Włochy [5158]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jade niedlugo do mediolanu. jesli byliscie to piszcie co warto zobaczyc, gdzie mozna dobrze zjesc i sie pobawic. z gory dzieki!!
  • dama z łasiczką

ja tez bede w mediolanie w najblizszym czasie (w czwartek) ale z tego, co wiem to nie jest to miasto ani do zabawy ani do zwiedzania specjalnie atrakcyjne... zelaznym punktem jest katedra, ktora - miejmy nadzieje - w koncu udalo sie odremontowac, bo dotychczas straszyla paskudnymi rusztowaniami... raczej polecam inne miasta, ktore pieknem, klimatem i ludzmi urzekaja o WIELE bardziej niż "ta bryła betonu" - jak mawia mój mężczyzna, który mieszka tam teraz ku swemu niezadowoleniu... nie mniej jednak zycze milego pobytu we wloszech!
  • Dziewczyna Clooneya

Bad news:) Duomo w Mediolanie jest w remoncie od paru lat i jakos sie nie zanosi na koniec, cala glowna fasada przykryta rusztowaniami... Trzeba zobaczyc Gallerie (Piazza Duomo), La Scala, Castello Sforzesco, via della Spiga i Montenapoleone, cala dzielnica Brera, Navigli... nie jest az tak zle. Nie jest to na pewno piekne miasto, ale troche ladnych miejsc jest. Chociaz teraz zwiedzania nie polecam, jest upal NIE DO WYTRZYMANIA!! I zatrzesienie komarow:))
  • Anonim

dziki za info; -)
  • Piotrek

Na północ od Mediolanu jest Como - koniecznie!
  • Anonim

katedra w Mediolanie to najpiękniejsza budowla na świecie. Urzeka mnie swoim ogromem, a jednocześnie "koronkowym wyglądem".
    Do obejrzenia jest także na przykład "Ostatnia wieczerza" Leonarda. Trochę zniszczona, ale przecież arcydzieło
  • Dziewczyna Clooneya

ale trzeba dzwonic duzo wczesniej zeby sobie "zaklepac" wizyte!!
| |

Zabytki, miasta, kuchnia, obyczaje, język... Jednym słowem wszystko o Włoszech, zarówno dla entu...

Fotki

Miejsca grona (1)