-
cin
witam
mam dwa problemy przebywajac w irlandii..
w jakim banku moge dostac karte visa, albo mastercard? chodzi mi o platnosci elektroniczne, bukowanie biletow, itd.. wszedzie wymagaja mastera albo vise.
mieszkam tu od 3mc, mam konto w AiB i obecnie posiadam karte Maestro. aby dostac mastera w aib, musze otrzymywac wplywy od pracodawcy min 1 rok.. gdzie mozna zalatwic to szybciej?
w jaki sposob zarejestrowac sie w paypalu majac Maestro Laser Card (debit), lub jak mozna to ominąć? pisałem bezpośrednio do biura paypala, ale dwa maile ktore wyslalem, nie doszly, jakis problem ze skrzynka chyba mają..
pozdro -
Anonim
w bank of ireland, jesli nie masz aktywnych kredytow, zarobki powyzej 2k miesiecznie, historie bankowa z innego banku, kontrakt na czas nieokreslony w pracy - dostaniesz od reki. Vise znaczy sie.
Jesli nadal bedziesz mial problemy to polecam karte 3V. -
Behemotka
o karte kredytowa(Visa lub Mastercard) w Aib mozesz sie starac po 6 miesiacach stalych wplywow na konto z tym ze limit jest maly(500 euro)ale zwiekszy sie wraz z dlugoscia "stazu" w Aib. Jak tylko minie 6 miesiecy wejdz na ich strone internetowa i wypelnij wniosek. Powodzenia:-) -
☯
A ja przy okazji zapytam o inną sprawę. Mianowicie - zamierzam się złożenia wniosku o kartę kredytową w AIB. Wiem, że za kartę kredytową, chyba każdą, rząd irlandzki pobiera podatek 40E rocznie...tylko nie wiem kiedy to robią. Jeśli robią to np. 1 januarego to się chyba miesiąc wstrzymam z tą karta bo ciśnienia nie mam. Kto wie kiedy to robią ręka do góry!
PS. A czy pytanie 'visa czy master' jest poważne? :P -
-
panna paula
-
lady agee
>panna paula napisała:
>gdzie te czasy, kiedy AIB dawal od strzalu 3k?
>
...nie powroca juz:p
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Irlandia
- Załóż własne grono tematyczne