Iron Maiden [2520]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mila :]

...a jak zaczęła się wasza przygoda z ironami? no właśnie, jestem ciekawa:]

w moim przypadku to było przez rodzinkę;)dawno, dawno temu, za górami, za lasami ...zawsze jak do nich jeździlismy, Eddie przyprawiał moją młodszą siostrę o płacz, a ja kiedys postanowiłam spr jak to brzmi to całe iron maiden, dorwałam 1 napotkana płytkę- to był virtual XI i ostrożnie włączyłam, cała ciekawa jak brzmi ten cały heavy metal; hymm..nawet nie takie straszne..kolejna płytka life after...kolejna i kolejna i tak się zaczęło:D
  • nikt

jadpiero w drugiej klasie liceum zaczalem sluchac, w czasie obozu wakacyjnego mialem pierwsza okazje posluchac haevy metalu i miedzy innymi ironow. po powrocie zaczalem pytac z najomych czy nie maja jakichs nagran...
    spodobalo mi sie i tak trwa do dzis (zapewne nie przestanie trwac :))
  • KŁO

a ja cos tam kiedyś ironów słyszałem.. później ktoś mi brave new world zapuścił... i po tym postanowiłem spróbować. sciągnąłem dyskografie jakis rok temu i wciągnęło mnie; )
  • Artur S.

U mnie było to troszkę dziwnie. Przez dłuższy czas nic nie słyszałem o Ironach. Interesowała mnie Metallica, KAT - tego głównie słuchałem. Aż pewnego pięknego dnia zobaczyłem w TV teledysk do Wicker Man i postanowiłem zdobyć płytę z tą piosenką. No i potem poszło już z górki.; -)
  • Pan R™

Słuchałem sobie boskiego Manowara, Running Wilda, trochę Motörheada, ponadto Judas Priest, Kissa i tego typu muzyki, no i kumpel się zafascynował...

Kiedyś przyszedł w koszulce Fear of the Dark, a ja wyciągnąłem od niego pytkę The Number of the Beast...

I teraz uwaga - na początku stwierdziłem, że muzyka jest przeciętna <lol>

Dopiero jakiś czas później przekonalem sie do Ironów i tak mi już zostało :)

Chociaż i tak wolę Black :>
  • "Burza jak Lenin- wiecznie żywa"

Hmm a ja startowałam od Mansona... Od innej strony wchodziłam, aż przed imprezą u przyjaciółki przeglądałyśmy mp3. A tu Wickerman... Raz, drugi, trzeci i sie zakochałam:)))
  • Anonim

jakies 5 lat temu <matko jak dawno> :P od plakatu i X faktora ..
  • Radziu

no ja slucham Ironow od 7 klasy podstawowki czyli od jakis 14-15 lat:-) pamietam ze w podstawowce wszyscy sluchali metalliki a ja na przekor innym Ironow heheh. pierwsza plyta jaka slyszalem bylo "siodmy syn" a potem juz polecialo. pamietam jeszcze ze pierwsza koszulke jaka mialem Ironow wisiala jeszcze na honorowym miejscu na scianie w moim pokoju z pare lat po tym jak z niej wyroslem.
    ogolnie Maiden od zawsze i do konca:-)
  • Bruce ]:->

Niech pomyślę to była pamiętna noc roku 2000 . Kiedy to niewiadomo skąd moja siostra przyniosła płytę zapuściłem sobie i co usłyszałem Blood Brothers pomyślałem sobie to jest genialne i od razu załatwiłem sobie wszystkie płytki i byłem 4 koncertach.

Nigdy nie rozstawałem się z Ironami na krok według mnie kapela numer jeden na całym świecie nikt tak jak oni nie gra koncertów :P:P.

Pozdrawiam :-)

• Anonim

Ja najpierw usłyszałam solowy album Bruce'a "Chemical Wedding". Jego głos po prostu... brak mi słów. A potem dowiedziałam się, że śpiewał z Ironami. Pożyczanie płytek, itd. A w końcu kocert w 2000 r. na Torwarze. To był odjazd na Marsa. Potem sprawiłam sobie ich całą dyskografię do "Brave New World" i dotąd nie mogę przestać ich słuchać.
  • Anonim

nawet jush nie pamietam jak zaczela sie moja przygoda z ironami:( byc moze na barbakanie...
  • Penguin

Moja przygoda z Ironami zaczęła się od gry komputerowej, a mianowicie "Carmageddon 2". Wtedy nawet nie wiedziałem, że to Iron Maiden :-P Dopiero kilka lat później dowiedziałem się o tym od kumpla i tak już zostałem przy tym zespole.
  • Anonim

Ja zacząłem słuchać Iron Maiden w 1 gimnazjum, czyli słucham ich już z 4 lata:) I już nie pamiętam od czego się zaczęło, chyba od Run to the hills:) Ironi będą ze mną wszędzie, do końca życia!:) Kocham ten zespół...
  • God Save The Beer

Zaczałem w 2 liceum...i sie tego nie wstydze:)
    Mysle ze wczesniej by sie nie dalo, moja wrazliwosc muzyczna nie byla jeszcze odpowiednio rozwinieta...
  • God Save The Beer

Zaczałem w 2 liceum...i sie tego nie wstydze:)
    Mysle ze wczesniej by sie nie dalo, moja wrazliwosc muzyczna nie byla jeszcze odpowiednio rozwinieta...
  • margoth

a ja 20 lat temu ich w ogóle słuchać nie chciałam, choć muzycznie byłam blisko . . . a potem jakoś poleciało sama nie wiem kiedy; D
  • Anonim

Ja zacząłem dość wcześnie - jak miałem 7 lat. Mój 17letni (wówczas) brat zaprezentował mi płytę FEAR OF THE DARK i... po prostu zwaliło mnie z nóg. Od tamtego czasu jestem fanem IRONa.
  • Anonim

A u mnie się w gim zaczeło. Jak do kumpla chodziłem to mi puszczał. No i się zakochałem(w Maidenach oczywiście nie w kumplu:P)
  • Ula

moja sie zaczela niedawno:) miesiac tremu moze i jeszcze do konca obeznana nie jestem:) ale to sie z czasem zmieni:)
  • ET

gimnazju wpływ kuzyna :) zbawinny
| |

Zespół został założony w grudniu 1975 roku w Londynie przez Steve'a. Nazwa grupy pochodziła od...

Fotki

Miejsca grona (0)