Iron Maiden [2520]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ed_Hunter

No cóż - poprostu wymieniajcie swoje ulubione albumy lub poprostu te które macie .
    Ja raczej swojego ulubionego nie mam bo wszystkie są THE BEST !!!
  • Tomek

wszystkie są dobre , ale najfajniejsze są : Fear of the Dark , Seventh son of a Seventh son i Somwere in Time !!! :)
  • Radziu

tak jak powiedzialem gdzies wczesniej moim ulubionym albumem jest Piece of mind:-)
    ale moge sluchac wszystkich raz za razem:-)
  • wujek dobra rada

somewhere in time
  • Glaca

to moze teraz dla odmiany kazdy poda swoj ulubiony kawalek ? :D
  • Judasz

co do ulubionego albumu to brave new world wpadl mi w ucho. a najlepszy to chyba fear of the dark. jesli chodzi o moja ulubiona piosenke to napewno bedzie to iron maiden....ale mozna by wiele ich wymieniac!! nie moge podac tylko jednej.kazda urzeka mnie na swoj sposob
  • Ed_Hunter

No ulubiony kawałek to morze nie bo do jutra nie skończe pisac :)
  • Anonim

Brave New World. Jakoś przez brzmienie mi ta płytka bardzo podchodzi :)
  • ET

Ulubiony utwór to zdecydowanie Fear of the dark i Flight of Icarus
  • wujek dobra rada

mam wiele ulubionych numerow, ale chyba wybiore alexander the great
  • MetalowaGlowa

hm...ciężka sprawa z tymi wyborami...ale niechaj najlepszym albumem będzie Iron Maiden a najlepszym kawałkiem...hm...tym jednym jedynym zostaj Pan Aleksander Wielki(zero powiązań z filmem). Tako Rzecze Głos w mej głowie
  • Troll

Płyta:
    1. 7th Son Of A 7th Son
    2. The X-Factor
    3. Brave New World

Utwór:
    1. Hallowed Be Thy Name
    2. Fear Of The Dark
    3. Sign Of The Cross
    4. Out Of The Silent Planet
    5. The Evil That Men Do
  • mysz

myślę że najgenialniejszy skład utworów to koncertówka z Rio:) pozatym nikt chyba jeszcze nie wspomniał o "Dance of Death", który jest a mon avis bardzo interesujący (szczególnie lubię "Montsegur"). Pozatym po głowie telepie mi się wciąż "Afraid to shoot strangers" z tych mniej znanych:)))
  • Troll

z tych mniej znanych? ROTFL
    a który jeszcze kawałek Ironów jest mniej znany? :P
  • Grono.Net

no dokladnie tym bardziej na tym forum to chyba nie ma kawalkow mniej lub bardziej znanych ironow chyba,ze jakies ktore nie wyszly na plytach tylko sa jakimis unikatami
    a co do ulubionych plyt i kawalkow,to z kazdej plyty mam conajmniej 5-6 takich,ktore ubostwiam a co do plyty to hmmm... chyba fear of the dark,ale z bardzo minimalna przewaga nad innymi,bo ciezko jest stwierdzic co jest najlepsze sposrod repertuaru ironow,bo oni maja prawie wszystko rewelacyjne
  • Anonim

A co powiecie na Burning Ambition i ogólnie pseudo punk z okresu DiAnno? Wiem, że to nie to samo co za Dickinsona, ale nadal fajne. :)
  • The Breakfast Club

To może spróbujmy coś innego jako, że każdy jak zacznie wymieniać ulubione piosenki to nie skończy :-) Który album najmniej wam podpasował ? – mnie osobiście Powerslave.
  • Troll

ja juz raz pisalem, przy okazji innego watku...

Iron Maiden sie wielbi, czci i szanuje, a nie krytykuje.

Krytykowac to mozna niedopieczone ciastka albo cieple piwo :P

Wiem ze nie o ktyryke wyzej chodzilo, ale...
    jak patrze na caloksztalt, to na kazdej plycie jest chociaz jeden kawalek taki, ze nie potrafie z czystym sumieniem napiasc ze mi cos nie pasuje. Natomiast lista powyzej byla wynikiem podsumowania tego, po co siegam najczesciej.

pozdro
  • Anonim

hee; )

ja tam dopisze ze moim ulubionym kawalkiem jest 22 Acacia Avenue; )))
  • MetalowaGlowa

dla mnie dance of death jest jakiś taki...wtórny trochę, sporo już oklepanych motywów, ale to wciąż Ironi więc czasem i tak posłucham
| |

Zespół został założony w grudniu 1975 roku w Londynie przez Steve'a. Nazwa grupy pochodziła od...

Fotki

Miejsca grona (0)