictwo Artystyczne i Filmowe, "Mitologia celtów" - Jerzy Gąssowski.; ) właśnie widzę, że moja mama czytała to na studiach.; ) pozdrawiam -
Anonim
-
Anonim
e to nie scyzoryk, to tylko japoński miecz samurajski dla kobiet - wersja mini; } -
poranna_kawa ♣
sebus ja mam dobra hist irlandii moge ci podrzucic do szkoły (tylko przypomnij prosze, bo w tym wieku to jush skleroza mie trawi) -
Morgiana
'historia Irlandii" John O`Beirne Ranelagh :] ale wg mnie ciekawsza jest ksiazka 'Starożytni Celtowie' Barrego Cunliffe`a. z tym, że niestety obie książki drogie jak sam szatan (jakies 60 zł) -
poranna_kawa ♣
tania i ciekawa jest Hist Irlandii S.Grzybowskeigo...jest wszystko od pierwszysch ludow na Wyspie do U2 -
Aleksandra
nie mowilas mi o niej??????????????????
jak tam weekend z U2 na najbardziej konsumpcyjnym i oglupiajacym kanale w PL ? :D -
poranna_kawa ♣
-
Aleksandra
mam cala pkytke w domu
kolekcja ojczulka he he :D
ale to wstyd,t o przeciez jedna z ich najlepszych piesni hehe -
poranna_kawa ♣
nie narzekam bo ten sam wystep mam na DVD, ale to ignorancja ze strony tego cudownego kanału...wybrali LaręC.; / -
Aleksandra
no coz
ale przynajmniej posmialysmy sie z Larry'ego
te grono jest dziwne jakies,nic tu sie nie dzieje,glownie my rozmawiamy,ostatnio sie Seba wlaczyl, a jak juz ludzie rozmawiaja to o ty,zeby pojechac tam zarobic
rozumiem,ale smutno troche
no i tyle
wracaj szybko do domu; ) -
poranna_kawa ♣
wróciłam
no trza to grono rozruszać :P
wole irlandie z celtami, mitami, piwem, u2, Irlandczykami...a nie polskimi sprzataczkami i nianikami; / -
Morgiana
ano jak każdy chyba, ale niańki z celtami to się jednak wiążą :) przynajmniej dla mnie :] wiążą z prostych przyczyn - bardzo chcialabym tam wyjechac na wakacje, a z prostych przyczyn bylby to wyjazd zarobkowy, bo na turystyke rekreacyjną niestety mnie nie stać. to jest ten pragmatyzm :) -
poranna_kawa ♣
no tak, polskie nianie to tesh czesc krajobrazu Irlandii ostatnio
ale na forum jest wiecej tematow dot. pracy w I. niz samego kraju, qooltury, mieszkancoof.. -
Aleksandra
otoz to,droga Katarzyna,otoz to
a jesli chodzi o zarobek i wyjazd tam,to ja osobiscie wolalabym zarobic tutaj,a tam pojechac i nie marnowac cennego czasu na robote
tyle :D
ale rozumiem:)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Irlandia
- Załóż własne grono tematyczne